Am5 8000tl Bütçede İleriye Yönelik Anakart Önerisi

omer6n

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
8000
mATX bir anakart arıyorum şimdilik R5 7500F takacağım ama ilerde 7800x3D veya başka bir işlemciye yükseltmeyi düşünüyorum. Wifi-Bluetooth olması benim için önemli. Benim aklımdaki kart şu:

Bu anakart nasıldır, benim işimi görür mü?

mATX bir anakart arıyorum şimdilik R5 7500F takacağım ama ilerde 7800x3D veya başka bir işlemciye yükseltmeyi düşünüyorum. Wifi-Bluetooth olması benim için önemli. Benim aklımdaki kart şu:

microATX istiyorsan şunu al : https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,903488954.html
ATX istiyorsan şunu al: https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b650-eagle-ax-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,625844114.html

Hocam bununla MSI arasındaki farklar neler? Çünkü beyaz olmasından mütevellit MSI anakarta daha yakınım. Eğer çok fark yoksa MSI ı alayım.
Hocam takacağın işlemciyi hepsi rahat rahat kaldırır. Tipini beğendiğini alabilirsin.

Geçen B650 Eagle olan anakartta bi arkadaş sorun yaşamıştı. Ya donanımsal yada fiziksel bi engel var, istenilen gücü veremiyor. 9800x3D ye gereken gücü verememişti, frekans kısıyordu haliyle
Hocam yüzlerce satıldı şuana kadar. Ben hiç şikayet duymadım arada tek tük olması normal en üst segment 20 30k lık anakartlarda bile oluyor.

Hocam yüzlerce satıldı şuana kadar. Ben hiç şikayet duymadım arada tek tük olması normal en üst segment 20 30k lık anakartlarda bile oluyor.
Ne default ayarlarda ne uv yaparak beceremedik burada. Normalde default ayarlarda 23K R23 puanı alan işlemci(162 PPT görmesi lazım )130 W larda gezdi, gücü manuel girmemize rağmen. Şu konuya baksana. Ben de gigabyte kullanıyorum ama bundaki sorunda b650 olmasından mı bilemedim

Bende pz modeli var çok iyi anakart 7 9700x ile kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım.

AM5 tarafı için msi'dan ziyade asus bi anakart almanı tavsiye ederim. AM5 anakartlarda msi biraz kumar gibi oldu artık. Asus anakart konusunda en stabil şuanda.

AM5 tarafı için msi'dan ziyade asus bi anakart almanı tavsiye ederim. AM5 anakartlarda msi biraz kumar gibi oldu artık. Asus anakart konusunda en stabil şuanda.
dediğiniz son kısma kadar doğruydu kağıt üstü detaylarıda hesaba katınca Gigabye-Asus-Ascrock olarak gidiyor şuan sapphire de üretime girdi yüksek ihtimal Asrockun yerini alıcak gibi duruyor

Sizin sorunuda ddr5 ve am5 sistem diziyorsanız almayın MSI anakart aldırmayın bu adamlar senelerdir kronik bios konusunda biosu makyajlayarak bitmiyor iş kırmızı pcb dahil MSI anakart kullandım ddr1-2-3-4-5 hepsini az araştırarark MİCRON-MSI-X3D vakalarını internette her forumda 1 hafta arayla görebilirsiniz sistem boot almıyor tekte expo açamıyorum sistem resete düşüyor debug atıyor gibi bu cephede bana kalırsa Force serisi tercih edilebilir Gigabyte cephesinde

dediğiniz son kısma kadar doğruydu kağıt üstü detaylarıda hesaba katınca Gigabye-Asus-Ascrock olarak gidiyor şuan sapphire de üretime girdi yüksek ihtimal Asrockun yerini alıcak gibi duruyor

Sizin sorunuda ddr5 ve am5 sistem diziyorsanız almayın MSI anakart aldırmayın bu adamlar senelerdir kronik bios konusunda biosu makyajlayarak bitmiyor iş kırmızı pcb dahil MSI anakart kullandım ddr1-2-3-4-5 hepsini az araştırarark MİCRON-MSI-X3D vakalarını internette her forumda 1 hafta arayla görebilirsiniz sistem boot almıyor tekte expo açamıyorum sistem resete düşüyor debug atıyor gibi bu cephede bana kalırsa Force serisi tercih edilebilir Gigabyte cephesinde
Hocam şunlara ne diyorsunuz

Geri