Monitör dediğin gpu kadar önemlidir. Kasaya değil monitöre bakıcaksın. İyi bir monitör görmeyince ne gerek var gibi geliyor tabii kendince haklı sebeplerin var ama yanlış. Ram, ssd ve GPU fiyatlarına baktığımızda monitörler ciddi anlamda ucuz kalıyor. Ram ve ssd ne ki ben ikinci elden aldığım hi level sata ssd kullanıyorum 5 yıldır (abim başkasından almıştı ondan aldım) M2 Ssd de girişin girişi kioxia nın ucuz bir modeliydi.
Bu:
En ucuz Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD özelliklerini incele, 1.249,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Ram de 4.600 TL ye almıştım zamanında 6400mhz cl32 şu an fiyatlar uçmuş. GPU desen 4070 ti super 33k almıştım 7800x3d falan var sistemde. Yani gpu ve cpu güçlü ssd ve ram makul hatta SSD çok giriş seviye. Ssd testlerine baktım aradaki farklar o kadar az ki 10-20k ssd alınıyor şu an. Monitöre gelince ssd ve ramden az par harcanıyor. GPU kadar önemli olmasına rağmen. Oyun 1 saniye daha çabuk açılacak diye ssd ye tonla para verenler var. Ram fiyatları ise artık monitörden pahalı. GPU desen monitörden kat kat daha pahalı.
Monitör fiyatları ise çok ucuzladı eskiden RTX 3060 parasına 1440p giriş seviye monitör alınabiliyordu. Şimdi 60 serisi yine rtx 5060 parasına 2k Oled alınabiliyor.
Şöyle bir ekranla oyun oynadığını düşün.
comparando 2 monitores topes de gama ultra setting ips vs oled topes de gamaMonitor samsung G70A 4k ips 144zMonitor Lg Ultragear oled 240 hz 27gr95qe
youtu.be
Oyundan keyif almanı şey GPU ve Monitördür gerisini uygun modellerden alırsın.