Cpu/Gpu ve Psu Tercihi

Xenica

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar dostlar, 12K bütçem var, ikinci elden ekran kartı ve işlemci ne önerirsiniz? Ryzen 5 5600 ile gtx 1660 super düşündüm.

Anakartım a320m-a pro, 2x8 16 gb ram, ryzen 3 2200g işlemcim var şu an, ekran kartım yok APU idare etmeye çalışıyordum.
Anakart PCI-E 3.0 sınırlı olduğundan anakartta mı yenilesem diye düşündüm ama bütçenin hepsine sığar mı emin değilim.

EN ÖNEMLİSİ: PSU markasız 300 watt dandik bir şey, 12K bütçe dahilinde 2300 liraya MSI Mag 600W çekmeyi düşünüyorum, kalan 9700 TL işlemci ve ekran kartı için, düz 10k'ya zorlayabilirim işlemci ve ekran kartı limitini, 300 daha atarak.

Öncelikle işlemciniz ile anakartınızın uyumlu olup olmadığına dikkat edin mümkünse 2200g işlemci ile halihazırda kullanırken bios güncellemelerinizi yapın en güncel bios olsun ki 5600 işlemciyi destekliyor mu bilmiyorum ama daha sonradan gelen bioslarda artık destekliyor hale geldiyse de kullanabilin. a320 anakartlarda hatta b450 anakartlarda bile 5000 serisi işlemcileri destek sorunu yaşandığını görmüştüm.

5600x çok doğru bir tercih olur, ddr5 sistem toplamayacaksan eğer. 3070 veya 3060 ti tercih edebilirsin ekran kartı tarafında. 5600x ile uyumlu olur.

Selamlar dostlar, 12K bütçem var, ikinci elden ekran kartı ve işlemci ne önerirsiniz? Ryzen 5 5600 ile gtx 1660 super düşündüm.

Anakartım a320m-a pro, 2x8 16 gb ram, ryzen 3 2200g işlemcim var şu an, ekran kartım yok APU idare etmeye çalışıyordum.
Anakart PCI-E 3.0 sınırlı olduğundan anakartta mı yenilesem diye düşündüm ama bütçenin hepsine sığar mı emin değilim.

EN ÖNEMLİSİ: PSU markasız 300 watt dandik bir şey, 12K bütçe dahilinde 2300 liraya MSI Mag 600W çekmeyi düşünüyorum, kalan 9700 TL işlemci ve ekran kartı için, düz 10k'ya zorlayabilirim işlemci ve ekran kartı limitini, 300 daha atarak.
a320 ana kartınız markası nedir ? 5000 serisi işlemci için uyumluluğunu kontrol edeyim. msi mag a600dn rezalet bir psu almayın.

Eğer anakartın desteklediğinden emin olursanız sonrasında anakart kalsın bence olmadı daha sonradan değiştirirsiniz. Kastım ekstra masrafı şimdilik ertelemek eldekini kullanabilmek :)

@jombo @VeVx @Ursa
Anakartım MSI A320M-a pro, en son güncel BIOS'u kurdum, anakartı 8 gb rami kasayı ve 24" viewsonic bir monitörü 5500 tl'ye aldım, 8 gb ram daha ekledim yanına 16 gb yaptım, BIOS güncelleyip Windows 11 kurdum şu an oradan yazıyorum, yazılımcı olduğum için işlemciden ödün vermek istemiyorum, oyunda oynuyorum ama geliştirme sürecinde şu anki işlemci can çekişir, Chrome'da 20 sekme açınca 70%'te geziyor.

Hızlı dönüşleriniz için çok teşekkür ederim!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

psu bunu öneririm hem sıfır , hem +80 silver hem de iç bileşen kalitesi güzel , C/C+ arasında nitelendiriliyor.
MSI Mag niye önermiyorsunu öğrenebilir miyim?

@jombo @VeVx @Ursa
Anakartım MSI A320M-a pro, en son güncel BIOS'u kurdum, anakartı 8 gb rami kasayı ve 24" viewsonic bir monitörü 5500 tl'ye aldım, 8 gb ram daha ekledim yanına 16 gb yaptım, BIOS güncelleyip Windows 11 kurdum şu an oradan yazıyorum, yazılımcı olduğum için işlemciden ödün vermek istemiyorum, oyunda oynuyorum ama geliştirme sürecinde şu anki işlemci can çekişir, Chrome'da 20 sekme açınca 70%'te geziyor.

Çok kötü çünkü :D iç bileşen kalitesi rezalet , patlama sorunu yaşayanlar var gibi gibi.

@jombo @VeVx @Ursa

En güncel bios destekliyor hocam kullanabilirsin.

5600 2060s olabiliyorsa iyi olur

Anladım, hiç bir MSI mi önermiyorsunuz yoksa bu olur mu: https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-a650bnl-650w-80-plus-bronze-guc-kaynagi.html

Ben ekran kartını falan 2. el alacağım için önce PSU'yu halletmem gerekiyor, vatandan direkt gidip alabilirim 10 dk yürüme mesafesinde olduğu için.
Hocam attığım psu zaten iyi :D msi komple değil tabii ki a-gl ve a-dn serisi sadece. Attığımın iyiliğini doğrulamak için tier list atayım oradan bak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,764
Üyeler
197,038
Son üye
MuhammetHakim
Geri