Rx 6900 Xt Ekran Kartı ve Ryzen 5 5600x İşlemci Alıcam Ram ve Anakart Önerisi

kral doğru araştırdığımı düşünerek konuşuyorum rx 6900 xt 2k da bile aşırı iyi çalışan bir ekran kartı hatta 4k da bile çok iyi diye biliyorum ancak ben 2k da oynayacam. Ben rekabetçi oyunlarda çok takılmıyorum ağırlıklı olarak hikaye örnek vereyim pc alınca oynayacaklarımdan; subnautica, rdr, tlou, uncharted ve benzeri oyunlar
Öncelikle nadiren sorulan sorulara böyle net cevaplar veriliyor. Teşekkür ederim temiz cevap için.

2k’da hissedilmeyecek bir darboğaz olur ama seni sıkmaz oyun esnasında ve temiz 6900 xt bulabilirsen güzel bir seçenek olur.
Güzel bir fiyata 6800 xt bulabilirsen de %10 kadar bir performans farkı var sadece. 32 Gb Ram 2k oyunculuk için kesinlikle doğru tercih.

kral benim firkim değişti sayende, rx 6900 xt ve ddr5 alıcam işlemciyi değiştirmeme gerek var mı? bir de ana kart ne almama gerek bu ekran kartı için ddr5 sistem olarak
Anakart olarak B650M-R işini görür veya bu süreçte başka bir anakart indirime girerse o da olur.

İşlemci olarak 7500F alabilirsin ister sıfır ister sıfıra yakın ikinci el.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o zaman rx 6900 xt / ryzen 5 7500f / asus b650 m bu şekilde değil mi?
Uygundur. Ekran kartı haricindeki bütçen veya harcamayı düşündüğün para nedir? Belki kapalı kutu ikinci el 32GB RAM düşürebiliyor olabiliriz.

Öncelikle nadiren sorulan sorulara böyle net cevaplar veriliyor. Teşekkür ederim temiz cevap için.

2k’da hissedilmeyecek bir darboğaz olur ama seni sıkmaz oyun esnasında ve temiz 6900 xt bulabilirsen güzel bir seçenek olur.
Güzel bir fiyata 6800 xt bulabilirsen de %10 kadar bir performans farkı var sadece. 32 Gb Ram 2k oyunculuk için kesinlikle doğru tercih.
kral ekran kartını gerçekten temize buldum linkini atayım güvenlik etiketi var, 2 yıl garantili ve kutulu, 1 hafta da test süresi demişler bence temiz 16k

soruma cevap veren başka birisi fikrimi değiştirdi kral ddr5 e yatırım yapmamın daha mantıklı olacağını da söyledi o yüzden DDR 5 geçip ilk başta 16gb olarak başlayıp rami sonrasında biraz biriktirip 2x16 ya geçicem gibi duruyor sence mantıklı mı şöyle sistem dizmeyi düşündüm DDR 5 ile r 6900xt / ryzen 5 7500f / asus 650m / ddr5

kral ekran kartını gerçekten temize buldum linkini atayım güvenlik etiketi var, 2 yıl garantili ve kutulu, 1 hafta da test süresi demişler bence temiz 16k

soruma cevap veren başka birisi fikrimi değiştirdi kral ddr5 e yatırım yapmamın daha mantıklı olacağını da söyledi o yüzden DDR 5 geçip ilk başta 16gb olarak başlayıp rami sonrasında biraz biriktirip 2x16 ya geçicem gibi duruyor sence mantıklı mı şöyle sistem dizmeyi düşündüm DDR 5 ile r 6900xt / ryzen 5 7500f / asus 650m / ddr5
Attığın ilandan dolayı soracağım. İstanbul'da mısın?

yok değilim ama yakınım belki bi ihtimal gidebilirim
İstanbul'daysan ilan sayısı fazla olduğu için anakartı ve işlemciyi de sıfıra yakın ikinci el alıp 32GB RAM al diyecektim. Bulunduğun şehirde 4.500 liralara 7500F ilanı varsa değerlendirebilirsin.

Edit: İkinci el anakartlar sıfırdan pahalıymış. Anakartı sıfır al.

Anakart olarak B650M-R işini görür veya bu süreçte başka bir anakart indirime girerse o da olur.

İşlemci olarak 7500F alabilirsin ister sıfır ister sıfıra yakın ikinci el.

Uygundur. Ekran kartı haricindeki bütçen veya harcamayı düşündüğün para nedir? Belki kapalı kutu ikinci el 32GB RAM düşürebiliyor olabiliriz.
ekran kartı linkte attığım fiyat kafamda belli ancak diğerlerine bir şey yok belirli bir bütçem yok ancak hesaplamam göre kasa 45k falan bu sene sonuna kadar hem staja başlicam bu eylül hem de yazın çalışıcağım parayla almayı düşünüyorum belirli bir bütçe belirlemedim ne kadara denk gelicek diye hesaplayıp ona göre bu yazdan çalışmaya başlamayı düşünüyorum kısaca erkenden planı yapıyorum ki sonradan problem yaşamayayım

ramler pahalı asıl zaten masrafı orada onları ne yapacaksınız
ramler burda öneri yapan bir arkadaş sayesinde şöyle olacak, ilk başta ddr5 16gb ram alıp biraz böyle idare edip sonrasında para biriktirip bir de indirim gelirse 2x16gb ddr5 almayı düşünüyorum şu anlık

ekran kartı linkte attığım fiyat kafamda belli ancak diğerlerine bir şey yok belirli bir bütçem yok ancak hesaplamam göre kasa 45k falan bu sene sonuna kadar hem staja başlicam bu eylül hem de yazın çalışıcağım parayla almayı düşünüyorum belirli bir bütçe belirlemedim ne kadara denk gelicek diye hesaplayıp ona göre bu yazdan çalışmaya başlamayı düşünüyorum kısaca erkenden planı yapıyorum ki sonradan problem yaşamayayım
7500F + B650M-R 9.000₺
6900XT 15.000₺ (pazarlık yaparsın herhalde)
2x16GB RAM hiç uyguna denk getirmeye çalışmasan 17.000-18.000₺'ye ilanları var ki belki duruma göre mağazalar sıfırlarına indirim yapar o yüzden 16.000₺ sayıyorum.

Eğer kasa, güç kaynağı, işlemci soğutucusu ve depolama dahil olmadan 45.000₺ diyorsan maalesef 1x16GB RAM bakman lazım, öyle olunca da RAM masrafı 8.000₺ oluyor.

Karşılayabiliyorsan Ddr5 daha mantıklı elbette

7500F + B650M-R 9.000₺
6900XT 15.000₺ (pazarlık yaparsın herhalde)
2x16GB RAM hiç uyguna denk getirmeye çalışmasan 17.000-18.000₺'ye ilanları var ki belki duruma göre mağazalar sıfırlarına indirim yapar o yüzden 16.000₺ sayıyorum.

Eğer kasa, güç kaynağı, işlemci soğutucusu ve depolama dahil olmadan 45.000₺ diyorsan maalesef 1x16GB RAM bakman lazım, öyle olunca da RAM masrafı 7.000-8.000 oluyor.
ddr5 harbi o kadar var mı ya böyle fiyat baya uçuyor. dediğim gibi ilk başta idarelik 1x16gb takılıp sonrasında 2x16 ya çevirsem kaç tutar mesela? kasa, güç kaynağı, soğutucu ve depolama dahiliyle

ramler burda öneri yapan bir arkadaş sayesinde şöyle olacak, ilk başta ddr5 16gb ram alıp biraz böyle idare edip sonrasında para biriktirip bir de indirim gelirse 2x16gb ddr5 almayı düşünüyorum şu anlık
11 civarına 16 bulunuyor anakart 4700 işlemciyide 4500 ile 5000 arasına kapatabilirsin 20 civarı gidecektir onlara

ddr5 harbi o kadar var mı ya böyle fiyat baya uçuyor. dediğim gibi ilk başta idarelik 1x16gb takılıp sonrasında 2x16 ya çevirsem kaç tutar mesela? kasa, güç kaynağı, soğutucu ve depolama dahiliyle
0 dan sistem dizeceksen sana ortalama bir şeyler dizeyim bekle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,915
Üyeler
196,852
Son üye
Yusufk09
Geri