Rx 6900 Xt Ekran Kartı ve Ryzen 5 5600x İşlemci Alıcam Ram ve Anakart Önerisi

rx 6900 xt ekran kartı ve ryzen 5 5600X işlemci alıcam bunlar için uygun ana kart ve ram lazım sanırsam en uygun ana kart araştırmama göre b550 pro oluyor onu düşünüyorum ancak buna uygun ddr4 bir ram bulamadım. 32gb olacak fiyatı da aşırı yüksek olmazsa iyi olur
O ekran kartına 5900x almalısın ,ikinci el 9 bin e vardı sarı sitede geçenlerde alacaktım ben de 5950x aldım 14.500 e.
Ayrıca ikinci el x570 aorus elite denk gelirse kaçırma. Msi X570 lerde usb hızları bazen usb 2.0 a iner şans meselesi.
Eski sistem toplayacaksan üst seviye anakart, üst seviye işlemci al ki bir işe yarasın. Ram de de 3600 Mhz, alt sınır olsun. 4000 MHz ye kadar 2x16gb denk getirirsen tadından yenmez.

Perf kaybı biraz o ayar wattman yememek icin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Reis 9060xt 16gb al bence Ark falan oynamiyosan
kral baktım ama rx 6900 xt çok çok daha güçlü gibi bir de yanlış mı araştırdım bilmiyorum ama 9060 xt çok problemli deniliyor hem performans hem de kendi çalışması olarak, bir de bana rx 6900 xt 2k da bile çok akıcı oynatıyor 9060 xt bunu yapabilir mi bilmiyorum

9060xt 16gb alsan hem en güncel teknoloji driver desteği full az güç 2k gaming hem psudan kisarsin hem garantili kart alirsib

Xtxh çip mi xtx çipmi xfx in bi modelinde xtxh olması lazım

XFX'in Limited Black sürümün de XTXH mevcut.

O kartı sattım valla hiç bilmiyorum AMD'yi. :D asus lc modellerimde iyi olan çip var diye biliyorum ama.

ASUS'un da ROG LC "Top" model kartında XTXH mevcut. Ve sadece 6900 XT'de var. 6800 XT'de yok.

kral baktım ama rx 6900 xt çok çok daha güçlü gibi bir de yanlış mı araştırdım bilmiyorum ama 9060 xt çok problemli deniliyor hem performans hem de kendi çalışması olarak, bir de bana rx 6900 xt 2k da bile çok akıcı oynatıyor 9060 xt bunu yapabilir mi bilmiyorum
9060 XT sorunlu değil hatta 9000 serisi şuana kadar satan en çok ve donanımsal olarak yapay zeka desteği var ark oynamiyosan tavsiyemdir zaten önerilen çözünürlük 2k

%17 daha güçlü duruyor 6900 XT. Overclock/undervolt yaparsan bu fark daha da açılır.

Ekran görüntüsü 2026-05-20 001151.webp

LC 6900XT de var bende onu diyorum. 6800XT LC modellerde bu çiplerden yok galiba.

Aynen hocam. 6900 serisinde var sadece.

Dolanırbenidia ha valla hocam şunu fanboylar görmesin valla ağızlarından köpükler çıka çıka yazalar ki bi ara olmuştu yaşı küçük bi arkadaşımız saldırıyodu amd kullanıcılarına
28-29 yaşında geldik senelerdir hepsini kullandım satıyorumda bütçe kısıtlıysa AI stüdyo işi yoksa alacaksın amdyi sırf nvidia diye gidip 5060ti gibi bir karta o para verilmesi içimi acıtıyor

9060xt 16gb alsan hem en güncel teknoloji driver desteği full az güç 2k gaming hem psudan kisarsin hem garantili kart alirsib
teknoloji çok fark etmez bence ben saf güç olarak kullanacağımı düşünüyorum sadece dediğim gibi performans farkı aşırı fark ediyor o beni biraz korkutuyor yeni ama performans olarak çok daha geri gibi

9060 XT sorunlu değil hatta 9000 serisi şuana kadar satan en çok ve donanımsal olarak yapay zeka desteği var ark oynamiyosan tavsiyemdir zaten önerilen çözünürlük 2k
Saf kas gücü olarak 6900xt tabi daha üstün 300w vs 160w bide öyle düşün uzun vadeli olur bence 9060xt bir tanidigim arada wattman yiyorum diyodu o kartla ve en son uğraşmak isteyeceğin şeydir ben eski kartımı sırf o yüzden sattım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

teknoloji çok fark etmez bence ben saf güç olarak kullanacağımı düşünüyorum sadece dediğim gibi performans farkı aşırı fark ediyor o beni biraz korkutuyor yeni ama performans olarak çok daha geri gibi
Ne için kullanacaksın

Hocam bu kartlarda fsr 4.1 geliyor driver desteği falan çokda önemli değil bence 6900xt taş gibi kart ve rahat bi 4 yılı daha var 2 k gaming platformunda

Hocam bu kartlarda fsr 4.1 geliyor driver desteği falan çokda önemli değil bence 6900xt taş gibi kart ve rahat bi 4 yılı daha var 2 k gaming platformunda
Vallahi bilmiyorum bana daha mantıklı geliyor yani hikaye oyunları zaten çok fark etmiyor Efe sadece isteğiyle 2 k dı her türlü mutlu eder

Geri