14900k Arızalandı mı Acil Yardım ?

benim bir önceki sürüm öyleydi sorun yaşamadım onun üstüne 2 bios update daha aldı anakartım en son 0x133 oldu microcode sürümü 3 senedir kullanıyorum.

Yine de patch yemiş versiyon bu, daha iyileri çıktı ama bundan değildir bence.

0x12F kararlı sorun yok degrade olmuş olabilir işlemcisi eski versiyonlarla uzun süre kullandıysa
Evet, bir de anakart OC anakartı olduğu için limitleri agrasiftir bence. Şuan intel hepsini base profile çekti ama eskiden kendi profiliyle çalışıyordu bunlar.

Nvidia ekran kartı sürücü kurmaya çalışır mısın dosyayı indirip, genelde onu yaparken sistem kilitleniyordu.

kesinlikle banada öyle geliyo
1779313989069.webp

bu kurulu mu sende?

0x12F kararlı sorun yok degrade olmuş olabilir işlemcisi eski versiyonlarla uzun süre kullandıysa
kullanıldı ilk cıktıgında almıştım sıkıntı şimdi sökeyim baride garantiye artık doğrudan intele göndermeye çalışacam laptop var Allahtan onunla idare ederim

kullanıldı ilk cıktıgında almıştım sıkıntı şimdi sökeyim baride garantiye artık doğrudan intele göndermeye çalışacam laptop var Allahtan onunla idare ederim
ben 13. nesil ilk serisini kullanıyorum hala maşallahı var ama senin anakartının default ayarı bile agresiftir muhtemelen o arada başını yemiştir ama problem değil 5 sene garantisi var ve arkasında duruyorlar bu 13 14ün yumuşak karınları çünkü

İntel globale de yazabilirsin diyeceğim ama adamlar tamam yeni işlemci yollayalım dese bizim gümrükten sokamaz ki işlemciyi işler iyice saçmalaştı orada :(

ben 13. nesil ilk serisini kullanıyorum hala maşallahı var ama senin anakartının default ayarı bile agresiftir muhtemelen o arada başını yemiştir ama problem değil 5 sene garantisi var ve arkasında duruyorlar bu 13 14ün yumuşak karınları çünkü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İntel globale de yazabilirsin diyeceğim ama adamlar tamam yeni işlemci yollayalım dese bizim gümrükten sokamaz ki işlemciyi işler iyice saçmalaştı orada :(
geçen bi arkadaşımın 13700k sı bozuldu ona gönderdiler bende deneyeyim şansımı en azından yeni işlemci olursa anakartı falan değişirim oılmadı

işlemciyi kendi gıdıklıyodur diye düşünüyorum bende 5.7 lerde tutmaya calısıyo genelde o sürede halletmiş olabbilir

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-21 at 01.04.43.webp
    WhatsApp Image 2026-05-21 at 01.04.43.webp
    595.7 KB · Hit: 27
  • WhatsApp Image 2026-05-21 at 01.04.38.webp
    WhatsApp Image 2026-05-21 at 01.04.38.webp
    284.8 KB · Hit: 25

geçen bi arkadaşımın 13700k sı bozuldu ona gönderdiler bende deneyeyim şansımı en azından yeni işlemci olursa anakartı falan değişirim oılmadı
Anakartı değiştirmeye gerek yok şuanki microcode zaten fix yemiş hali, hasar gördüyse eskiden görmüştür senin işlemci. Yenisini yollarlar intel herkese yolluyor bu sorunlardan sonra.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,123
Üyeler
196,901
Son üye
RyzeMontero
Geri