14900k Arızalandı mı Acil Yardım ?

ben ara ara teste sokuyorum işlemciyi çok şükür şu zamana kadar hiç birşeyde takılmadı mecidiyeköyden mi yolluyorlar işlemcileri gümrük mümrük kafaya takmayın.

ben ara ara teste sokuyorum işlemciyi çok şükür şu zamana kadar hiç birşeyde takılmadı mecidiyeköyden mi yolluyorlar işlemcileri gümrük mümrük kafaya takmayın.
aynen çünkü arkadaşa geldi direk kutulu gönderirim faturasıda duruyor zaten daha teste sokar sokmaz ünlemliyor octt malesef

Niye 13. 14. nesil tepe seviye işlemci alıyorsunuz ki? Yani kötülüğünüzü istemediğimizden bu kadar konuşuyoruz ama yine de yanlış anlaşılıyoruz zaman zaman.

Niye 13. 14. nesil tepe seviye işlemci alıyorsunuz ki? Yani kötülüğünüzü istemediğimizden bu kadar konuşuyoruz ama yine de yanlış anlaşılıyoruz zaman zaman.
laptopda memnunum ama masaüstünde 13600k dan sonra buna geçtiğimde bütün memnuniyetim gitti 4k da kullanmasam amd ye geçerdim ama ben hikayeli oyunlar oynuyorum hiçbi anlamı olmucak

intelle mailleşiyorum bakalım kargo kodu iletirse gönderecem hemen

Sorunun kaynağı işlemci değil bana göre. Yüksek ihtimal anakart nedenli. Ben olsam işlemciyi farklı bir anakartta test ederdim.

Yanlış yönlendirme yapmış olmak istemem ama bende i7 14700KF var ve anakartım msı z790 tomahawk. Benzer sorunlar yaşıyordum biraz araştırınca ram lerde sorun olduğu fark ettim, iexpo açınca ram 6000mhz oluyordu yani esas mhz hızına geliyordu ama senin attığın görseldeki hataları alıyordum. Sonrasında iexpo kapadım elle 5800mhz yaptım 6000mhz ram leri memory try it kısmından bir sorun kalmadı.

İntel support üzerinden rma aç değişim iste yenisini gönderiyorlar 13 ve 14.nesil işlemci kullanıpta garip sorunlar yaşıyorsanız direk değişim talep edin çünkü o seriler ciddi anlamda kusurlu

intel'in türkiye ofisi var arnavutköy tarafında işlemciyi oraya gönderiyorsun onlar yenisini gönderiyor.

Sorunun kaynağı işlemci değil bana göre. Yüksek ihtimal anakart nedenli. Ben olsam işlemciyi farklı bir anakartta test ederdim.
öyle bir imkanım yok hocam bence olağan 2 şüpheli işlemci anakart ikilisi benimde kafamda onlar var açıkcası
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İntel support üzerinden rma aç değişim iste yenisini gönderiyorlar 13 ve 14.nesil işlemci kullanıpta garip sorunlar yaşıyorsanız direk değişim talep edin çünkü o seriler ciddi anlamda kusurlu

intel'in türkiye ofisi var arnavutköy tarafında işlemciyi oraya gönderiyorsun onlar yenisini gönderiyor.

yabancılarla mailleşiyorum translate yoluyla hocam daha kolay bi yolu yokmudur bunun göndericem kafaya koydum bu garip sorunlar normal değil ramleri test ettim temiz

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-21 at 10.14.13 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-05-21 at 10.14.13 (1).webp
    139.8 KB · Hit: 16
  • WhatsApp Image 2026-05-21 at 10.14.13 (2).webp
    WhatsApp Image 2026-05-21 at 10.14.13 (2).webp
    130.7 KB · Hit: 19
öyle bir imkanım yok hocam bence olağan 2 şüpheli işlemci anakart ikilisi benimde kafamda onlar var açıkcası

yabancılarla mailleşiyorum translate yoluyla hocam daha kolay bi yolu yokmudur bunun göndericem kafaya koydum bu garip sorunlar normal değil ramleri test ettim temiz
malesef support üzerinden talep açman lazım dolayısıyla ingilizce iletişime geçilmesi gerekiyor yani çok uzun uzadıya süren bir süreç değil ilk talebi açtıktan sonra bir kaç bilgi istiyorlar sonra şunları şunları denedin mi yaptın mı diye geri dönüş yapıyorlar her seferinde sorun yaşamaya devam ediyorum dersen DHL üzerinden talep açıp mailden bilgi veriyorlar gelen numara ile DHL express'e veriyorsun intel türkiye ofisine gidiyor işlemcin ellerine ulaştıktan sonra'da yenisini gönderiyorlar. bende süreç böyle oldu 14700kf geri gönderdim yenisini yolladılar sonra içime sinmedi bunla mı uğraşacağım diye tekrar geri gönderdim bu sefer para iadesi istedim tek seferde parayı da iade ettiler.

selamlar arkadaşlar uzun süredir abuk subuk şeyler oluyor pc de aniden reset atmalar garip garip takılmalar birden cok işlem yapmaya kalktınmı kasılmalar mouse falan donuyor ramleri test ettim sorun yok bu gün bi daha yaparım bu gariplikler işlemciden olurmu cmos resetledim yok olmadı bios default yaptım yine olmadı güzel bi sistem topladık tadını cıkaramadım işlemciyi garantiye göndermeyi düşünüyorum intel de nasıl bir yol izlemeliyim ekran kartımda yeni sorunsuz
hypervisor ne alaka pcde emulator linux falan mi calistiriyorsun. Komple sistemi detaylariyla yazarsan bakayim

Yanlış yönlendirme yapmış olmak istemem ama bende i7 14700KF var ve anakartım msı z790 tomahawk. Benzer sorunlar yaşıyordum biraz araştırınca ram lerde sorun olduğu fark ettim, iexpo açınca ram 6000mhz oluyordu yani esas mhz hızına geliyordu ama senin attığın görseldeki hataları alıyordum. Sonrasında iexpo kapadım elle 5800mhz yaptım 6000mhz ram leri memory try it kısmından bir sorun kalmadı.
ilk aklima gelenlerdendi bakalim

Cevabınız için teşekkürler. Harcanan zaman ve çabayı takdir ediyorum.

Sağladığınız bulgulara dayanarak, işlemcinin muhtemelen bir arıza gösterdiğini doğrulayabiliriz. Sizin için bunu düzeltmeye kararlıyım ve artık garanti değişimi için RMA (Materyal İade Yetkili) ile devam edebiliriz.

Lütfen aşağıda gerekli bilgileri onaylayın ve gerekli bilgileri verin, böylece gerekli belgeleri tamamlayıp sürece devam edebilelim.

İletişim adı:
İletişim numarası:
Tam Posta Sokağı:
Posta Şehri:
Eyalet/İl:
POSTAL/POSTA KODU:
Ülke:

Standart Garanti Değişimi (SWR):

Önce arızalı parçayı göndermeniz gerekecek. Intel, hem arızalı parça hem de değişim için kargo masraflarını karşılayacak. Elektronik ön ödemeli kargo etiketi bir iş günü içinde gönderilecektir.

Kusurlu parça tesisimize geldiğinde, tarama ve dokümantasyon yaklaşık 3–5 iş günü sürecek, ardından kargo için ek 2 gün sürecek. Genel olarak, teslim süresi, arızalı parçayı aldığımız andan itibaren yaklaşık 6–7 iş günü arasındadır.

Yedek ünitenizi aldıktan sonra lütfen BIOS'u en son sürüme güncellemenizi öneririz, kuruluma geçmeden önce. Güncellemeden sonra sorun devam ederse, sorunu çözmek için kapsamlı bir sorun giderme sürecinde size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Herhangi bir sorunuz varsa veya daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen çekinmeden ulaşabilirsiniz. Yardım etmek için buradayız. Sizden haber alamazsak, 26 Mayıs 2026'da güncelleme ile takip edeceğiz.

bakalım sonuca ulaştırıyorum sanırım eğer işlemci sıfır gelirde düzelmezse anakart ile vedalaşırız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,849
Üyeler
196,825
Son üye
ylmz5667
Geri