Yardım Asus Kasa Aldım Fan Ledleri Yanmıyor !

Koparan

80+
Reaksiyon skoru
15
Kasa ledleri yanmıyor problem nedir ? Kasayı yeni aldım ve topladım indirimden yakalamıştım ama fanları yapamadım mı anlamadım. Dönüyorlar ama ledleri yanmıyor.

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-21 at 21.34.12.webp
    WhatsApp Image 2026-05-21 at 21.34.12.webp
    484 KB · Hit: 43
Kasa ledleri yanmıyor problem nedir ? Kasayı yeni aldım ve topladım indirimden yakalamıştım ama fanları yapamadım mı anlamadım. Dönüyorlar ama ledleri yanmıyor.
A21 mi kasa? Bağlantılarını yapmamışsındır anakart modeli ne?

Asrock A620 HDV-M2 anakart modeli. Kasa A21 PLUS.

Önceki kasamın ledleri yanıyordu bi problem yaşamamıştım. Emin misiniz ? Bence bir şeyi yanlış yaptım . Önceki kasa deepcool'du.

Önceki kasamın ledleri yanıyordu bi problem yaşamamıştım. Emin misiniz ? Bence bir şeyi yanlış yaptım . Önceki kasa deepcool'du.
Kontrolcü vardır ya da sabit yanan LED'lerden vardır onda. Anakartın görsellerine bakıyorum 3 pin ARGB soketi göremiyorum çünkü.

Hocam eski kasamdan ek bir kablo sökmem gerekiyorsa söküp buna takabilirim yani çözümü var mı yok mu onu anlamadım. Öbür kasada her türlü renk yanıyordu değiştirebiliyordum kasa üstündeki tuştan. Bunda 1 tane renk olsada kafi yansın yeter.

Hocam eski kasamdan ek bir kablo sökmem gerekiyorsa söküp buna takabilirim yani çözümü var mı yok mu onu anlamadım. Öbür kasada her türlü renk yanıyordu değiştirebiliyordum kasa üstündeki tuştan. Bunda 1 tane renk olsada kafi yansın yeter.
Fanların kablolarını takip edip nereye takıldığına bakın. Muhtemelen kontrolcü vardır dahili gelen.

Tamam bakacağım ne demek istediğinizi anladım kontrolcü öbür kasada arka kısımda vardı hatırlıyorum. Bu kasada reset tuşu var üst kısımda, eski kasada renk değiştirme tuşu vardı, arka kısımda bu ekte paylaştığım kablo var boşta duruyor, muhtemelen demek istediğiniz kablo bu anakartta bunu bağlayabileceğim bir yer yok ama kasa arkasına yine de bakayım mı kontrolcü var mı diye ?

1779380331758.webp

Benim konuyu bi incele istersen:

Tamam bakacağım ne demek istediğinizi anladım kontrolcü öbür kasada arka kısımda vardı hatırlıyorum. Bu kasada reset tuşu var üst kısımda, eski kasada renk değiştirme tuşu vardı, arka kısımda bu ekte paylaştığım kablo var boşta duruyor, muhtemelen demek istediğiniz kablo bu anakartta bunu bağlayabileceğim bir yer yok ama kasa arkasına yine de bakayım mı kontrolcü var mı diye ?

Alıntıyı görüntüle
Reset tuşuna bağlanıyor bazı kasalarda o renk değiştirme tuşu ama hepsine uyar mı bilmiyorum.

Kontrolcüyü öbür kasadan söktüm bahsettiğiniz şey bu galiba bağlantısını nasıl yapacağımı bilmiyorum, doğru olan bu değil mi o boştaki kabloyu buna bağlarsam ışıklar gelecektir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle kasa arkasını paylaşırsam belki yardımcı olabilirsiniz

Ekler

• WhatsApp Image 2026-05-21 at 22.02.36.webp
    WhatsApp Image 2026-05-21 at 22.02.36.webp
    184.9 KB · Hit: 14
  • image.webp
    image.webp
    824.2 KB · Hit: 11
Son düzenleme:
Bu kontrolcüyü alsam bütün sorunu çözer miyim ?

Ekler

• IMG_7895.webp
    IMG_7895.webp
    73.7 KB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,472
Üyeler
197,486
Son üye