Erennbey06
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
- Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam hayattaki şansımı kullandıysam 5350 mhz ve -50 değerinde mi kullanmalıyım yoksa -30 mu benim için önemli olan şey oyun performansı
hocam bunu indirdim başlatıyorum testi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam bunu indirdim başlatıyorum testi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam görsellerdeki her şeyi aynı yapıp başlattım bekliyorumCore Cycler testi de yapmalısın. Şu anki haliyle tam yük altında kapanmaması, işlemcinin %100 kararlı olduğunu göstermez. OCCT indirip aşağıdaki gibi ayar yapıp testi başlat. Bu test çekirdekleri teker teker sırayla test edecek. Tüm çekirdekler test edildiğinde 1 Cycle (Döngü) olmuş oluyor. İlk 3 döngüde hiç hata almayıp 4. döngüde hata aldığım bile oldu. Dolayısıyla bu testi ne kadar çok yaparsan işlemcinin kararlı olduğundan o kadar emin olursun.
Ben de şu anda 7800X3D için testler yapıyorum. Prime95 ve Cinebench R23'ü sorunsuz tamamlayan Curve Optimizer ayarları bu OCCT testinde milyonlarca hata veriyor. Bu hatalar da işlemcinin kararsız çalıştığı anlamına geliyor. Şu anda 7800X3D için Gold Core -30, Silver Core -35, diğer çekirdekler -43 şeklinde değerler girdim ve hiçbir testte sorun yaşamadım. 7800X3D işlemci için Curve Optimizer pek sevmez, -20'den fazlasını biraz zor görür derler ama bana baya iyi bir silikon geldi sanırım.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle