R5 7600 İçin Curve Optimizer -50 Değer İyi mi? Anlayanlar Yardımcı Olabilirler mi?

hocam hayattaki şansımı kullandıysam 5350 mhz ve -50 değerinde mi kullanmalıyım yoksa -30 mu benim için önemli olan şey oyun performansı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam bunu indirdim başlatıyorum testi

Core Cycler testi de yapmalısın. Şu anki haliyle tam yük altında kapanmaması, işlemcinin %100 kararlı olduğunu göstermez. OCCT indirip aşağıdaki gibi ayar yapıp testi başlat. Bu test çekirdekleri teker teker sırayla test edecek. Tüm çekirdekler test edildiğinde 1 Cycle (Döngü) olmuş oluyor. İlk 3 döngüde hiç hata almayıp 4. döngüde hata aldığım bile oldu. Dolayısıyla bu testi ne kadar çok yaparsan işlemcinin kararlı olduğundan o kadar emin olursun.

Ben de şu anda 7800X3D için testler yapıyorum. Prime95 ve Cinebench R23'ü sorunsuz tamamlayan Curve Optimizer ayarları bu OCCT testinde milyonlarca hata veriyor. Bu hatalar da işlemcinin kararsız çalıştığı anlamına geliyor. Şu anda 7800X3D için Gold Core -30, Silver Core -35, diğer çekirdekler -43 şeklinde değerler girdim ve hiçbir testte sorun yaşamadım. 7800X3D işlemci için Curve Optimizer pek sevmez, -20'den fazlasını biraz zor görür derler ama bana baya iyi bir silikon geldi sanırım. :kizginpeepo:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam görsellerdeki her şeyi aynı yapıp başlattım bekliyorum

Kardeşim hayattaki şansının büyük bir kısmını kullanmışsın. Waferın en ortasındaki silikon sana denk gelmiş galiba.
Ben şunu merak ediyorum diyelim ki en iyi şekilde 7600 işlemci geldi bu işlemciden max ayarlar ile ne gibi sonuç elde edilir yani hangi işlemci kuvveti alınabilir ?

hocam böyle oldu ama işlemci %100 çalışmıyor normal mi? bu program böyle mi test ediyor
1779440989547.webp

hocam böyle oldu ama işlemci %100 çalışmıyor normal mi? bu program böyle mi test ediyor
Alıntıyı görüntüle
Dediğim gibi çekirdekleri tek tek sırayla test ediyor. Dolayısıyla Prime95 tarzı uygulamalar gibi %100 olmayacak. Bunu arkada açık bırak ve bilgisayarı standart şekilde kullanmaya devam et. Error verirse sesli bir şekilde uyarı veriyor. Sağ taraftaki yeşil tikli kısımda hangi çekirdekte sorun çıktığı da gözüküyor. Şu anda sende herhangi bir sıkıntı çıkmamış ancak henüz 3 dakika olmuş. Yani 0-1-2 numaralı çekirdekleri test etmiş ve bir sorun çıkmamış. Ancak bir kaç kez döndükten sonra bu çekirdeklerde sorun da çıkabilir. O yüzden bu testi açık bırak ve bilgisayarı normal bir şekilde kullanmaya devam et.

Dediğim gibi çekirdekleri tek tek sırayla test ediyor. Dolayısıyla Prime95 tarzı uygulamalar gibi %100 olmayacak. Bunu arkada açık bırak ve bilgisayarı standart şekilde kullanmaya devam et. Error verirse sesli bir şekilde uyarı veriyor. Sağ taraftaki yeşil tikli kısımda hangi çekirdekte sorun çıktığı da gözüküyor. Şu anda sende herhangi bir sıkıntı çıkmamış ancak henüz 3 dakika olmuş. Yani 0-1-2 numaralı çekirdekleri test etmiş ve bir sorun çıkmamış. Ancak bir kaç kez döndükten sonra bu çekirdeklerde sorun da çıkabilir. O yüzden bu testi açık bırak ve bilgisayarı normal bir şekilde kullanmaya devam et.
hocam p0 tikli diğerlerinde bir şey çıkmıyor sağ alt kısımda bu normal mi peki? yoksa onlarda bir şeyler çıkması lazım mı tik vb. yani döngü oluyor mu olmuyor mu nasıl anlayacağım attığım ssten ayarları kontrol eder misiniz? doğru mu baslatmisim

1779441554583.webp

burası böyle kaldı hocam normal mi bu yoksa diğerlerinde de tik olacak mı

hocam p0 tikli diğerlerinde bir şey çıkmıyor sağ alt kısımda bu normal mi peki? yoksa onlarda bir şeyler çıkması lazım mı tik vb. yani döngü oluyor mu olmuyor mu nasıl anlayacağım attığım ssten ayarları kontrol eder misiniz? doğru mu baslatmisim
Ayarlar için hem Gemini hem ChatGPT'den yardım aldım. İkisi de aynı şeyleri söylediği için güven verdi. O tik testin hangi çekirdekten başlayacağını gösteriyor. Nihayetinde sırayla tüm çekirdekleri dolaştığı için pek bir önemi yok diyebiliriz.

O an hangi çekirdeğin test edildiğini görmek için test devam ederken sol taraftaki Monitoring sekmesine girebilirsin. Sıcaklığı yüksek olan çekirdek test ediliyor demektir.

1779441606095.webp

Ben şunu merak ediyorum diyelim ki en iyi şekilde 7600 işlemci geldi bu işlemciden max ayarlar ile ne gibi sonuç elde edilir yani hangi işlemci kuvveti alınabilir ?
Cinebench r23 testinde işlemcinin alacağı değerlere göre kıyaslama yapılabilir.

Hocalarım son durum böyle. yorumlayabilir misiniz?

Ekler

• 2.webp
    2.webp
    120.3 KB · Hit: 15
-50 nedir ya ilk defa gördüm 😂

ANAKART SOĞUTMA NE? 6GHz mi denesek (!) :D

Hocam bu açıkken oyunlara girsek sorun olur mu ? Standart kullanıma devam edin demişsiniz ama emin olamadım.

Geri