Eldeki 2. Sistemi Satıp Toplamak mı Hazır Almak mı?

xenk2626

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,838
Selamlar arkadaşlar elimde imzamdaki sistem var.
Ayrıca yakın zamanda kardeşime bir sistem topladım.
Yazın çalışıp bir miktar para biriktireceğim.
Kardeşime benim imzamdaki sistemi verip onun sistemi satmayı düşündüm,yazın sonunda elimdeki para ile bir sistem alacağım ama parça parça toplamakmı yoksa hazır sistem almakmı mantıklı olur bilemedim sizlere soruyorum.

Eğer hazır sistem alırsam minimum 7500f-9070xt sistem alacağım.
Eğer tek tek toplarsam
2.el 7500F-0 B650-2.el Garantili 16GB ram-2.el kapalı kutu 9070XT-0 Kasa ve PSU alacağım(SSD var)

Kardeşimin sistemi
R5 3600-B550m ds3h(CPU ve SYS1 FAN arızalı)-8gb 3200mhz cl18 ram-RTX 2060S GAMİNG X(kf var)-700w 80+ silver xigmatek-dandik bir kasa

Sizce ne yapayım

Kısaca sizce sistemi sattıktan sonra 0-2.el karma toplama sistemmi yoksa hazır sistemmi

Kısaca sizce sistemi sattıktan sonra 0-2.el karma toplama sistemmi yoksa hazır sistemmi
2. el sıfırdan pahalı komple satıp hazır sistem al bence. Gaming gecesinden falan uygun düşürüp alabilirsin.

2. el sıfırdan pahalı komple satıp hazır sistem al bence. Gaming gecesinden falan uygun düşürüp alabilirsin.
Mesela ekran kartı 28k/işlemci 4k/ram 5~7k/0 anakart 5~7k/0 kasa+psu 9k desek yine pahalıya gelicek totalde 50-55k ediyor hocam

Hazır sistemleri ben 5000 ve 9000 serisi çıktıktan sonra hiç bakmadım en son 4060ti r5 5600 sistemler 24kdı öyle hatırlıyorum :kekw:

Mesela ekran kartı 28k/işlemci 4k/ram 5~7k/0 anakart 5~7k/0 kasa+psu 9k desek yine pahalıya gelicek totalde 50-55k ediyor hocam

Hazır sistemleri ben 5000 ve 9000 serisi çıktıktan sonra hiç bakmadım en son 4060ti r5 5600 sistemler 24kdı öyle hatırlıyorum :kekw:
Hangi ekran kartı 28k

Ben am5 için konuşuyorum hocam. AM4 sistemler 20 30 arası bulunuyor zaten.

Fiyatları en dip fiyatlardan yazmışsın hocam. Ben al sat yapıyorum Çok denk gelmiyor o fiyatlara onu soyleyim 😄 hangi modelleri alacağınıza göre değişir tabi.

9070xt kapalı kutu 2.elde 30k pazarlık payıyla 28k
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamam bende diyorum ki rtx5000 ve rx9000 serisi çıktığından beri hazır sistem bakmadım kaç tiye geliyor 7500f-b650-1tb gen4 ssd-9070xt
ıtopyada bir OEM var şuan 65 civarına geliyor. Sıfır 2. el karışık toplasan bi 10k falan daha uyguna toplarsın diye düşünüyorum.

Fiyatları en dip fiyatlardan yazmışsın hocam. Ben al sat yapıyorum Çok denk gelmiyor o fiyatlara onu soyleyim 😄 hangi modelleri alacağınıza göre değişir tabi.
Eskişehirde normal fiyatlar bunlar(pazarlık dahil fiyatı sıkı pazarlıkla biraz daha düşürürüm)
ıtopyada bir OEM var şuan 65 civarına geliyor. Sıfır 2. el karışık toplasan bi 10k falan daha uyguna toplarsın diye düşünüyorum.
İtopya çoğu zaman sıkıntı yaşatıyor yakın zamanda bir arkadaşım ölü pixelli ürünü iade etmek istedi almadılar ölü pixel değil bazı renklerde çalışıyor diye

Eskişehirde normal fiyatlar bunlar(pazarlık dahil fiyatı sıkı pazarlıkla biraz daha düşürürüm)

İtopya çoğu zaman sıkıntı yaşatıyor yakın zamanda bir arkadaşım ölü pixelli ürünü iade etmek istedi almadılar ölü pixel değil bazı renklerde çalışıyor diye
Hocam monitör olayı bambaşka tüm firmalar rampa yapıyor monitör işinde. Hepsiburada amazon satıcılı ürün almak lazım monitörde mümkün mertebe. Diğer donanımlarda sıkıntı yapacaklarını sanmıyorum.

Fırsat kovalayıp sarı siteye sürekli bakabileceksen 0 2.el karışım bir şey daha iyi ve daha keyifli olur

Fırsat kovalayıp sarı siteye sürekli bakabileceksen 0 2.el karışım bir şey daha iyi ve daha keyifli olur
Zaten kardeşimin sistemi çok ucuza maal ettim yaparım her türlü testi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam monitör olayı bambaşka tüm firmalar rampa yapıyor monitör işinde. Hepsiburada amazon satıcılı ürün almak lazım monitörde mümkün mertebe. Diğer donanımlarda sıkıntı yapacaklarını sanmıyorum.
İşte ama zaten pek hazır sistem alasım var diyemem avantajlı olmadıkça

Geri