Hocam, çalışıp para biriktirdikçe parça almak aslında en mantıklısı. Tüm yaz çalışıp biriktirsen paran aynı kalacak (yatırım yapmadığın senaryodan bahsediyorum) ama bileşenleri 3 ay sonra daha pahalıya alacaksın. Ekonomin el verdikçe indirimden parça kovalayıp, en sonunda kardeşinin sistemini satıp gerekli parça için parayı toparladıktan sonra yeni sistemini tamamlamak en mantıklısı olur.
Sistemi erkenden satıp yaz sonu hazır sistem de alsan, yaz sonu ayrı ayrı tek seferde alsan da piyasadaki dalgalanmadan dolayı zarar edersin; ki zaten öyle yapacağını sanmıyorum.
Seçtiğin anakartın Akakçe’de en çok satılan AM5 anakart olmasının bir sebebi vardır. Ryzen 5 7500F için fazlasıyla yeterli bir kart. Sadece ileride büyük bir işlemci yükseltmesi yaparsan anakartı da güncellemek isteyebilirsin. Bir de anakartın portlarına ve kasadaki girişlere iyi bak. 'USB çoklayıcı ile uğraşmayayım, bir kere parasını vereyim' diyorsan arkadaki 6 USB portu artı kasanın ön panelindekiler kadar girişin olacak, unutma.
Hocam, bir de anakart ufak; eğer indirimden çok büyük bir kasa denk getirirsen kart içinde biraz komik durabilir. 'Ben buna takılırım' dersen ya kasaya ya da anakarta dikkat etmeni öneririm. Ayrıca RX 9070 XT de haşmetli bir kart; o da anakartın üzerinde kocaman duracaktır. Bu tür zıtlıklar benim hoşuma gider ama 'estetik ve oran takıntım yüksek' diyorsan aklında bulunsun derim.
Fikir vermesi açısından senin anakart, ekran kartı ve muhtemel soğutucu tercihlerinle bir sistem dizdim. Aşağıya fotoğraf ve link olarak ekledim. 7500F kullanacağın için daha mantıklı olacağını düşündüğümden listeye çift kule tipi bir hava soğutucu ekledim. Linki bırakıyorum; oradan dilediğin gibi düzenlemeye devam edebilirsin.
Alıntıyı görüntüle
İlk sistemini yakınlarda toplamış birisi olarak adına çok sevindim. Yaz için şimdiden kolaylıklar dilerim; umarım göz açıp kapayıncaya kadar yeni sistemine kavuşursun.