Diyet Kfc Tavuk Tarifi. Sadece 300 Kalori

Omnissiah

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
762
Tek ihtiyacın
250-400 gr arası tavuk istersen göğüs istersen but ama derisini iyice alıyoruz ki yağın gitmesi açısından.

1 su bardağı şekersiz mısır gecrek. Burada nestlenin şekersiz sade olanı alabilirsiniz

Baharat karışım ve 1 tatlı kaşık zeytin yağı.
2 yumurta

Öncelikle tavukları ince ince uzun şerit halinde kesiyoruz. Sonra baharat ve yağ karışımına iyice bulayıp biraz dinlendiriyoruz. Sonra mısır gevreğini ufalayıp tavuklarımızı önce yumurta sarısına sonra gevreğe batırarak airfryer'in veya ısıtılmış fırının içine atarak kızarmaya bırakıyoruz. Tavukları kontrol ettikten sonra biraz tuz atıp tüketmeye hazır hale geliyor. Diyette iseniz bunların hepsini tüketmek yerine yarısını yiyebilirsiniz ve bütün gün sizi tok tutacaktır gereken protein ve yağları sağlıklı şekilde alacaksınız
Airfryerda çıtır KFC tavuk tarifi👌Airfryer tarifleri✅️Philips Airfryer  tarifleri ✅️ çıtır tavuk 👍

Buda pişmiş hali ve kalori hesabı
23.05.2026_14.56.13_REC.webp

r/salonfareleri - Diyet kfc tavuğu

Ekler

• 23.05.2026_14.54.46_REC.webp
    23.05.2026_14.54.46_REC.webp
    71 KB · Hit: 23
Son düzenleme:
Tek ihtiyacın
500 gr tavuk istersen göğüs istersen but ama derisini iyice alıyoruz ki yağın gitmesi açısından.

1 su bardağı şekersiz mısır gecrek. Burada nestlenin şekersiz sade olanı alabilirsiniz

Baharat karışım ve 1 tatlı kaşık zeytin yağı.
2 yumurta

Öncelikle tavukları ince ince uzun şerit halinde kesiyoruz. Sonra baharat ve yağ karışımına iyice bulayıp biraz dinlendiriyoruz. Sonra mısır gevreğini ufalayıp tavuklarımızı önce yumurta sarısına sonra gevreğe batırarak airfryer'in veya ısıtılmış fırının içine atarak kızarmaya bırakıyoruz. Tavukları kontrol ettikten sonra biraz tuz atıp tüketmeye hazır hale geliyor. Diyette iseniz bunların hepsini tüketmek yerine yarısını yiyebilirsiniz ve bütün gün sizi tok tutacaktır gereken protein ve yağları sağlıklı şekilde alacaksınız
Airfryerda çıtır KFC tavuk tarifi👌Airfryer tarifleri✅️Philips Airfryer  tarifleri ✅️ çıtır tavuk 👍
Şu nasıl 300 kalori ya bir tane burçak yiyorum 500 kalori inanılmaz.

Şu nasıl 300 kalori ya bir tane burçak yiyorum 500 kalori inanılmaz.
burçak dediğin şey şeker kalori bombası. Masum göründüğüne bakma Eti Klasik Burçak' ın 100 gramında 450 kalori bulunmaktadır. Onu yiyeceğine sana yukarıda attığım şeyi yiyebiliyorsun 1 tabak

burçak dediğin şey şeker kalori bombası. Masum göründüğüne bakma Eti Klasik Burçak' ın 100 gramında 450 kalori bulunmaktadır. Onu yiyeceğine sana yukarıda attığım şeyi yiyebiliyorsun 1 tabak
Ağır diyeti bırakıp kalori hesabı ile diyete başladım ağır diyette vitamin eksiliğinden 2 saat uyumadan duramıyordum :D anneparatatoruma iletirim bir güzellik yapar bize.

Gerçek çıtır tavuğa gevrek koyulmaz.(bence)
Mısır gevreği piştikçe mısırın doğasından dolayı tatlılaşır. Mısırın içindeki şeker açığa çıkar. Tavuğun tadını çok fazla baskılar.
Kalori işini hesaplayamam ama
Yıllardır yaptığım bir tarif var. Fastfoodculardan daha iyi tavuğu nasıl yapabileceğiniz alternatif tarif ararsanız vaktiniz varsa üşenmeden okuyun.

Doğru tavuk nasıl yapılır? Kendi önerim;
Yaklaşık 500gr tavuk bonfile.
(Etin lifleri doğrultusunda kesilmiş olmalı, yanlış keserseniz piştikten sonra yemesi zor olur.)
Gerekenler;
1,5 su bardağı soğuk süt. (tam yağlı)
yaklaşık 2 yemek kaşığı dolu dolu beyaz sirke. (Yoksa limon suyu.)
Yaklaşık 20dk sütü bu şekilde bekletin.(hafif yer yer tortular olacaktır. Onlar önemli değil.)
1 yemek kaşığı sarımsak tozu.
Göz kararı tuz (ben Bolca tuz ekliyorum, neden bolca? Bu bir çeşit ön marinasyon koyduğunuz tuz sadece tavuğa tad verecek)
Ben yaklaşık 2 çay kaşığı ekliyorum.
Varsa eğer 1 yemek kaşığı sriracha sos.
Muadil olarak tabasco sos varsa onu kullanabilirsiniz.
1 Tatlı kaşığı paprika.
Göz kararı karabiber.

Çırpma teli ile bu marinasyon sıvısı güzelce karıştırılır. Bu aşamada tavukları eklemeden marinasyonun tadına bakın. Tuz oranını vs ayarlayın.
Daha sonra kesilen piliçleri kaba ekleyin.
Tavukları bekletebiliyorsanız 1 gün marinasyonda bekletin. 1 gün olmuyorsa en az 6-8 saat beklemeli.

Paneleme harcı
1 derin kaseye yaklaşık 3 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı mısır nişastası
Göz kararı tuz
1 yemek kaşığı sarımsak tozu
Biraz karabiber (çok az)
Paprika-toz kırmızı biber (çok az, fazla koyarsanız pişerken yanar)

Paneleme aşaması;
Nasıl panelenir?
Elinizi 2 aşamada kullanacaksınız bir eliniz kuru malzemelere diğer eliniz ıslak malzemeye dokunacak. Yoksa paneleme zorlaşır.

Bunun haricinde büyük kaseye soğuk su ekleyin.

1. Aşama tavuğu marinasyondan çıkartın fazla sosu sallayın.
2. Tavuğu yaptığımız un karışımına atalım. Hafifçe un ile üzerini kapatarak baskı uygulayıp tamamen un ile kaplayalım.
3.panelenmiş tavuğu hızlıca soğuk suya daldırıp hemen çıkartalım. Fazla suyu aksın.
4.un karışımına aktaralım. Panelemeyi bu sefer tavuğa bastırmadan yapalım.
*Neden tavuğu suya soktuk?*
- Eğer marinasyondaki sıvı haliyle paneleseydik pane katmanı çok kalın kalacağından, tavuk piştikten sonra dış kaplama tavuk ile birleşmeyecekti. Tüketirken iyi bir deneyim olmayacaktı.
Suya soktuğumuzda tavuk ile un karışımını ilk katmanda tavuk ile birleştirdiğimizden 2. Yaptığız paneleme tavuk ile tamamen birleşmiş oluyor. Çok daha ince bir katman oluşturduğundan hem çıtır hemde tavuğun kendi bir parçası gibi tavuk üzerinde kalmaya devam ediyor.

Bol yağda dışı altın gibi olana kadar kızartın.
KIzarttıktan sonra tavuklar sıcakken üzerine tuz atmak isterseniz bu aşamada biraz daha tuz atabilirsiniz.
4-5dk havlu kağıt üzerinde fazla yağını emdirdikten sonra bekletmeden sıcak tüketiniz.

Sonuç;
Tvkkkkkk.webp

Son düzenleme:
Gerçek çıtır tavuğa gevrek koyulmaz.(bence)
Mısır gevreği piştikçe mısırın doğasından dolayı tatlılaşır. Mısırın içindeki şeker açığa çıkar. Tavuğun tadını çok fazla baskılar.
Kalori işini hesaplayamam ama
Yıllardır yaptığım bir tarif var. Fastfoodculardan daha iyi tavuğu nasıl yapabileceğiniz alternatif tarif ararsanız vaktiniz varsa üşenmeden okuyun.

Doğru tavuk nasıl yapılır? Kendi önerim;
Yaklaşık 500gr tavuk bonfile.
(Etin lifleri doğrultusunda kesilmiş olmalı, yanlış keserseniz piştikten sonra yemesi zor olur.)
Gerekenler;
1,5 su bardağı soğuk süt. (tam yağlı)
yaklaşık 2 yemek kaşığı dolu dolu beyaz sirke. (Yoksa limon suyu.)
Yaklaşık 20dk sütü bu şekilde bekletin.(hafif yer yer tortular olacaktır. Onlar önemli değil.)
1 yemek kaşığı sarımsak tozu.
Göz kararı tuz (ben Bolca tuz ekliyorum, neden bolca? Bu bir çeşit ön marinasyon koyduğunuz tuz sadece tavuğa tad verecek)
Ben yaklaşık 2 çay kaşığı ekliyorum.
Varsa eğer 1 yemek kaşığı sriracha sos.
Muadil olarak tabasco sos varsa onu kullanabilirsiniz.
1 Tatlı kaşığı paprika.
Göz kararı karabiber.

Çırpma teli ile bu marinasyon sıvısı güzelce karıştırılır. Bu aşamada tavukları eklemeden marinasyonun tadına bakın. Tuz oranını vs ayarlayın.
Daha sonra kesilen piliçleri kaba ekleyin.
Tavukları bekletebiliyorsanız 1 gün marinasyonda bekletin. 1 gün olmuyorsa en az 6-8 saat beklemeli.

Paneleme harcı
1 derin kaseye yaklaşık 3 su bardağı un
4-5 yemek kaşığı mısır nişastası
Göz kararı tuz
1 yemek kaşığı sarımsak tozu
Biraz karabiber (çok az)
Paprika-toz kırmızı biber (çok az, fazla koyarsanız pişerken yanar)

Paneleme aşaması;
Nasıl panelenir?
Elinizi 2 aşamada kullanacaksınız bir eliniz kuru malzemelere diğer eliniz ıslak malzemeye dokunacak. Yoksa paneleme zorlaşır.

Bunun haricinde büyük kaseye soğuk su ekleyin.

1. Aşama tavuğu marinasyondan çıkartın fazla sosu sallayın.
2. Tavuğu yaptığımız un karışımına atalım. Hafifçe un ile üzerini kapatarak baskı uygulayıp tamamen un ile kaplayalım.
3.panelenmiş tavuğu hızlıca soğuk suya daldırıp hemen çıkartalım. Fazla suyu aksın.
4.un karışımına aktaralım. Panelemeyi bu sefer tavuğa bastırmadan yapalım.
*Neden tavuğu suya soktuk?*
- Eğer marinasyondaki sıvı haliyle paneleseydik pane katmanı çok kalın kalacağından, tavuk piştikten sonra dış kaplama tavuk ile birleşmeyecekti. Tüketirken iyi bir deneyim olmayacaktı.
Suya soktuğumuzda tavuk ile un karışımını ilk katmanda tavuk ile birleştirdiğimizden 2. Yaptığız paneleme tavuk ile tamamen birleşmiş oluyor. Çok daha ince bir katman oluşturduğundan hem çıtır hemde tavuğun kendi bir parçası gibi tavuk üzerinde kalmaya devam ediyor.

Bol yağda dışı altın gibi olana kadar kızartın.
KIzarttıktan sonra tavuklar sıcakken üzerine tuz atmak isterseniz bu aşamada biraz daha tuz atabilirsiniz.
4-5dk havlu kağıt üzerinde fazla yağını emdirdikten sonra bekletmeden sıcak tüketiniz.

Sonuç;

O yüzden şekersiz diyet gevrek kullandım

ya diyet yapmak saçmalık sonuç olarak kalori senin kilo alıp vermeni belirleyen şey
sadece kalori sayarak 10 aralıktan beri toplam 1 ay ara verip ağırlık çalışarak(0 kardiyo)
aç karnına 127 kiloyken şimdi kreatin dahil tok ağırlığım 115kg
şimdi kadriyoya başladım ve aldığım kaloriyi 100 azalttım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,117
Üyeler
196,899
Son üye
Xelthar.10
Geri