Laptop Soğutma Bloğu İşlemciye Yapışmış (Hatta Kaynamış) Nasıl Çıkarabilirim?

edxcrvv

80+
Reaksiyon skoru
5
15 yıllık eski laptopuma termal macunu değişimi yapmak için içini açtım. Vidaları her şeyi söktüm lakin bir baktım soğutma bloğu çekiyorum çekiyorum gelmiyor. Sıcaklıktan kaynamışlar yahud birbirine yapışmışlar. İşlemciye zarar vermeden bu iki parçayı nasıl ayırabilirim?
1000152528.webp

oha yfjtghdtjgljgldf

dayı sert çek işlemciyle gelirse laptopu emekliye ayır artık 15 yıl nedir

dayı sert çek işlemciyle gelirse laptopu emekliye ayır artık 15 yıl nedir

Sert çektim ama bu işlemci değilmiş Allahtan şu hale bakın hocam resmen erimiş kdkckskfakfkskdkk
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

oha yfjtghdtjgljgldf
Gkskckzkckkzckkzkc

Bence bildikleri bir şey vardır onu oraya boşuna koymazlar soğutma işine yarıyor olabilirdi benim fikrim 😂😂

Sert çektim ama bu işlemci değilmiş Allahtan şu hale bakın hocam resmen erimiş kdkckskfakfkskdkk

Gkskckzkckkzckkzkc
Erimiş değil... O aradaki lehim. Isı borusuyla o levyahı birleştiriyor. Siz onu koparmışsınız. Yeniden lehimlenmesi gerek.

Erimiş değil... O aradaki lehim. Isı borusuyla o levyahı birleştiriyor. Siz onu koparmışsınız. Yeniden lehimlenmesi gerek.
Maalesef yeni farkediyorum. Lehimlemeden koysam bir sorun olur mu yoksa olmazsa olmaz bir şey mi hocam

Maalesef yeni farkediyorum. Lehimlemeden koysam bir sorun olur mu yoksa olmazsa olmaz bir şey mi hocam
Sorun olur tabii ki. Isıyı düzgün bir şekilde dağıtamaz. Muhtemelen işlemci boşta bile fazla ısınacaktır.

Sana yeni bir soğutma bloğu lazım. Bunun ömrü dolmuş haddini aşmış, çıkartmak için bileşenlere zarar vermeden ısı uygulayıp gerekli aletlerle ayırman gerek. Profesyonel işçilik lazım.

Sen bu laptopu direkt güvenilir bilgisayar tamircisine götür. Belliki cihazın yanında adıyaman tütünü içilmiş hale bak.

Gkskckzkckkzckkzkc
Aga vidaları sökmemişsin ki nasıl çıksın? Öyle çekince doğal olarak boruyu koparmışsın.

Sen bu laptopu direkt güvenilir bilgisayar tamircisine götür. Belliki cihazın yanında adıyaman tütünü içilmiş hale bak.

Ayrıca altını da açıp baktım bu ekran kartının üstünde bir koruyucu kapak daha varmış sanırım. Termal macunun fazlalığına bakın. Bunu hangi bilgisayarcı yapmış olabilir acaba

Aga vidaları sökmemişsin ki nasıl çıksın? Öyle çekince doğal olarak boruyu koparmışsın.
Bu durumu evde kendim düzeltme ihtimalim var mı? Ne yapabilirim şuan buna

Geri