Laptop Soğutma Bloğu İşlemciye Yapışmış (Hatta Kaynamış) Nasıl Çıkarabilirim?

Erimiş değil... O aradaki lehim. Isı borusuyla o levyahı birleştiriyor. Siz onu koparmışsınız. Yeniden lehimlenmesi gerek.
Bu esnada boruda ufak da olsa bir delik açıldıysa direkt çöp o bilgisayar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca altını da açıp baktım bu ekran kartının üstünde bir koruyucu kapak daha varmış sanırım. Termal macunun fazlalığına bakın. Bunu hangi bilgisayarcı yapmış olabilir acaba

Bu durumu evde kendim düzeltme ihtimalim var mı? Ne yapabilirim şuan buna
Boru delindiyse bir şey yapamazsın geri dönüşü yok, şansına sağlam kaldıysa bir şekilde lehim olması lazım ama o da zor evde.

Boru delindiyse bir şey yapamazsın geri dönüşü yok, şansına sağlam kaldıysa bir şekilde lehim olması lazım ama o da zor evde.
2. elde belki çıkma soğutucu bulunabilir. Araştırmak lazım. Tabii Laptop'un kendisinden pahalıysa gerek yok.

Boruda herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Borunun hali şu şekilde:

2. elde belki çıkma soğutucu bulunabilir. Araştırmak lazım. Tabii Laptop'un kendisinden pahalıysa gerek yok.
Boru şuan bu halde hocam: https://hizliresim.com/o6663da
Laptop dediğim gibi çok eski. Hp Pavilion G6.

Boruda herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Borunun hali şu şekilde:

Boru şuan bu halde hocam: https://hizliresim.com/o6663da
Laptop dediğim gibi çok eski. Hp Pavilion G6.
İğne deliği kadar bir sızıntı varsa bile işi biter borunun, detaylı bakmak lazım.

Evet olabilir ama bulmak zor oluyor genelde.

Sorun olur tabii ki. Isıyı düzgün bir şekilde dağıtamaz. Muhtemelen işlemci boşta bile fazla ısınacaktır.
Şuan macunu sürdüm geri topladım mecburen. Sıkıntı yok gibi duruyor. Hatta eskisine göre çok sakin çalışıyor şuan hocam. İnşallah böyle kalır

İğne deliği kadar bir sızıntı varsa bile işi biter borunun, detaylı bakmak lazım.
Şuan macunu sürdüm geri topladım mecburen. Sıkıntı yok gibi duruyor. Hatta eskisine göre çok sakin çalışıyor şuan hocam. İnşallah böyle kalır

Ekler

• 1000152604.webp
    1000152604.webp
    593.8 KB · Hit: 7
15 yıllık eski laptopuma termal macunu değişimi yapmak için içini açtım. Vidaları her şeyi söktüm lakin bir baktım soğutma bloğu çekiyorum çekiyorum gelmiyor. Sıcaklıktan kaynamışlar yahud birbirine yapışmışlar. İşlemciye zarar vermeden bu iki parçayı nasıl ayırabilirim?
Alıntıyı görüntüle
yani inanılmaz bir şey yaptığınız :D orada 3 vida var soğutucu bloğunun vidalandığı yer, vidaları sökmeden bloktan ısı borusunu ayırmak, bloğu işlemciyle karıştırmak. :D iyi güldüm. Birde hızlıca asıl çek diyenler olmuş :D:D:D

Ahali! Bilginiz yoksa insanları yanlış yönlendirmeyin. Konu sahibi bilmiyor olabilir. Isı borusuna asıl çek demek nasıl bir cahilliktir. Adamın belki son pc si elindeki çok önemli belki onun için.

Baştan sona ibretlik konu olmuş. Arşivlerde sergilensin bu. Onu da bilgisayarcı falan yapamaz, bakır lehimleme tekniği lazım. Geçmiş olsun. Umarım ileride sorun yaşamazsınız.

yani inanılmaz bir şey yaptığınız :D orada 3 vida var soğutucu bloğunun vidalandığı yer, vidaları sökmeden bloktan ısı borusunu ayırmak, bloğu işlemciyle karıştırmak. :D iyi güldüm. Birde hızlıca asıl çek diyenler olmuş :D:D:D

Ahali! Bilginiz yoksa insanları yanlış yönlendirmeyin. Konu sahibi bilmiyor olabilir. Isı borusuna asıl çek demek nasıl bir cahilliktir. Adamın belki son pc si elindeki çok önemli belki onun için.

Baştan sona ibretlik konu olmuş. Arşivlerde sergilensin bu. Onu da bilgisayarcı falan yapamaz, bakır lehimleme tekniği lazım. Geçmiş olsun. Umarım ileride sorun yaşamazsınız.
Teşekkür ederim hocam benim için de acı olsa bile bir deneyim olmuş oldu 😃 Neyse ki şuan bir sıkıntı yok hatta termal macunu yenilediğim için çok yüksek bir performans artışı oldu. Eskiden kim yenilemiş bilmiyorum ekran kartına aşırı fazla macun sürmüş. Macun öyle bir kurumuş ki yanlara dağılıp bazı yerlerini temizleyemedim. Şuan after effectsten video editliyorum ve işimi görüyor. 2-3 ay sonra 5060ti veya üstü bir sistem alacağım zaten. Bu süre içinde beni idare etsin yeterli. Sadece şöyle bir sorun oldu. Bir ara bilgisayarın içinden yanık plastik kokusu geldi lakin o da şuan yok. İnşallah iki ay pert olmadan dayanabilir 😄

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,593
Üyeler
197,000
Son üye
seind
Geri