Xmp Uyumsuzlugu Siyah Ekran

Hocam tüm kabloları sök, güç tuşuna basılı tutup enerjiyi boşalt. Sonra anakarttaki bios pilini yerinden çıkartıp bi 5dk bekle geri tak(yuvarlak bir pil) Sonra kabloları takıp pcyi yeniden çalıştır bilgisayarın açılır. USB den güncel bios at internette videoları var bir de öyle dene eğer güncel bios atmana rağmen xmp açınca siyah ekran veriyorsa artık senin yapacak bir şeyin yok 4800 e kabullen ya anakartın o mhz yi desteklemiyor anakartına bakmadım açıkçası ya da ramler uyumsuz çalışıyor o mhzde. 400mhz ddr5 te neredeyse hiç fark yaratmayacaktır inan.
Anakart bu bios u guncelleyeli 1 ay oldu en son sürüme baktığımda yeni sürümde gelmemiş ama tekrar son sürüme bir aynı sürüme yani güncelleme yapayommi?

Ekler

• 1000035266.webp
    1000035266.webp
    369.4 KB · Hit: 13
Anakart bu bios u guncelleyeli 1 ay oldu en son sürüme baktığımda yeni sürümde gelmemiş ama tekrar son sürüme bir aynı sürüme yani güncelleme yapayommi?
dediğim gibi karar senin sonuçta iade imkanı yok anakartı son sürümden bir önceki sürümü flash diske atıp yükle denemekten zarar gelmez sadece biraz vaktini alacak o kadar

Tamam en baba sensin affet abicim beni
kardeşim seni kırmak yada ötekileştirmek gibi bir niyetim yok evet eskiden böyleydi ama anakartta bununla ilgili tuş varken ki bizzat da aynı sorunu yaşayıp o tuşu kullandım neden pili çıkarmakla uğraşsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Haklı yorum

Hocam gerginliğe gerek yok CMOS tuşu nerde acaba tam sifirlamak icin
arka usb bağlantılarının orada bios flash back tuşu ve clear cmos yan yana en üstte . misal xmp seçtin kaydettin görüntü gelmedi o zaman kullanırsın

Ekler

• 149045-4_large.webp
    149045-4_large.webp
    32 KB · Hit: 11
kardeşim seni kırmak yada ötekileştirmek gibi bir niyetim yok evet eskiden böyleydi ama anakartta bununla ilgili tuş varken ki bizzat da aynı sorunu yaşayıp o tuşu kullandım neden pili çıkarmakla uğraşsın

arka usb bağlantılarının orada bios flash back tuşu ve clear cmos yan yana en üstte . misal xmp seçtin kaydettin görüntü gelmedi o zaman kullanırsın
Hepinize teşekkürler dostlar

ayrıca dediğiniz gibi can sıkıcı ve uğraştırıcı bir durum ben baya uğraşmıştım şahsen

clear cmos tuşu var anakartta gerek yok bunlara

estağfurullah peki bu sorun bios güncellemeden mi sonra oldu
Kusura bakmayın çözüldü olarak işaretledim ama ana sebebi buldum sonunda biosumda ramleri control ederken bir detay gördüm (pmic vendor die bir şey var ). Birtane ram imde richtek yaziyorken diğerinde anpec yazıyor galiba ikiside farklı olduğu için sorun bundan kaynakli Allah'tan anakartta böyle bir özellik varmiş

Kusura bakmayın çözüldü olarak işaretledim ama ana sebebi buldum sonunda biosumda ramleri control ederken bir detay gördüm (pmic vendor die bir şey var ). Birtane ram imde richtek yaziyorken diğerinde anpec yazıyor galiba ikiside farklı olduğu için sorun bundan kaynakli Allah'tan anakartta böyle bir özellik varmiş
İkiside aynı marka hızları herşeyi aynı ztn hazır sistemi zamanında aldığımdan sonra hazır sistem siparisime girip ordaki ram e tiklayip bizzat aynısını sipariz etmiştim

Ekler

• 1000035274.webp
    1000035274.webp
    68.1 KB · Hit: 9

İkiside aynı marka hızları herşeyi aynı ztn hazır sistemi zamanında aldığımdan sonra hazır sistem siparisime girip ordaki ram e tiklayip bizzat aynısını sipariz etmiştim
Sorun çözüldü mü tam anlamadım ama sana söylemeyi unuttum bende bu sorun ile uğraşırken xmp açınca sonradan farkettim voltajı otomatik ayarlıyor ama gereken misal 1.35v değilde daha düşük bir değer verebiliyor bende öyleydi en azından manuel yaptım voltajı ama olmamıştı yinede neyse eğer çözüldüyse sevindim senin adına
Son olarak bahsettiğin konuya baktım ram üzerindeki pmic üreticisi imiş vendor bende de belki benzer sorun vardı bilmiyordum zaten dediğim gibi baya uğraştım sonra 14 gün iade süresi dolmadan geri vermiştim anakartı . ramler bunlardı bende ki de bundle aldım işlemci anakart ram şeklinde sonra aynı ram den bir adet daha alıp 32gb yapmıştım şans işte neyse bilmediğim bir şey daha öğrendik

Son düzenleme: