Monitör Kolu Alan Sağlıyor Mu

DeveloperRedneck

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,908
Masam uygun değil diye hiç bakmamıştım yakın zamanda hep f80 paylaşılıyordu.

Şimdi bilgisayarımı kendi odama alacağım. Masa değişecek. Alanım biraz dar. Monitör kolu işe yarar mı diye düşünmeye başladım.

Bir de masaüstü hevesimi aldım. Yer ve kablo karmaşasından dolayı satıp laptoba geçsem mi diye düşünmüyor değilim. Öyle olursa yine monitör kalır ama. Monitör kolu ile monitör (yan veya dik) + fansız laptop yükseltme standı iş görür mü acaba yoksa dual kol mu lazım sizce? Varsa eski/yeni setup görsellerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yani duruma göre klavye mouse mouse pad hariç
Masa fanım var, yazın çok işime yarıyor, bunu koyacağım
Monitör
Laptop + monitör

Masa büyük alamıyorum maalesef tam ölçmedim ama 50-60 genişlik, 80-100 uzunluk sığabilirsem iyi olur, düşünmek yordu 😅

Şimdi bilgisayarımı kendi odama alacağım. Masa değişecek. Alanım biraz dar. Monitör kolu işe yarar mı diye düşünmeye başladım.

Bir de masaüstü hevesimi aldım. Yer ve kablo karmaşasından dolayı satıp laptoba geçsem mi diye düşünmüyor değilim. Öyle olursa yine monitör kalır ama. Monitör kolu ile monitör (yan veya dik) + fansız laptop yükseltme standı iş görür mü acaba yoksa dual kol mu lazım sizce? Varsa eski/yeni setup görsellerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Monitör
Laptop + monitör

Masa büyük alamıyorum maalesef tam ölçmedim ama 50-60 genişlik, 80-100 uzunluk sığabilirsem iyi olur, düşünmek yordu 😅
120cm masama ps5+laptop sıkıştırdım atayım fotoğrafını birazdan, soruna yanıt vereyim monitör kolu alan açıyor evet açmasa ps5 dualsenseyi koyacak yerim olmazdı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şöyle paylaşayım

Ekler

• IMG_2027.webp
    IMG_2027.webp
    382.9 KB · Hit: 89
Kol yer açıyor, özellikle klavye ve mousepad için. Kablo olarak nasıl fark edeceğini çok anlamadım, monitör kolunun kendi kablo organizatörünü kullanabilirsin ben de kullanıyorum ama alternatifine göre çok aman aman bir olay değil.

Ayrıca tek derdin yerse kasayı satıp laptopa geçilmez. Laptoplar da çevremde gördüğüm kadarıyla her zaman harici monitörle iyi anlaşamıyor. Modelden modele değişir illa ki, yine de riske girmeye değmez. Laptopu olan birisine imkan varsa kesinlikle monitör tavsiye ederim, masaüstü olan birine taşınabilirlik elzem değilse kesinlikle laptop tavsiye etmem.

Monitör
Laptop + monitör

kendim iki tane 27" monitör için nb f80 kullanıyorum bildiğin veli nimet bu kollar kesinlikle öneririm. hem monitörü istediğin açı ve yükseklikte dilediğin gibi kullanıyorsun hem de ciddi şekilde masada o monitör ayağının kapladığı yeri komple açıp ferahlatıyor. 2 tane kol alcaksan benim önerim iki tane tek kol alman diğer türlü iki kollu olanlarda kullanım zorluğu oluyor çünkü iki kolunda bağlantı noktası aynı yerde

kendim iki tane 27" monitör için nb f80 kullanıyorum bildiğin veli nimet bu kollar kesinlikle öneririm. hem monitörü istediğin açı ve yükseklikte dilediğin gibi kullanıyorsun hem de ciddi şekilde masada o monitör ayağının kapladığı yeri komple açıp ferahlatıyor. 2 tane kol alcaksan benim önerim iki tane tek kol alman diğer türlü iki kollu olanlarda kullanım zorluğu oluyor çünkü iki kolunda bağlantı noktası aynı yerde
Böyle bir şeyin varlığını bu konuyla öğrendim, benim masa da küçük olmamasına rağmen yapısı gereği monitörü en dibe itmeme izin vermiyor o yüzden monitör masanın baya ortasında kalıp gereksiz yer kaplıyor. Sadece şu kafama takıldı bu monitör standı nereden destek alıyor yani monitörü nasıl taşıyor? İnternette baktığımda masaya kıstırmalı bir şey gibi gördüm ama o yeterli olur mu bilemedim resimde çok sağlam gözükmüyordu masaya tutunan mekanizma.

120cm masama ps5+laptop sıkıştırdım atayım fotoğrafını birazdan, soruna yanıt vereyim monitör kolu alan açıyor evet açmasa ps5 dualsenseyi koyacak yerim olmazdı.

şöyle paylaşayım
Güzelmiş hocam. Mouse pad'e bi tık daha alanınız kalsaymış 10 numara setup.
Sandalye de dikkatimi çekti 3-4'e ikea huvudspelare vardı o mu?

Böyle bir şeyin varlığını bu konuyla öğrendim, benim masa da küçük olmamasına rağmen yapısı gereği monitörü en dibe itmeme izin vermiyor o yüzden monitör masanın baya ortasında kalıp gereksiz yer kaplıyor. Sadece şu kafama takıldı bu monitör standı nereden destek alıyor yani monitörü nasıl taşıyor? İnternette baktığımda masaya kıstırmalı bir şey gibi gördüm ama o yeterli olur mu bilemedim resimde çok sağlam gözükmüyordu masaya tutunan mekanizma.
Masanız uygunsa mengene sistemi ile masaya tutunuyor. Masanızın arkası kapalı ise benim gibi bir tane delik delip, vida ile sıkıştırarak bağlantı yapıyorsunuz ve en sağlamıda bu yöntem sanırım (öyle diyorlar). 33k değerinde monitörümü ve 2. monitörümü tek tek aldığım iki kolla 1-1,5 aydır bu kola emanet ediyorum ve kazık gibi tutuyor. F80 alın geçin kafanızda soru işareti kalmaz çok rahat kullanırsınız.

Resimde ekledim baya yer açılıyo. @DeveloperRedneck

Ekler

• 20260506_204754.webp
    20260506_204754.webp
    910.2 KB · Hit: 34
Son düzenleme:
Masanız uygunsa mengene sistemi ile masaya tutunuyor. Masanızın arkası kapalı ise benim gibi bir tane delik delip, vida ile sıkıştırarak bağlantı yapıyorsunuz ve en sağlamıda bu yöntem sanırım (öyle diyorlar). 33k değerinde monitörümü ve 2. monitörümü tek tek aldığım iki kolla 1-1,5 aydır bu kola emanet ediyorum ve kazık gibi tutuyor. F80 alın geçin kafanızda soru işareti kalmaz çok rahat kullanırsınız.

Resimde ekledim baya yer açılıyo. @DeveloperRedneck
Güzel setup hocam masan da büyükmüş herhalde yok yok üstünde 😅

Tek monitör kullanırken temudan bedavadan biraz pahalıya ikili monitör kolu aldım. Baktım bayağı kullanışlı yer de açıyor, hazır aklımda da vardı ikinci monitörü de aldım. Kollar sayesinde monitörlerin altına hoparlörleri gamepadleri figürleri vs de düzebiliyorum. Buda ortaya kullanışlı ve şık bir setup çıkarıyor. Bazen direksiyon seti kurup ets2, asetto oynuyorum bu sırada monitörü direksyionun dibine getiriyorum çok güzel oluyor. Kısacası Monitör kolu için 1000 lira makul ve güzel bir şeyler istiyorsan bence gerekli bi ürün.

Öncesi:
1779708474829.webp

Sonrası:
1779708489971.webp

1779708512531.webp

Güzelmiş hocam. Mouse pad'e bi tık daha alanınız kalsaymış 10 numara setup.
Sandalye de dikkatimi çekti 3-4'e ikea huvudspelare vardı o mu?
alan var hocam kolum uzun oyun oynarken klavyeyi de biraz daha sola çekiyorum alan yaratıyorum…
evet sandalye o dediğiniz model merak ettiğiniz varsa sorabilirsiniz.

alan var hocam kolum uzun oyun oynarken klavyeyi de biraz daha sola çekiyorum alan yaratıyorum…
diğer hocama yanlışlıkla alıntı girdim kusura bakmasın 🫡

Sandalyeden memnun musun? Zamanında bakıp kolu sabit diye almamıştım. O zaman aldığım sandalye kırıldı THH sürecini bekliyorum iade verirlerse almayı düşünebilirim.

Monitörün ayaklarından kurtulduktan sonra setup bağımsızlığını ilan ediyor. Çok kullanışlı bir aksesuar.

Sandalyeden memnun musun? Zamanında bakıp kolu sabit diye almamıştım. O zaman aldığım sandalye kırıldı THH sürecini bekliyorum iade verirlerse almayı düşünebilirim.
evet memnunum şu ana kadar bir problem yaşatmadı bana

Geri