1 Yılda Almanca C1 Olur Mu ?

B2-C1 ingilizce ve A2-B1(aradayım mlsf) bilen biri olarak şunu söyleyeyim günde atıyorum beş saat alacağın kursa "EK" olarak çalışırsan yaparsın.önemliçolan düzenli yapmak.3 saat ek ile de yaparsın ama öenmli olan 365 gün yapmak.1-2 saat kişiden kişiye değişir,ama 3 ve üstü garanti.Ve burda önemli olan süreklilik
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence bu biraz tecrübesiz olmus yanlıs anlama.Sınavdan bağımsız boş zamanlarını değerlendirmek ve kendimi geliştirmek için dil öğreniyorum ve 1 yılda C1 zor değil,Ha ben yaptım yalan değil ama sınav senem olmasa yapardım, keşke 9 da başlasaymısım.Arkadas da sınav senesi ise yapması neredeyse imkansız ama Bos zamanı çoksa neden olmasın.Ayrıca evet maruz kalmak aşırı önemli.Dedemler farklı dil konusuyor, yalnızca bir ay sadece ben ve dedemler kaldık.Dogal olarak sadece benim için Türkçe konuşmayacakları için kendi dillerinde konuştular %90.Ve ben o dili 1 ayda A2 sökmüştüm 😀
Peki almanyada üniversite okumak için yks ye ne derece önem verilmeli hocam

Hocam şahsen her ihtimale karşı elinizde bir yks puanı hatta mümkünse diploma olmalı.

Hocam şahsen her ihtimale karşı elinizde bir yks puanı hatta mümkünse diploma olmalı.
Ama tabii uzman olarak bilmiyorum yalnızca yorum,eğer okuyan arkadaşlar varsa aydınlatabilir

Ama tabii uzman olarak bilmiyorum yalnızca yorum,eğer okuyan arkadaşlar varsa aydınlatabilir
Hocam vallahi bende Celal Şengör ün Türkiyedeki üniversiteler hakkındaki yorumlarını gördükten sonra uyandım ama bakalım

Sertifika alacak seviyede olabilirsin ama gercek anlamda olamazsın. Bu sana özel değil dil böyle bisey.
1 yılda sertifika alacak seviyede C1 olman icinde sağlam disiplin ile program oturtman lazım ve hergun biriyle konusamazsan konusman o seviyeye asla gelmez.

Kimse değinmemiş ama dil yatkınlığın, temelin vs çok önemli bence bu konuda. Sıfırdan başlayarak yapmak için ekstra azmin olmalı, günlük olarak Türkçe'den bile daha çok maruz kalmalısın. Lisede 4 yıl almanca dersi gördüm ama o dönemde 2 ay almanya'da kaldığımda çok daha fazla geliştirebildim. Biraz kendini maruz bırakman gerekiyor bence. Başka türlü temelin de yoksa 1 yılda C1 olursun ama kağıt üzerinde. Real life C1 olamadığını biraz teknik bir konu konuşmaya kalktığın anda acı bir şekilde öğrenirsin.

Bence bu biraz tecrübesiz olmus yanlıs anlama.
Üniversite derslerimi dahil almanca olarak alıyorum, derslerime de mecburen almanca profesörlerin kaynaklarından çalışıyorum isterseniz tecrübe yarıştırmayalım

Üniversite derslerimi dahil almanca olarak alıyorum, derslerime de mecburen almanca profesörlerin kaynaklarından çalışıyorum isterseniz tecrübe yarıştırmayalım
Yo sıkıntı değil lisede İngilizce eğitim iki sene ise Almanca aldım.İstediğiniz kadar tecrübe yarıştıralım bu yorum tecrübesiz dediğim gibi.

Yo sıkıntı değil lisede İngilizce eğitim iki sene ise Almanca aldım.İstediğiniz kadar tecrübe yarıştıralım bu yorum tecrübesiz dediğim gibii
İlk mesajında da dedim yanlış anlamayın size değil yoruma dedim

sen cik yola belki dunyayi fetheder dunya fatihi olarak tarihe yazilirsin ne bekliyorsun? bu inanci bosa harcama
Hoca kurs + 3-5 saatle olmaz mı biraz düşünsene

Tabii hayatını ona şekillendirmesi lazım ve yoğunlaşması lazım

Yo sıkıntı değil lisede İngilizce eğitim iki sene ise Almanca aldım.İstediğiniz kadar tecrübe yarıştıralım bu yorum tecrübesiz dediğim gibi.

İlk mesajında da dedim yanlış anlamayın size değil yoruma dedim
Dostum a2-b1 seviyesindesin, akademik almanca biliyorum b2-c1 seviyesindeyim senelerdir almanca çalışıyorum herhangi bir dayanağın ve altyapın olmadan lütfen boş boş yorumlar yapma, kendi yorumumda olumlu ve olumsuz argümanlar sundum yanlış olduğunu düşündüğüm fikirlere de karşı çıktım, kendi ve arkadaşlarımın tecrübelerini paylaştım ve fikirlerimi belirttim katılmıyor olabilirsin ama bu konuda başkalarının deneyimlerini ve yorumlarını eleştirebilecek seviyede yetkin değilsin.

Almanyaya giden arkadaşlarım yks derecelerini çevirerek girdikleri üniversiteye iletmişti, ayrıca yks'de yerleştiğin üniversiteye göre bölüm seçebiliyorsun mesela bu sene eşit ağırlık bölümü yazdığını ve girdiğini varsayalım herhangi bir mühendislik dalına geçiş yapamıyorsun kendi alanında kalmak zorundasın
Üniversite kazanmadan direkt lise diploması ile gitme ihtimalin de var ama o süreci bilmiyorum

Son düzenleme:
Dostum a2-b1 seviyesindesin, akademik almanca biliyorum b2-c1 seviyesindeyim senelerdir almanca çalışıyorum herhangi bir dayanağın ve altyapın olmadan lütfen boş boş yorumlar yapma, kendi yorumumda olumlu ve olumsuz argümanlar sundum yanlış olduğunu düşündüğüm fikirlere de karşı çıktım, kendi ve arkadaşlarımın tecrübelerini paylaştım ve fikirlerimi belirttim katılmıyor olabilirsin ama bu konuda başkalarının deneyimlerini ve yorumlarını eleştirebilecek seviyede yetkin değilsin.

Almanyaya giden arkadaşlarım yks derecelerini çevirerek girdikleri üniversiteye iletmişti, ayrıca yks'de yerleştiğin üniversiteye göre bölüm seçebiliyorsun mesela bu sene eşit ağırlık bölümü yazdığını ve girdiğini varsayalım herhangi bir mühendislik dalına geçiş yapamıyorsun kendi alanında kalmak zorundasın
Üniversite kazanmadan direkt lise diploması ile gitme ihtimalin de var ama o süreci bilmiyorum
Teşekkürler

Geri