Yardım Asus Tuf RX 9070xt Sıcaklık Değerleri Normal mi?

cansux

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
255
Merhaba, ASUS TUF RX 9070XT ekran kartını kullanıyorum. The Last of Us Part 1'de değerlerim en altta yazdığım şekilde 2K her şey Ultra ayarlarda. Bana hotspot ile GPU bellek sıcaklıkları biraz yüksek geldi şu an oda sıcaklığım 26 derece şu an normal olsa da sıcak yaz ayında oda sıcaklığımda +11 derece artıyor bu durumda bellek 95'i hotspotta 90'ı geçer diye düşünüyorum aynı şekilde işlemci de 80'e dayanabilir. Çok anlamıyorum ama ideailininde bu olmadığını düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz yapmam gereken bir şey var mı acaba?

Sistem:

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D.
Ekran kartı: ASUS TUF gaming Radeon RX 9070 XT.
Anakart: ASUS TUF gaming B650-E Wi-Fi (
Sıvı soğutucu: MSI MAG CoreLiquid A13 360mm.

Sıcaklık-kullanım değerlerim:

GPU hotspot sıcaklığı: 81 derece
GPU VRAM sıcaklığı: 85 derece.
GPU çekirdek sıcaklığı: 57 derece.
GPU VRAM kullanımı: 11.4 GB.
İşlemci sıcaklığı: 68 derece.

9070XT'nin hotspotları yüksek zaten.

Peki ya Vram için?

Birde ayar yapmama gerek var mı? Şuan dediğim değerler ile fan devri 1650RPM %51 hız ile dönüyor.
VRAM de 100-110'a kadar rahat çalışıyor. GDDR6 bellekler maalesef biraz ısınıyor genel olarak.

VRAM de 100-110'a kadar rahat çalışıyor. GDDR6 bellekler maalesef biraz ısınıyor genel olarak.
Teşekkür ederim benim oda biraz fırın gibi o yüzden endişe etmiştim yazın 37 dereceyi görüyor odam umarım aynı oranda yansımaz sıcaklığa

30 35derece delta normal mi peki 9070xt nitro+ ta

1779807449952.webp

Burada da yanılmıyorsam oda sıcaklığı 21-22 civarındayken test ediyorlar benzer değerleri vermiş.

kime sorsam fazla diyor ki nitro+ serisi için banada fazla geliyor ama garnati 110 dereceye kadar normal rahat rahat takılın kafasında

kime sorsam fazla diyor ki nitro+ serisi için banada fazla geliyor ama garnati 110 dereceye kadar normal rahat rahat takılın kafasında
Üstte atılan testte pulse daha serin çalışmış ilginç geldi senin dediklerinlede uyuşuyor

Üstte atılan testte pulse daha serin çalışmış ilginç geldi senin dediklerinlede uyuşuyor
Çekilen güç farkı var. Nitro, TUF gibi kartlar agresif güçlerde çalışıyor ondan dolayı.

Geri