Öneri Hafif Kullanımda Şarjı Uzun Giden Harici Ekran Kartlı Dizüstü Önerisi

Root61

80+
Reaksiyon skoru
120
Laptop iş için de kullanılacak( Kardeşim endüstri mühendisi. Qgis ve arena programlarını kullanacak ). İnternet, ofis işlerinde en az 6-7 saat batarya ömrü olmasını istiyoruz. Harici ekran kartı önemli dedi. Rtx 5060-5070 li bir şey bakıyorum. Bütçe değişik🙂. 70-80 bin arası bütçe ideal. Daha fazlası zorlar ama siz bildiğiniz güzel bir dizüstü bilgisayar varsa 100 bine kadar önerebilirsiniz🙂.
İstediğim özellikler:
- Hafif kullanımda şarjı min 6-7 saat gitsin
- Ekranı %100 srgb olsun(çözünürlük çok önemli değil.)
-16" boyutunda olsun ve 2,5kg'dan fazla olmasın
-Ram 24-32 Gb olsun. 16 gb olmasını istemedi ve sonradan arttırmaya da sıcak bakmadı.

Son düzenleme:
İnternet, ofis işlerinde en az 6-7 saat batarya ömrü olmasını istiyoruz.
Hocam sizce R9 8945HX ve 9955HX o kadar uzun gider mi düzgün okumak lazım konu sahibinin isteklerini.
Bütçe çıkarsa şiddetle 5070ti öneririm.

Hocam sizce R9 8945HX ve 9955HX o kadar uzun gider mi düzgün okumak lazım konu sahibinin isteklerini.
Ona hiç dikkat etmemişim.Dizüstü ararken hangi model bakayım falan derken konu sahibinin kriterini unutmuşum :D asla çıkaramaz o değerleri.

Bu Omen benim de sepetimde ama pil ömrü hakkında bir bilgi bulamadığımdan uzun süredir sepetimde kalmaya devam ediyor🙂. Asus tuf a16 Ryzen 7 260/Rtx 5060 model 57 bin(12-13 saat pil ömrü var🙂) ama ram 16gb depolama 512gb diye istemedi. Sonradan yükseltiriz dediysem de yanaşmadı🙂. Kendi parasıyla alacağı için pek karışmadım o duruma o yüzden.

@Teykage'in dediği gibi; AMD'nin HX serisi işlemcileri pil ömrü konusunda pek iyi değiller. Pil ömrü isteyenler AMD'nin 300 serisi AI işlemcilerini veya 200 serisi Ryzen 9 270, Ryzen 7 260 gibi işlemcilerini almalı.

@Teykage'in dediği gibi; AMD'nin HX serisi işlemcileri pil ömrü konusunda pek iyi değiller. Pil ömrü isteyenler AMD'nin 300 serisi AI işlemcilerini veya 200 serisi Ryzen 9 270, Ryzen 7 260 gibi işlemcilerini almalı.
Sadece Amd'nin değil, intel'in hx işlemcileri de öyle. Yoksa güzel dizüstü bilgisayarlar var. i7 14650hx'in pili içmeyeceğini bilsem Tuf f16 veya Msi katana 15 falan alırdım şimdiye🙂.

Bu Omen benim de sepetimde ama pil ömrü hakkında bir bilgi bulamadığımdan uzun süredir sepetimde kalmaya devam ediyor🙂. Asus tuf a16 Ryzen 7 260/Rtx 5060 model 57 bin(12-13 saat pil ömrü var🙂) ama ram 16gb depolama 512gb diye istemedi. Sonradan yükseltiriz dediysem de yanaşmadı🙂. Kendi parasıyla alacağı için pek karışmadım o duruma o yüzden.
Hiç testini bulamadım U7 255H işlemcinin ama 28w TDP ve yüksek verimliliği sayesinde bence en az 4-5 saat gidecektir. Ben olsam attığım Acer'ı alıp geçerdim.
Sadece Amd'nin değil, intel'in hx işlemcileri de öyle. Yoksa güzel dizüstü bilgisayarlar var. i7 14650hx'in pili içmeyeceğini bilsem Tuf f16 veya Msi katana 15 falan alırdım şimdiye🙂.
Valla hocam ben 2 hafta önce 75'e Thunderobot RS16 aldım pili içiyor resmen hibrit, güç tasarrufu, 60 hz kullandığım halde günlük kullanımda max 2 saat 10dkyı gördüm ama memnunum şimdilik bir sıkıntı yaşamadım :D.

Son düzenleme:
Hiç testini bulamadım U7 255H işlemcinin ama tahmini 28w TDP ve yüksek verimliliği sayesinde 4-5 saat rahat gidecektir. Ben olsam attığım Acer'ı alıp geçerdim.

Valla hocam ben 2 hafta önce 75'e Thunderobot RS16 alıp geçtim memnunum :D.
Onu da daha önce görmüştüm ama Acer içime sinmiyor ya🙂. Game garaj falan alırım. Daha önce Clevo notebook kullanıp memnun kalmıştım(Halen iş görüyor.) ama Acer ile kötü tecrübem var🙂(Yılllar öncee garantisi bittikten 6 ay sonra mefta olmuştu. İlk dizüstü bilgisayarımdı😢). Ben yine bakmıştım bu modele de. Sıvı metalden de ayrı korkuyorum. 16gb ram yetmez dedi ama 24'e sıcak bakıyor. Sonradan eklemek de istemedi. İlk mesaja da ekledim. Nitro serisinde siyah ekran sorunu da okudum ama bu modelde oluyor mu bilmiyorum.

Onu da daha önce görmüştüm ama Acer içime sinmiyor ya🙂. Game garaj falan alırım. Daha önce Clevo notebook kullanıp memnun kalmıştım(Halen iş görüyor.) ama Acer ile kötü tecrübem var🙂(Yılllar öncee garantisi bittikten 6 ay sonra mefta olmuştu. İlk dizüstü bilgisayarımdı😢). Ben yine bakmıştım bu modele de. Sıvı metalden de ayrı korkuyorum. 16gb ram yetmez dedi ama 24'e sıcak bakıyor. Sonradan eklemek de istemedi. İlk mesaja da ekledim. Nitro serisinde siyah ekran sorunu da okudum ama bu modelde oluyor mu bilmiyorum.
Hocam 144Hz olması ve biraz pahalı olması bozmazsa böyle bir şey de var.
Bilgilerini öğrenmek isterseniz.

Hocam 144Hz olması ve biraz pahalı olması bozmazsa böyle bir şey de var.
Bilgilerini öğrenmek isterseniz.
144hz bozmaz da 17.3" ve 2.95 kg bozar 😢. Yoksa güzel cihaz. Tam aradığımız kriterlere uyuyor. İlk mesaja boyutu da ekleyeyim 🙂.

144hz bozmaz da 17.3" ve 2.95 kg bozar 😢. Yoksa güzel cihaz. Tam aradığımız kriterlere uyuyor. İlk mesaja boyutu da ekleyeyim 🙂.
Valla hocam o zaman şu an başka bir model çıkmaz veya indirime girmezse alabileceğiniz en iyi 2 model U7 255H 5070 Omen veya R9 365 5070ti Acer. İnşallah kendinize uygun bir laptop bulabilirsiniz şu an piyasa çok kötü ben pes ediyorum :D. RAM eklemek o kadar zor bir şey değil neden 5060 R7 260'li TUF'u istememiş kardeşiniz onu anlamadım.

Valla hocam o zaman şu an başka bir model çıkmaz veya indirime girmezse alabileceğiniz en iyi 2 model U7 255H 5070 Omen veya R9 365 5070ti Acer. İnşallah kendinize uygun bir laptop bulabilirsiniz şu an piyasa çok kötü ben pes ediyorum :D.
Bulamazsan şansımı Omen ile deneyeceğim zaten de hani şarjı uzun giden dizüstü kullanan birilerini bulabilir miyim diye bir konu açayım dedim. Omen'in şu versiyonu da güzel :

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,163
Üyeler
196,904
Son üye
0Atilla9
Geri