Monitörümün Birinde Çözünürlülük Ayarı Yok

Reaksiyon skoru
35
MSI RTX 5060 TI 16gb aldım. Nvidia dan Otodriverı kurdum. Monitörümün birinde çözünürlülük ayarı yok. Sol monitör 1920x1080. Sağ monitör 640x480. İki monitörde excalibur 23.8 curved.Diğeri normal. Hem monitörden hemde ekran kartından kablo yerlerini değiştirdim bir şey değişmedi. Nasıl çözerim. Acil yardım lütfen!

Son düzenleme:
Ekran ayarlarda tanıla diye bir seçenek oluyor. Ona basınca monitör ayarları geliyor. Yada nvdia denetim masasında monitör ayarları var. Oradan çözünürlük eklenebiliyor

Ekran ayarlarda tanıla diye bir seçenek oluyor. Ona basınca monitör ayarları geliyor. Yada nvdia denetim masasında monitör ayarları var. Oradan çözünürlük eklenebiliyor
Çözünürkülük eklemeyi denedim. Ekran kapanıyor 3 4 dk sonra açılıyor. Ve bir şey değişmiyor. Bazen kendi kendine resetliyor.

Monitör ayarlarını fabrika ayarlarıma getirmeyi dene. 1 de düşük olana diğer kabloyu takıp tek kullan bakalım görüntü düzeliyor mu?
monitörü sıfırladım. fakat bişe değişmedi. Tek kabloda işe yaramıyor. KAblo yerinide değiştirdim olmadı.. Örnek olarak buraya görsel bırakıyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-27 124927.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-27 124927.webp
    15.8 KB · Hit: 11
Hocam bu driver kaynaklı olur arkadaşın dediği doğru. Driver booster kur hepsini güncelle.
Windowstan güncelledim birde silip baştan yükledim. Msı ın oto driverıyla yükleniyo zaten driver. Driver boost güvenilir mi? Birde öyle deniyeyim. Teşekkürler.

Windowstan güncelledim birde silip baştan yükledim. Msı ın oto driverıyla yükleniyo zaten driver. Driver boost güvenilir mi? Birde öyle deniyeyim. Teşekkürler.
Sürücüyü nvdia sitesinden indirirsen daha iyi olur. Eski bir kart olsa driver Booster işe yarıyor. Bunda da yarar. Zaten ek monitör sürücüsü vb yüklüyor sistem.

kaç yıldır bilgi işlemci olarak çalışıyorum sıklıkla bu sorunla karşılaşıyorum her seferinde önerdiğim şekilde 3 dk çözüp gidiyorum yanlış bilgilendirme diyorlar. mantığa bak
Kimse önermemiş driver boost u ama hocam size bi güvenesim geldi. Neden bilmiyorum. Teşekürler. Deniyorum. Tekrar bilgilendiricem burayı.

Geri