Yeni Sistemim Siyah Ekran Hatası Verip Duruyor

kbroni

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 1 ay önce vatandan bir sistem aldım aldığım günden beri düzensiz şekilde genelde 2-3 günde bir ama son günlerde daha sıklaştı bir siyah ekran sorunu yaşıyorum. Bilgisayar bir anda donuyor sonra siyah ekran gelip reset atıyor. Bazı yaşadğım anların senaryolarından bahsedeyim:
1 saattir dizi izliyordum, diziyi kapatıp steam açtım açılırken oldu.

Oyuna girmiştim girdiğimde bir anda ufak ufak takılmaya başladı sonra bir anda oldu.

Google maps'e girmiştim girdiğimde oldu.

Masaüstünde normal duruyorken de 1 kez oldu.

Çok kararsız yani anlayamıyorum nedenini occt den ram cpu ssd testleri yaptım sorun gözükmüyor testmem5 ile ram testi yaptım 28 cycle sorun yok. Bunu nasıl çözebilirim yardımınıza ihtiyacım var. Sistem bilgilerim ve aldığım hatalarla ilgili şeyler aşağıda şimdiden teşekkür ederim <3
  • işlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: ASUS PRIME X670-P WIFI
  • RAM: GOODRAM IRDM 32GB (2x16GB) DDR5-6400 CL32 (A2+B2 slotlarında)
  • Ekran Kartı: ZOTAC RTX 5070 Ti GAMING SOLID SFF OC 16GB
  • SSD: KIOXIA Exceria Pro 1TB NVMe
  • PSU: Cooler Master 850W 80+ Gold
  • Soğutma: ASUS PRIME LC 240 ARGB
  • Kasa: Cooler Master MasterBox TD500 V2

Siyah ekrandaki hatalar:
  • CRITICAL_PROCESS_DIED (0xEF)
  • MEMORY_MANAGEMENT (0x1A)
  • UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (0x154)
Olay görüntüleyicisindeki dikkatimi çeken hatalar:
  • disk 154 — "donanım hatasından dolayı G/Ç işlemi başarısız" (Kaynak: disk)
  • stornvme 129 — NVMe denetleyici reset
  • volmgr 161 — çökme anında diske dump yazamama
  • Kernel-Power 41

Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 1 ay önce vatandan bir sistem aldım aldığım günden beri düzensiz şekilde genelde 2-3 günde bir ama son günlerde daha sıklaştı bir siyah ekran sorunu yaşıyorum. Bilgisayar bir anda donuyor sonra siyah ekran gelip reset atıyor. Bazı yaşadğım anların senaryolarından bahsedeyim:
1 saattir dizi izliyordum, diziyi kapatıp steam açtım açılırken oldu.

Oyuna girmiştim girdiğimde bir anda ufak ufak takılmaya başladı sonra bir anda oldu.

Google maps'e girmiştim girdiğimde oldu.

Masaüstünde normal duruyorken de 1 kez oldu.

Çok kararsız yani anlayamıyorum nedenini occt den ram cpu ssd testleri yaptım sorun gözükmüyor testmem5 ile ram testi yaptım 28 cycle sorun yok. Bunu nasıl çözebilirim yardımınıza ihtiyacım var. Sistem bilgilerim ve aldığım hatalarla ilgili şeyler aşağıda şimdiden teşekkür ederim <3
  • işlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: ASUS PRIME X670-P WIFI
  • RAM: GOODRAM IRDM 32GB (2x16GB) DDR5-6400 CL32 (A2+B2 slotlarında)
  • Ekran Kartı: ZOTAC RTX 5070 Ti GAMING SOLID SFF OC 16GB
  • SSD: KIOXIA Exceria Pro 1TB NVMe
  • PSU: Cooler Master 850W 80+ Gold
  • Soğutma: ASUS PRIME LC 240 ARGB
  • Kasa: Cooler Master MasterBox TD500 V2

Siyah ekrandaki hatalar:
  • CRITICAL_PROCESS_DIED (0xEF)
  • MEMORY_MANAGEMENT (0x1A)
  • UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (0x154)
Olay görüntüleyicisindeki dikkatimi çeken hatalar:
  • disk 154 — "donanım hatasından dolayı G/Ç işlemi başarısız" (Kaynak: disk)
  • stornvme 129 — NVMe denetleyici reset
  • volmgr 161 — çökme anında diske dump yazamama
  • Kernel-Power 41
SSD arızalı olma ihtimali yüksek.

Disk testi yapabilirsin diskten kaynaklı gibi

SSD arızalı olma ihtimali yüksek.
nasıl anlayabiliriz crystaldiskinfo da 100 gösteriyor sorun yok occt de az önce 30 dk teste soktum sorun saptamadı hani ne yapmam lazım bunu net anlayıp da gerekirse vatana geri göndermek için onları arıyorum sistemi sök kutula bize getir diyo tüm ssitemi tekrar sökmemin ne anlamı var sanki :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Disk testi yapabilirsin diskten kaynaklı gibi
occt harici nasıl bir test yapabilirim nasıl net anlayabilirm bu sorunu yani bilginiz var mı

nasıl anlayabiliriz crystaldiskinfo da 100 gösteriyor sorun yok occt de az önce 30 dk teste soktum sorun saptamadı hani ne yapmam lazım bunu net anlayıp da gerekirse vatana geri göndermek için onları arıyorum sistemi sök kutula bize getir diyo tüm ssitemi tekrar sökmemin ne anlamı var sanki :D

occt harici nasıl bir test yapabilirim nasıl net anlayabilirm bu sorunu yani bilginiz var mı
Hocam bir arkadaşın falan varsa onun ssd yi takıp dene.

Crystaldiskmark testinden hızına bakabilirsin

Hocam bir arkadaşın falan varsa onun ssd yi takıp dene.
Tamam hocam öncesinde şununla ilgili bir fikriniz var mı bir yandan ai ile de hasbihal ediyorum da şöyle bir çıkarım yaptı aşağıdaki gibi ne diyorsunuz fikrinizi merak ettim. Bir de Fushion e18 gibi bir şeyden bahsediyor uyumsuzluk çıkartıyor vs vs gibisinden bunla ilgili bir bilginiz var mı?

Kioxia'nın kendi aracıyla (SSD Utility) baktım, dikkat çeken sonuçlar:

• Unsafe Shutdowns: 3 → disk 3 kez güvensiz kapanmış (Kernel-Power 41 çökmelerimle uyuşuyor)
  • Number of Error Information Log Entries: 374 → 3 haftalık, 315 saatlik diskte yüksek
  • Media and Data Integrity Errors: 0 → NAND/veri tarafı sağlam
  • Firmware EIFA10.3 — güncel (yeni sürüm yok)
  • Critical Warnings: 0, aktif uyarı yok

Yani depolama/NAND sağlam ama denetleyici (controller) seviyesinde 374 hata kaydı ve 3 güvensiz kapanma var. Bu + Olay Görüntüleyici'deki disk 154 (donanım hatası) ve stornvme 129 (NVMe reset) bana denetleyici/bağlantı kaynaklı gibi görünüyor.

Crystaldiskmark testinden hızına bakabilirsin
bir üstteki için yorumunuzu merak ediyorum

Tamam hocam öncesinde şununla ilgili bir fikriniz var mı bir yandan ai ile de hasbihal ediyorum da şöyle bir çıkarım yaptı aşağıdaki gibi ne diyorsunuz fikrinizi merak ettim. Bir de Fushion e18 gibi bir şeyden bahsediyor uyumsuzluk çıkartıyor vs vs gibisinden bunla ilgili bir bilginiz var mı?

• Unsafe Shutdowns: 3 → disk 3 kez güvensiz kapanmış (Kernel-Power 41 çökmelerimle uyuşuyor)
  • Number of Error Information Log Entries: 374 → 3 haftalık, 315 saatlik diskte yüksek

Yani depolama/NAND sağlam ama denetleyici (controller) seviyesinde 374 hata kaydı ve 3 güvensiz kapanma var. Bu + Olay Görüntüleyici'deki disk 154 (donanım hatası) ve stornvme 129 (NVMe reset) bana denetleyici/bağlantı kaynaklı gibi görünüyor.

Hocam benim çok bir bilgim yok maalesef bilen bir arkadaş gelirse yardımcı olsun . Sorun belli gibi zaten

Hocam en temizi gönderin tüm parçaları vatana baksınlar hata olanı değiştirsinler. Böyle hatayı tespit etsen de değişim için veya garanti için yine tüm parçaları göndermek gerekiyor OEM aldıysan. Dersen ki ben uğraşamam problem hangi parçadaysa onu parasıyla değiştiririm o zaman uğraş onun haricinde gerek yok uğraşmana bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,130
Üyeler
196,900
Son üye
RyzeMontero
Geri