Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 1 ay önce vatandan bir sistem aldım aldığım günden beri düzensiz şekilde genelde 2-3 günde bir ama son günlerde daha sıklaştı bir siyah ekran sorunu yaşıyorum. Bilgisayar bir anda donuyor sonra siyah ekran gelip reset atıyor. Bazı yaşadğım anların senaryolarından bahsedeyim:
1 saattir dizi izliyordum, diziyi kapatıp steam açtım açılırken oldu.
Oyuna girmiştim girdiğimde bir anda ufak ufak takılmaya başladı sonra bir anda oldu.
Google maps'e girmiştim girdiğimde oldu.
Masaüstünde normal duruyorken de 1 kez oldu.
Çok kararsız yani anlayamıyorum nedenini occt den ram cpu ssd testleri yaptım sorun gözükmüyor testmem5 ile ram testi yaptım 28 cycle sorun yok. Bunu nasıl çözebilirim yardımınıza ihtiyacım var. Sistem bilgilerim ve aldığım hatalarla ilgili şeyler aşağıda şimdiden teşekkür ederim <3
Siyah ekrandaki hatalar:
1 saattir dizi izliyordum, diziyi kapatıp steam açtım açılırken oldu.
Oyuna girmiştim girdiğimde bir anda ufak ufak takılmaya başladı sonra bir anda oldu.
Google maps'e girmiştim girdiğimde oldu.
Masaüstünde normal duruyorken de 1 kez oldu.
Çok kararsız yani anlayamıyorum nedenini occt den ram cpu ssd testleri yaptım sorun gözükmüyor testmem5 ile ram testi yaptım 28 cycle sorun yok. Bunu nasıl çözebilirim yardımınıza ihtiyacım var. Sistem bilgilerim ve aldığım hatalarla ilgili şeyler aşağıda şimdiden teşekkür ederim <3
- işlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
- Anakart: ASUS PRIME X670-P WIFI
- RAM: GOODRAM IRDM 32GB (2x16GB) DDR5-6400 CL32 (A2+B2 slotlarında)
- Ekran Kartı: ZOTAC RTX 5070 Ti GAMING SOLID SFF OC 16GB
- SSD: KIOXIA Exceria Pro 1TB NVMe
- PSU: Cooler Master 850W 80+ Gold
- Soğutma: ASUS PRIME LC 240 ARGB
- Kasa: Cooler Master MasterBox TD500 V2
Siyah ekrandaki hatalar:
- CRITICAL_PROCESS_DIED (0xEF)
- MEMORY_MANAGEMENT (0x1A)
- UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION (0x154)
- disk 154 — "donanım hatasından dolayı G/Ç işlemi başarısız" (Kaynak: disk)
- stornvme 129 — NVMe denetleyici reset
- volmgr 161 — çökme anında diske dump yazamama
- Kernel-Power 41