Mavi Ekran Hatası Alıyorum Yardımcı Olur Musunuz?

Cozimo

80+
Reaksiyon skoru
6
@Emre Zengin
Herşeyi denedim çözemedim bir bakabilir misin rica etsem
RAMCorsair Vengeance LPX 16 GB 6000MHz CL36
Ssd modeli XPG 1TB SX8200 Pro
Ekran kartı ASUS Prime Radeon 9070XT 16GB
AnakartASUS Prime B650M-R
İşlemci R5 7500F

@Emre Zengin
Herşeyi denedim çözemedim bir bakabilir misin rica etsem
RAMCorsair Vengeance LPX 16 GB 6000MHz CL36
Ssd modeli XPG 1TB SX8200 Pro
Ekran kartı ASUS Prime Radeon 9070XT 16GB
AnakartASUS Prime B650M-R
İşlemci R5 7500F
kanka bilgisayarı telefonla bir video yada foto çek mavi ekran ı göster burada çözeriz işini

1 tane ram var sorunlu derken donanımsal mı yoksa düzelebilicek bir şey mi
Eski pc de yaptığım bir memtest sonucu bu. Hatasız ram olsayı sende de böyle görünürdü. Rami çıkart ve silgi ile sil. Sonra kasaya tekrar tak iyice otursun. Tekrar test yap. Tekrar hatalı gösterse kasada diger ram yuvasına tak ve son kez öyle dene. Yine hatalı çıkarsa yeni ram şart hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski pc de yaptığım bir memtest sonucu bu. Hatasız ram olsayı sende de böyle görünürdü. Rami çıkart ve silgi ile sil. Sonra kasaya tekrar tak iyice otursun. Tekrar test yap. Tekrar hatalı gösterse kasada diger ram yuvasına tak ve son kez öyle dene. Yine hatalı çıkarsa yeni ram şart hocam.
+ minidump dosyasını zip'le ve bu siteye yükle sana tek tek neyden kaynaklı gösterecek. https://bsod.windowsforum.com/analyzer

Ekler

• 20260126_151739.webp
    20260126_151739.webp
    925.2 KB · Hit: 6
kanka bilgisayarı telefonla bir video yada foto çek mavi ekran ı göster burada çözeriz işini
Sürekli vermiyor bazen gün boyunca hiç vermiyor bazen 1 saat içinde 2 kere veriyor aynı işlemleri yaparken tabi aynı yük değil ama aynı oyunlar rami çıkardım diğer yuvaya taktım bekliyorum mavi ekran verecek mi diye

RAM'in uçmuş gibi duruyor hocam. Garantisi var mı acaba? DDR5 sistem kullanan bir tanıdığın varsa RAM'lerinden birini ödünç alıp sisteminde dene bakalım onu da.
garantisi var sistem yeni zaten bie ay oldu olmadı şimdi sorun sadece ram kaynaklıysa hiç sorun yok direk yollarım garantiye de sisteemde başka birşeyde var mı acaba kasayı korgoda heba etmek istemiyorum

garantisi var sistem yeni zaten bie ay oldu olmadı şimdi sorun sadece ram kaynaklıysa hiç sorun yok direk yollarım garantiye de sisteemde başka birşeyde var mı acaba kasayı korgoda heba etmek istemiyorum
Ondan kaynaklı görünüyor hocam. Kasayı direkt yollamana gerek yok. RAM'i çıkar gönder.

Geri