Sıfır 5600 alsam nasıl olur diğerlerini gene ikinci elden hallederim. Anakart dışında birde ikinci elde bir şeyler alırken nelere dikkat etmeli hocam biliyorsan onlarida söylersen çok mutlu olurum.Ryzen 5 5500 yada 3600 duruma göre. 3600 bazen 1500-2000 arasında bulunuyor. 5600 ise 3-4 arasında zor bulunuyor.
Anakart ikinci el sıfır fiyatına zaten. Sıfır almak mantıklı. 2600 tl
Ama ikinci el kovalarsan 1500-1800 arasında düşme olasılığı var.
Ddr4 Ram 16 gb 2x8 2-3 arasında bulunur.
Ekran kartı 1060 6 gb veya
1660 ti bulunabilir. 2,5 -3 arasında
Kasa power set bulursan daha iyi yoksa psu alıp uc
uza kasa al
5600 ü 7500fden pahalıya satıyorlar hocam dusurebilirseniz olursa hiç sanmıyorumSıfır 5600 alsam nasıl olur diğerlerini gene ikinci elden hallederim. Anakart dışında birde ikinci elde bir şeyler alırken nelere dikkat etmeli hocam biliyorsan onlarida söylersen çok mutlu olurum.
Sıfır alırsan zaten bütçenin yarısı gider.Sıfır 5600 alsam nasıl olur diğerlerini gene ikinci elden hallederim. Anakart dışında birde ikinci elde bir şeyler alırken nelere dikkat etmeli hocam biliyorsan onlarida söylersen çok mutlu olurum.
Direk am5 anakartli toplamak isterdin degil hem bütçe hem zamandan fedakarlık etmek lazım... Kararsızim o konuda5600 ü 7500fden pahalıya satıyorlar hocam dusurebilirseniz olursa hiç sanmıyorum![]()
Hocam küçük şehirde yaşıyorum burda ilan yok denecek kadar az. 300 tane falan ilan var çoğu ıvır zıvır dolu. Hepsini get ilen almak zorunda kalıcam gibiSıfır alırsan zaten bütçenin yarısı gider.. Olmaz yani.
Test etmeden alma. Anakart işlemci Ram birlikte bulursan daha uyguna gelebilir. Bir de ssd olayı var. M2 slotu olsun anakartın. M2 lerde genelde 1000-2000 arasına 500 veya 250 bulunuyor duruma göre.
Önce para yada kapora gönderme asla. Her zaman pazarlık yap. Pazarlık yaparken fiyat söyleme. İkramın olur mu gibi söylersen daha iyi olur ama öncesinde biraz muhabbet etmen lazım. Genelde bu şekilde çok daha iyi indirim yapıyorlar. (Akıllarındaki son fiyatı söylüyorlar) Bazılarında ise tam tersi oluyor ama duruma göre hareket edersin.
Get ile ürün alabilirsin ama alınca paketi açınca ve test ederken video kaydı al. Olası durumda çalışmaz ise kanıt olarak sunarsın. Get ile satan kişiler genelde üründe sorun olmayan ilanlar oluyor.
Acele etme ama günde 2-3 kez alacağın ürünü sahibinden de kontrol et. Günlük baktığın zaman son 24 saate düşersin. Bu sayede anlık iyi bir ilan gelirse hızlı hareket edip bağlayabilirsin.
Uzaktan ürün alma. Mesela Ataşehir de oturuyorsun ama satıcı Bağcılar yada Beylikdüzü’nde. Bu durumda 2000 e alacağın bir anakart sana aslında yol parasıyla 2500 e gelir. Bu durumda sıfır almak daha mantıklı.
Ucuz kasa bulabilirsin. Kelime eksik olmuş
ben kendi sistemimi yazayım 13 bin lira gibi bi fiyata dizdim forza 5 doom eternal gta 5 assetto corsa cs2 valo gibi oyunları en üst grafiklerde aşırı rahat sabit 60fps oynadım youtubedan testlerine bakabilirsin istersenBu bütçeye sistem toplamak istiyorum bütçeyi anca 2-3 bin lira aşabilirim. 10 bin lira seviyelerinizde tüm önerilere açığım şimdiden Teşekkurler zahmet ettiğiniz için.
Anakarti sıfır aldım hocam a320m 2x16 yapmak gereksiz mi olur? Birde 3600 den aşagi almayı düşünmüyorum. Ekran kartı konusunda kararsız eski bir ekran kartı almakta istemiyorum.ben kendi sistemimi yazayım 13 bin lira gibi bi fiyata dizdim forza 5 doom eternal gta 5 assetto corsa cs2 valo gibi oyunları en üst grafiklerde aşırı rahat sabit 60fps oynadım youtubedan testlerine bakabilirsin istersen
ekran kartı: ikinci el 1070ti 8gb 4 5 bin civarına bulabilirsin
anakart: 2.el b450m k-cf 2 bin lira
işlemci: ryzen 5 1600 veya 2600 1200, 1500 lira
ram: ikinci el 2x8 Ram 3000 lira
depolama :ikinci el 512gb m2 ssd 2000 lira
psu: rampage rmp-500-80P 1500 rampage olması şart değil kalitesiz psulardan alma yeter 500 550 watt yeterli
kasa: 300 400 liralık rastgele bi ofis kasası sonuçta rgb fps arttırmıyor 11-12.5 arasına çook rahat dizersin şuan ışın izleme şart olan oyunlar haricinde açamadığım oyun yok rx580den çok daha güçlü 1660tidan daha iyi ışın izleme şart olan dediğim oyunlarda doom the dark ages veya oyunların rtx modlu halleri felan parçaları alırken testlerini mutlaka yap
ram için: memtest86 testi
ssd için harddisk sentinele baksan yeterli
ekran kartı için furmark testlerini yap ve portlarını kontrol et
anakart içinde aynı portları kontrol et
işlemci için bilmiyorum çalışıyosa sorun yoktur diye biliyorum genelde pinleri yamulduğunda görüntü gelmiyor diye biliyorum yanlışım varsa kusura bakma youtubedan felan bak
Bence şuan için bütçe kısıtlıysa gereksiz olur eğer bütçenin üstüne çıkabiliyosan 2-2.5k daha ekleyip rx 6600 işlemci içinde 1-1.5 ekleyip 3600 veya 5500 alırsan fişek olur sistem oynayamayacağın oyun olmazAnakarti sıfır aldım hocam a320m 2x16 yapmak gereksiz mi olur? Birde 3600 den aşagi almayı düşünmüyorum. Ekran kartı konusunda kararsız eski bir ekran kartı almakta istemiyorum.