Çözüldü✓ 9700x Oyunlarda 90-95 Derece

Fan ayarıni senmi yaptın knk
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biostan ayarlasana oradaki standart yada turbo modları var ordan ufak ayarlamalar yapabilirsin
normalde biostan yapılıydı bugün çok kez değiştirdiğim için uygulamadan yaptım

Dünya üzerinde hiçbir kasa sadece iç hava akımıyla 20 derecelik fark oluşturamaz. :D Az rasyonel olun, mantıklı düşünün arkadaşlar.
kasanın yan camını çıkardıktan sonra baya fark etti , muhtemelen sıcak hava içeride boğuluyordu zaten kasanın diğer yanı duvar, sabah 65 derece ekran kartı 93 derece işlemci ile oynadığım arc raidersi şu an 56 derece ekran kartı , 64 derece işlemciyle oynuyorum eyvallah hepinize
20 değil 29 olmuş haklısın abi :D ayrıca en rasyonel de sensin biz irrasyoneliz

fazla ses uyuz ediyor sessizlik odaklı yaptım
İşlemci zaten knkm oyunda 60 dereceyi gecicek o fan ayarı pek sağlıklı olmaz sessiz istiyosan 80 dereceden sonrasını yüzde 95 devire getir birazcık ses yine işlemcinin isinmasindan iyidir

20 değil 29 olmuş haklısın abi :D ayrıca en rasyonel de sensin biz irrasyoneliz
Haklısınız, ben bu arkadaşın attığı kasa fotoğrafını detaylı incelememişim. Adam NORMAL KOŞULLARDA sıkıntı olmaması gereken kasada kasa içindeki 3 fanıda egzos konumlandırmış.(Eğerki fanlar reverse değilse tabi.) Kasa içinde negatif basınç vakumlama yaptırmış. İşlemci fanıda haliyle çekecek hava bulamamış. Burada benim hatam arkadaşın fanları konumlandırma şekline bakmamam olmuş. O fanları 2 intake 1 egzos yapsın yine kasa almasına gerek yok.

Yani yine buradaki millet haklı MONTAJDA HATA VAR. :D Kendi kasasıyla işlemciye suikast yapmış adam.
Kasanın içi böyle , abime 7800x3dye aynı soğutucunun montajını yaptım beraber oynuyoruz o 75 dereceyi geçmiyor ben 90 derece

boşta sorun yok 50 derece soğutucuda mı sorun var acaba , arka fanın rgbsi de yanmıyor ilk günden beri

@desty fanları güzel gözüksün diye mi böyle montajladınız? Fanlar düz standart fan mı? Eğer öyle ise yukarı ve öndeki fanın yönünü değiştirin. Kasanın kapağını açınca tabi farkeder, negatif hava sıkışmasından kurtuluyor kasa.

Son düzenleme:
9700x her çekirdeği -20 kaldırmaz all core -10 ver. başka ayarları kurcaladın mı ? Voltajlarla vs oynadın mı ?

All core -20 kaldırmayacak işlemciyi seçmek özen ister. Çok aşırı takoz seçmeniz lazım. -20 bütün amd işlemcileri kaldırır

-30 all core golden chip ister

Harbiden yuh, 65 üstü görmemek ne 9800x3d ile

Niye şaşırıyosunuz 5800x3d ile bende 65 üstünü görmedim henüz (üstelik 3d vcache ccdnin üstünde olduğu halde)

Yazın her türlü 73-74 derecede onu biliyorumda daha havalar ısınmadı kazak montla çıkıyorum. Mayıs baya serin ve yağmurlu geçiyor maşallah

All core -20 kaldırmayacak işlemciyi seçmek özen ister. Çok aşırı takoz seçmeniz lazım. -20 bütün amd işlemcileri kaldırır

Niye şaşırıyosunuz 5800x3d ile bende 65 üstünü görmedim henüz (üstelik 3d vcache ccdnin üstünde olduğu halde)

Yazın her türlü 73-74 derecede onu biliyorumda daha havalar ısınmadı kazak montla çıkıyorum. Mayıs baya serin ve yağmurlu geçiyor maşallah
1780088491333.webp

çözüldü mü sorun?

Kanıt mı istiyosun aslan? Nerden yapayım söyle.

Hiçbir çekirdeğim -20 de değil. Laf olsun torba dolsun cahil valorant çocukları
Ben cahil değilim ve valorant çocuğu da değilim. :) Ama senin kadar cahil ve ucubesini bu forumda ilk defa görüyorum. Neyse seni insan yerine koyup birkaç bir şey yazayım bari.

Sorun şu ki iki farklı şey yazmışsın. Bir yerde hiçbir çekirdeğim -20 de değil diyorsun, başka yerde all core -20 bütün AMD işlemcilerde çalışır diyorsun. Eğer kendi işlemcinde bile tüm çekirdekler -20 kullanmıyorsan, bunun bütün AMD işlemciler için geçerli olduğunu nasıl söyleyebiliyorsun?

Son düzenleme:
Geri