❌İndirim Bitti! Xpg Core Reactor Iı ve 850w 80+ Gold Psu Türktelekom Kampanyası ile 5.929 TL

Zaten ilk mesajımda da yazdım 2.sınıf diye küçümsenen ürünler 8-10 yıl götürür diye. Çin yada 3.sınıf kalitesiz iç yapıdan bahsetmiyorum.
1780174643536.webp

Bu kısmı boşuna demedim... Ne zaman öldüğü belirsiz fakat öldükten sonra bilgisayara zarar vermiştir. Ripple değerleri uçuşa geçtiyse anakart, ekran kartı ve özellikle SSD/HDD güç devreleri hasar almıştır. SSD ve HDD'ler bunlara karşın çok hassas oluyorlar. Daha geçenlerde disk bir anda öldü diye bir konu görmüştüm. Neden acaba?

Zaten ilk mesajımda da yazdım 2.sınıf diye küçümsenen ürünler 8-10 yıl götürür diye. Çin yada 3.sınıf kalitesiz iç yapıdan bahsetmiyorum.

Bu kısılmış da kısılmış dedikleri VE 850 nin;

APFC MOSFETs: Fransız-italyan

APFC Boost Diode: Amerikan

Bulk Caps: Tayvan

Main Switchers: Amerikan

APFC Controller: Tayvan

Resonant Controller: Tayvan

Filtre Kapasitörleri: Elite, Capxon, Teapo hepsi Tayvan

Velhasıl ben 1 tane kalitesiz, çin malı iç yapı göremedim. Kaldı ki siz bu işin içinde birisiniz Elite, Champion, Teapo gibi markaların hepsinin üretim kalitesi fazlasıyla üst seviyedir yani şurada 10 yıl içinde bozulacak tek bir bileşen yok.

%100 japon nippon, chemicon, rubycon olsa evet 15 yıl gider, bu bileşenler de ölüsü 10 yıl gider yani 2-3 bilemedin maksimum 4 yıl kullanıp yenilenecek bir ürün için bu kadar iç yapı da iç yapı diye dramaya gerek yok bence.

Kimseye gidin gamepower alın kullanın demiyorum ama top tier modellerin kırpılmış halleri bile fazlasıyla kaliteli bunu bilin yeter.
CapXon tam olarak Tayvan malı değil. Çin malı. Sadece Tayvan'da kuruldu. Hatta eskiden C(r)apXon diye dalga geçilen bir firma. Şimdilerde biraz düzelttiler ama ikincil filtrelemede neredeyse hiç gözükmüyorlar eskiye nazaran. Genelde Ltec veyahut tüm dünyayı ele geçiren ChengX kullanılıyor.

1780174796382.webp

Bu arada zaten Japon diye bildiğimiz kapasitör üreticileri bile Çin'de üretim yapıyor fakat onların kendine özgü kalite kontrol standartları ve formülleri var. Bundan dolayı kaliteliler. Teapo ve Elite'de sırf Tayvan menşei'li olduklarından dolayı 2. sınıf diye geçirilmiyor. Belirli bir kaliteleri var. CapXon daha alt bir ürün.

Bu arada geçenlerde A-GS sırf tayvan malı kullanıyor (kullanmıyordu ama neyse) diye kötüleyen siz değil miydiniz? Oradan sonra ne oldu, ne değişti?

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

Bu kısmı boşuna demedim... Ne zaman öldüğü belirsiz fakat öldükten sonra bilgisayara zarar vermiştir. Ripple değerleri uçuşa geçtiyse anakart, ekran kartı ve özellikle SSD/HDD güç devreleri hasar almıştır. SSD ve HDD'ler bunlara karşın çok hassas oluyorlar. Daha geçenlerde disk bir anda öldü diye bir konu görmüştüm. Neden acaba?

CapXon tam olarak Tayvan malı değil. Çin malı. Sadece Tayvan'da kuruldu. Hatta eskiden C(r)apXon diye dalga geçilen bir firma. Şimdilerde biraz düzelttiler ama ikincil filtrelemede neredeyse hiç gözükmüyorlar eskiye nazaran. Genelde Ltec veyahut tüm dünyayı ele geçiren ChengX kullanılıyor.

Alıntıyı görüntüle

Bu arada zaten Japon diye bildiğimiz kapasitör üreticileri bile Çin'de üretim yapıyor fakat onların kendine özgü kalite kontrol standartları ve formülleri var. Bundan dolayı kaliteliler. Teapo ve Elite'de sırf Tayvan menşei'li olduklarından dolayı 2. sınıf diye geçirilmiyor. Belirli bir kaliteleri var. CapXon daha alt bir ürün.

Bu arada geçenlerde A-GS sırf tayvan malı kullanıyor diye kötüleyen siz değil miydiniz? Oradan sonra ne oldu, ne değişti?
Hocam mesele şu 5080 li bir sistemin olsa şu PSU ya emanet eder misin? gözün kapalı edersin. Bir allahın kulu da gelip ''ya bu VE modeli bak 3-5 yıl sonra gümler'' demez, diyemez ben tam olarak bundan bahsediyorum. Bunca yıl sanki piyasada full 105 japon kapasitör mü vardı?

Hocam mesele şu 5080 li bir sistemin olsa şu PSU ya emanet eder misin? gözün kapalı edersin. Bir allahın kulu da gelip ''ya bu VE modeli bak 3-5 yıl sonra gümler'' demez, diyemez ben tam olarak bundan bahsediyorum. Bunca yıl sanki piyasada full 105 japon kapasitör mü vardı?
O kısma bir sözüm yok zaten. Ben sadece fiyatın iyi olmadığını belirtiyorum böyle bir ünite için. Yoksa 4.500TL seviyesine inerse elbette önerilir. Tasarımı sorunlu veya kötü falan değilse berbat bir güç kaynağı olmaz zaten. Sadece F/P oranı düşüktür.

Bir de ilk başta ben Tier'e laf etmiştim. A tier alabilecek bir ünitenin bulk kapasitörünün en azından japon, ikincil kısmında TK veya ona eşdeğer olup, mümkünse kablolarının 16AWG, ses performansının iyi, iç bileşenlerin o Tier'de ki üniteler ile eşdeğer olması lazım. XPG ondan dolayı pek hak etmiyor.

RX 9070 XT VE RYZEN 7800 3XD İşlemci alacağım bu psu ya güvenilir mi hocam ? ben pek anlamıyorum psulardan ?

O kısma bir sözüm yok zaten. Ben sadece fiyatın iyi olmadığını belirtiyorum böyle bir ünite için. Yoksa 4.500TL seviyesine inerse elbette önerilir. Tasarımı sorunlu veya kötü falan değilse berbat bir güç kaynağı olmaz zaten. Sadece F/P oranı düşüktür.

Bir de ilk başta ben Tier'e laf etmiştim. A tier alabilecek bir ünitenin bulk kapasitörünün en azından japon, ikincil kısmında TK veya ona eşdeğer olup, mümkünse kablolarının 16AWG, ses performansının iyi, iç bileşenlerin o Tier'de ki üniteler ile eşdeğer olması lazım. XPG ondan dolayı pek hak etmiyor.
4.5K da bu PSU için hepten öldürdün hocam :D

O paralara satılan PSU lara bak :kekw:

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-31 003411.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-31 003411.webp
    121.3 KB · Hit: 23

Maalesef 4500 TL'ye böyle bir psu bulmak imkansız gibi şuan, cratos bile en dip 5100 gördü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben psulardan çok anlayan birisi değilim, bu fiyat bandına daha iyi psu öneriniz varsa beklerim, Enermax diyecekseniz o gürültüye katlanamam maalesef.

Maalesef 4500 TL'ye böyle bir psu bulmak imkansız gibi şuan, cratos bile en dip 5100 gördü

Hocam ben psulardan çok anlayan birisi değilim, bu fiyat bandına daha iyi psu öneriniz varsa beklerim, Enermax diyecekseniz o gürültüye katlanamam maalesef.
RX 9070 XT VE RYZEN 7800 3XD İşlemci alacağım bu psu ya güvenilir mi hocam ? ben pek anlamıyorum psulardan ?

4.5K da bu PSU için hepten öldürdün hocam :D

O paralara satılan PSU lara bak :kekw:
500TL gibi cüzi bir miktar üzerinde ENERMAX veya düşerse Raijintek mevcut. Daha iyi denebilecek seçenekler var yani o fiyat civarında. 5.000TL olursa alınası gidiyor. Bu arada o fiyattakilerin çoğu stok olmadığındna o şekilde. Element Revo normalde 3200TL civarında satılıyor. INCA zaten noname. FSP her zaman kazıktı. BD serisi kötü.

Şu anda bile olduğu fiyatın yakınında A850G var.

1st Player NDGP modelleri stoğa girerse ve fiyatı 5500TL olursa onlara bakılabilir ama şu anlık Raijintek ve ENERMAX dışında pek seçenek gözükmüyor.

500TL gibi cüzi bir miktar üzerinde ENERMAX veya düşerse Raijintek mevcut. Daha iyi denebilecek seçenekler var yani o fiyat civarında. 5.000TL olursa alınası gidiyor. Bu arada o fiyattakilerin çoğu stok olmadığındna o şekilde. Element Revo normalde 3200TL civarında satılıyor. INCA zaten noname. FSP her zaman kazıktı. BD serisi kötü.

Şu anda bile olduğu fiyatın yakınında A850G var.

Peşin alınacaksa bu psu çok iyi gözüküyor da maalesef taksit seçeneği yok.

Yok hocam hiç bir zaman enermax önermiyorum, iç yapı kaliteli falan bir çok modeli fan konusunda rezalet. Benzer şekilde ses takıntınız varsa ve özellikle de kasa masanızın üstünde yani yakınsa raijintek ve 1st player gibi markalara da pek yönelmeyin.

Açıkçası şuan indirimsiz halinden hiç bir PSU öneremiyorum çünkü absürt fiyattalar. C850 önersem 7.5 olmuş, RM850e 7.5, edge gold 7 yani 850W için çok uçuk fiyatlar daha 2 gün önce SX1200P 7500 e satıldı o yüzden indirim zamanlarını takip etmek gerek.

Edit: bu arada ses olayı da biraz göreceli hocam, birinin çok sesli dediği size sessiz gelebilir çünkü piyasada çoğu ses testinin ne şekilde yapıldığı belli değil. Misal kasa masanızın üstünde ve size 30cm mesafedeyse ayrı, 100cm mesafedeyse apayrı.

Tavsiyem alacağınız modeli mutlaka PPLP info dan inceleyin. Şu şekil detaylı bir test yapan piyasada yok gibi bir şey.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-31 012939.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-31 012939.webp
    59.2 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Yok hocam hiç bir zaman enermax önermiyorum, iç yapı kaliteli falan bir çok modeli fan konusunda rezalet. Benzer şekilde ses takıntınız varsa ve özellikle de kasa masanızın üstünde yani yakınsa raijintek ve 1st player gibi markalara da pek yönelmeyin.

Açıkçası şuan indirimsiz halinden hiç bir PSU öneremiyorum çünkü absürt fiyattalar. C850 önersem 7.5 olmuş, RM850e 7.5, edge gold 7 yani 850W için çok uçuk fiyatlar daha 2 gün önce SX1200P 7500 e satıldı o yüzden indirim zamanlarını takip etmek gerek.
Hocam bu psu yu alsam mantıklı olur mu
rx 9070xt alcam ryzen 7 7800 3xd alcam

Hocam bu psu yu alsam mantıklı olur mu
rx 9070xt alcam ryzen 7 7800 3xd alcam
Üzmez hocam gayet alınabilir gözüküyor ama acelesi yoksa biraz daha beklenebilir, daha uyguna daha iyisi denk gelecektir.

1st Player NGDP modelleri kötü değil ki ona neden bakılmasın? Fan veyahut kablolarında bir sorun yok. Fan kaliteli, fan eğrisi düzgün, kablolar sleeve.

Bu arada ENERMAX için ses göreceli sanırım. Başka bir kişide yükte bile duymadığını belirtti.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/8000-TL'ye-kadar-850w-psu-onerisi.4104882/page-2

Bu konuda var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,063
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri