yusuf7878
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 1,737
Zaten ilk mesajımda da yazdım 2.sınıf diye küçümsenen ürünler 8-10 yıl götürür diye. Çin yada 3.sınıf kalitesiz iç yapıdan bahsetmiyorum.
Bu kısmı boşuna demedim... Ne zaman öldüğü belirsiz fakat öldükten sonra bilgisayara zarar vermiştir. Ripple değerleri uçuşa geçtiyse anakart, ekran kartı ve özellikle SSD/HDD güç devreleri hasar almıştır. SSD ve HDD'ler bunlara karşın çok hassas oluyorlar. Daha geçenlerde disk bir anda öldü diye bir konu görmüştüm. Neden acaba?
CapXon tam olarak Tayvan malı değil. Çin malı. Sadece Tayvan'da kuruldu. Hatta eskiden C(r)apXon diye dalga geçilen bir firma. Şimdilerde biraz düzelttiler ama ikincil filtrelemede neredeyse hiç gözükmüyorlar eskiye nazaran. Genelde Ltec veyahut tüm dünyayı ele geçiren ChengX kullanılıyor.Zaten ilk mesajımda da yazdım 2.sınıf diye küçümsenen ürünler 8-10 yıl götürür diye. Çin yada 3.sınıf kalitesiz iç yapıdan bahsetmiyorum.
Bu kısılmış da kısılmış dedikleri VE 850 nin;
APFC MOSFETs: Fransız-italyan
APFC Boost Diode: Amerikan
Bulk Caps: Tayvan
Main Switchers: Amerikan
APFC Controller: Tayvan
Resonant Controller: Tayvan
Filtre Kapasitörleri: Elite, Capxon, Teapo hepsi Tayvan
Velhasıl ben 1 tane kalitesiz, çin malı iç yapı göremedim. Kaldı ki siz bu işin içinde birisiniz Elite, Champion, Teapo gibi markaların hepsinin üretim kalitesi fazlasıyla üst seviyedir yani şurada 10 yıl içinde bozulacak tek bir bileşen yok.
%100 japon nippon, chemicon, rubycon olsa evet 15 yıl gider, bu bileşenler de ölüsü 10 yıl gider yani 2-3 bilemedin maksimum 4 yıl kullanıp yenilenecek bir ürün için bu kadar iç yapı da iç yapı diye dramaya gerek yok bence.
Kimseye gidin gamepower alın kullanın demiyorum ama top tier modellerin kırpılmış halleri bile fazlasıyla kaliteli bunu bilin yeter.
Bu arada zaten Japon diye bildiğimiz kapasitör üreticileri bile Çin'de üretim yapıyor fakat onların kendine özgü kalite kontrol standartları ve formülleri var. Bundan dolayı kaliteliler. Teapo ve Elite'de sırf Tayvan menşei'li olduklarından dolayı 2. sınıf diye geçirilmiyor. Belirli bir kaliteleri var. CapXon daha alt bir ürün.
Bu arada geçenlerde A-GS sırf tayvan malı kullanıyor (kullanmıyordu ama neyse) diye kötüleyen siz değil miydiniz? Oradan sonra ne oldu, ne değişti?
Son düzenleme: