Işlemci Yükseltme Önerisi

5700x3d geçebilirsen cok iyi olur ben 5600den gecmistim bayağı bi çağ atlattı a320m pro-m2 v2 anakart 600w psu var bende de
şuanda am4 cephesindeki hiç bir x3D işlemci alınmaz 5800x3D lere AM5 set parası çekiyorlar uyguna ram alsan 7800x3D bundle geliyor onların paralara zira 5700x3D de çok bir farkı yok saçma pahalı keşke böyle olmasa ama ülke fırsatçı pazar etiği ne bilmeyen şirret dolu
ryzen 5 5500 ü 2000 2500e satıp daha iyi bir am4 işlemci almak istiyorum önerilere açığım ve anakartımın a320m psu nun 550w olduğunu unutmayın
bana kalırsa bu setupa yatırım yapacaksan gpu ne bilmiyorum fakat anakart güncelle Smart access memoryi aktif et performansa biraz daha katkısı olur sonra psu+işlemci yenilersin ikisini satıp eline para geçtiğinde o cephede de 5600x e gerek yok düz 5600 görür işini

Mevcut sisteminiz için son durak 5600 ne altında bir modele ne üstünde bir modele gerek yok.Basit bir 120 mm kule tipi soğutucu alınabilir yanında başka bir upgrade yapmaya gerek yok.

Kasa hava akışını iyiyse çok sorun olmaz uzun süreli yüklü render falan alıyorsan o zaman sıkıntı çıkabilir
kasa iyi haava alıyo acıkta yerden 40 cm yukarıda masada
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şuanda am4 cephesindeki hiç bir x3D işlemci alınmaz 5800x3D lere AM5 set parası çekiyorlar uyguna ram alsan 7800x3D bundle geliyor onların paralara zira 5700x3D de çok bir farkı yok saçma pahalı keşke böyle olmasa ama ülke fırsatçı pazar etiği ne bilmeyen şirret dolu

bana kalırsa bu setupa yatırım yapacaksan gpu ne bilmiyorum fakat anakart güncelle Smart access memoryi aktif et performansa biraz daha katkısı olur sonra psu+işlemci yenilersin ikisini satıp eline para geçtiğinde o cephede de 5600x e gerek yok düz 5600 görür işini
sistem imzada yazıyo rx 6600 var ve smaart access acık zaten

Mevcut sisteminiz için son durak 5600 ne altında bir modele ne üstünde bir modele gerek yok.Basit bir 120 mm kule tipi soğutucu alınabilir yanında başka bir upgrade yapmaya gerek yok.
5600 alcam am6 ya kadar idare eder mi

kasa iyi haava alıyo acıkta yerden 40 cm yukarıda masada

sistem imzada yazıyo rx 6600 var ve smaart access acık zaten

5600 alcam am6 ya kadar idare eder mi
a320 ile smart accessi nasıl aktifleştirebildin hocam

a320 ile smart accessi nasıl aktifleştirebildin hocam
ben bu bilgisayarda fps arttırmak için ne kadar uğrastım tahmin edemezsin sırf ram gecikmesini düşürmek için gemini ile biosta tüm ram ayarlarını tek tek değiştirdim sistem gecikmesini 83 nanosaniyeden 60 nanosaniye yaptım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-05-31 145015.webp
    Ekran görüntüsü 2026-05-31 145015.webp
    21.3 KB · Hit: 10
3 4 aya üniversiteye gireceğim inşallah. fazla masrafta olmasin şimdi birde laptop almak zorundayım mühendislik için. forumda birisi bana am5e geçme 2 yila am6 çıkacak o zaman gecersin demişti yani 2028de toplarım anca yeni sistemi 5600 idare eder herhalde çünkü pubgde fps sorunu yaşıyorum pci3.0 ekran kartınında performansı düşüyor. bide bise dicem benim annekart 5600 ü besleyebilir mi
PCI 4.0 kullanamazsın o anakartla işlemciden bağımsız olarak.

ben bu bilgisayarda fps arttırmak için ne kadar uğrastım tahmin edemezsin sırf ram gecikmesini düşürmek için gemini ile biosta tüm ram ayarlarını tek tek değiştirdim sistem gecikmesini 83 nanosaniyeden 60 nanosaniye yaptım
Dmden bilgi verebilir misin konu kirlenmesin detayını merak ettim ben bile açmadım çünkü :)
1780228433758.webp

PCI 4.0 kullanamazsın o anakartla işlemciden bağımsız olarak.
fazla bi farkı yok ya simdi anakartıda mı değiştireyim bunu 1000tl ye satıp b450 mi alayım 3000tl ye değer mi bi pcı 4.0 için

Güncel Bioslar destekliyor genelde. Arkadaşın sistemde açmıştık direkt ayarı vardı biosta, Bios güncellemesi sonrası gelmişti. Anakart modeline göre de değişir tabi.
ben dm den yazdım biosta resize barı acınca acılıyo olması lazım bide bios son sürüm olucak

Güncel Bioslar destekliyor genelde. Arkadaşın sistemde açmıştık direkt ayarı vardı biosta, Bios güncellemesi sonrası gelmişti. Anakart modeline göre de değişir tabi.
şimdi konuştuk özelden bakacağım detayına şimdi

B550 veya X570 olmalı 4.0 kullanmak istersen, ama 3.0 olması çok sorun olmaz bence.
aslında apo abi manuel oc atıyo 5600 e
hem b450 bunu yapsam nasıl olur ama onda sıvı soğutucu var işte bende yok

Geri