Mediamarketten Aldığım Hp Victus Hakkında Yorumlarınz

Mepotant

80+
Reaksiyon skoru
7
mediamarket den almış olduğum laptopun fiyat performans vs gibi alanlarını soracağım 67 bin e aldım ama kasma donma ve oyunları geç açma olayı oluyor ya ben çok büyütüyorum (eskiden masaüstü kullanıyordum) ya da sıkıntılı
İşlemci Intel(R) Core(TM) 5 210H (2.20 GHz)
Takılı RAM 24,0 GB (kullanılabilir: 23,6 GB)

Aşırı kötü fiyat bu laptopun max ederi 50K o da 24 GB ram olduğu için yoksa 45K.

mediamarket den almış olduğum laptopun fiyat performans vs gibi alanlarını soracağım 67 bin e aldım ama kasma donma ve oyunları geç açma olayı oluyor ya ben çok büyütüyorum (eskiden masaüstü kullanıyordum) ya da sıkıntılı
İşlemci Intel(R) Core(TM) 5 210H (2.20 GHz)
Takılı RAM 24,0 GB (kullanılabilir: 23,6 GB)
Hocam geçmiş olsun, maalesef klasik bir fiziksel mağaza (MediaMarkt) kurbanı olmuşsun. Öncelikle acı gerçeği söyleyeyim; Core 5 210H işlemcili ve RTX 5060 ekran kartlı giriş seviyesi bir HP Victus için 67.000 korkunç ötesi bir fiyat. Şu an o bütçelere soğutması çok daha başarılı, malzeme kalitesi yüksek ve en önemlisi RTX 5070 ekran kartlı modeller alınabiliyor.

Yaşadığın kasma, donma ve hantallık hissiyatının ise net bir sebebi var, Ben mi abartıyorum?" sorunun cevabı kısmen evet. Masaüstünde parçalar yüksek watt değerlerinde özgürce güç çekip devasa soğutucu bloklarla buz gibi çalışırken, laptoplarda durum çok farklıdır. O incecik kasada güç limitleri (TDP) ve termal kısıtlamalar devreye girdiği için cihaz asla bir masaüstü ferahlığı ve anlık tepkime hızı veremez.

Eğer cihazı alalı henüz 14 gün olmadıysa ve ambalajı/faturası duruyorsa hiç vakit kaybetmeden iade etmeye çalış o fiyat bandında o donanımı kullanmak gerçekten bütçene yazık etmek olur.

Eğer iade süresini geçirdiysen veya mağaza iade almıyorsa sistemi rahatlatmak için yapabileceğin ilk şey; cihazla birlikte gelen McAfee antivirüs ve HP'nin arkada çalışan gereksiz yığınla uygulamasından (bloatware) kurtulmak için temiz bir Windows kurulumu yapmaktır. Bu işlem, oyunların geç açılmasını ve arayüzdeki hantallığı bir nebze olsun çözecektir.

Hocam geçmiş olsun, maalesef klasik bir fiziksel mağaza (MediaMarkt) kurbanı olmuşsun. Öncelikle acı gerçeği söyleyeyim; Core 5 210H işlemcili ve RTX 5060 ekran kartlı giriş seviyesi bir HP Victus için 67.000 korkunç ötesi bir fiyat. Şu an o bütçelere soğutması çok daha başarılı, malzeme kalitesi yüksek ve en önemlisi RTX 5070 ekran kartlı modeller alınabiliyor.

Yaşadığın kasma, donma ve hantallık hissiyatının ise net bir sebebi var, Ben mi abartıyorum?" sorunun cevabı kısmen evet. Masaüstünde parçalar yüksek watt değerlerinde özgürce güç çekip devasa soğutucu bloklarla buz gibi çalışırken, laptoplarda durum çok farklıdır. O incecik kasada güç limitleri (TDP) ve termal kısıtlamalar devreye girdiği için cihaz asla bir masaüstü ferahlığı ve anlık tepkime hızı veremez.

Eğer cihazı alalı henüz 14 gün olmadıysa ve ambalajı/faturası duruyorsa hiç vakit kaybetmeden iade etmeye çalış o fiyat bandında o donanımı kullanmak gerçekten bütçene yazık etmek olur.

Eğer iade süresini geçirdiysen veya mağaza iade almıyorsa sistemi rahatlatmak için yapabileceğin ilk şey; cihazla birlikte gelen McAfee antivirüs ve HP'nin arkada çalışan gereksiz yığınla uygulamasından (bloatware) kurtulmak için temiz bir Windows kurulumu yapmaktır. Bu işlem, oyunların geç açılmasını ve arayüzdeki hantallığı bir nebze olsun çözecektir.
Hocam internetten az baktım fiziksel olarak mağazadan aldığım için tam iade hakkım yokmuş para iadesi fln da kredi kartına taksit ile yaptığım için zor diyorlar ne yapacağımı bilemiyorum şuan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam donanım olarak kötü değil ancak fiyatı işin içine soktuğumuzda bu fiyata alınabilecek çok çok daha iyi laptoplar var örnek vermem gerekirse: https://www.trendyol.com/thunderobo...-2k-qhd-300hz-fdos-gaming-laptop-p-1098036181 gibi
Bunlar güzel haklısınız ama burada kendi kartına taksit seçenekleri yoktu

Hocam internetten az baktım fiziksel olarak mağazadan aldığım için tam iade hakkım yokmuş para iadesi fln da kredi kartına taksit ile yaptığım için zor diyorlar ne yapacağımı bilemiyorum şuan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar güzel haklısınız ama burada kendi kartına taksit seçenekleri yoktu
İnternetten okuduğun bilgi maalesef doğru, şimdi hatırladığım kadarıyla 14 günlük koşulsuz cayma hakkı sadece internet alışverişlerinde geçerlidir ve ürünü mağazadan bizzat teslim aldığın için yasal olarak doğrudan iade hakkın bulunmuyor. Ancak sana söyledikleri kredi kartına taksitli olduğu için iade zor lafı tamamen müşteriyi pes ettirmek için uydurulmuş bir yalandır, iade onaylandığında sistem işlemi direkt iptal eder ve banka parayı iade eder. Şu an yapman gereken şey cihazı kutusu ve faturasıyla toplayıp doğrudan o şubenin mağaza müdürüyle görüşmek ve cihazın oyunlarda sürekli donup takıldığını belirterek ayıplı mal gerekçesiyle iadesini talep etmektir. İadeyi almamakta direnirlerse 67.000 TL'lik tutar Tüketici Hakem Heyeti sınırları içinde kaldığı için hakkını e-Devlet üzerinden sonuna kadar arayacağını net bir şekilde belirt. Yine de yokuş yaparlarsa mağazayla hiç muhatap olmadan doğrudan HP'nin yetkili servisine başvurup donanım darboğazı ve performans kusuru sebebiyle iade raporu talep et, o servis raporu eline geçtiğinde mağaza cihazı seve seve iade almak zorunda kalacaktır.

Geri