Çözüldü✓ İşlemcim Uygulama Açılırken Aşırı Isınıyor

Furtingen

80+
Reaksiyon skoru
9
Yeni sıfır bir işlemci aldım Ryzen 7 7700x, asus Ryujin 3 240mm lik iyi bir sıvı soğutma ile beraber mx7 macun ile kullanıyorum, herhangi bir uygulama açtığımda işlemci sıcaklığı 95 derecelere kadar çıkıyor ve 1 dakika sonra anca geri 55 65 derecelere düşüyor, sebebi ne olabilir?

Sistem:
Anakart: MSI Pro b850m-a pz
İşlemci AMD Ryzen 7 7700X
Sıvı Soğutma: Asus Rog Ryujin 3 240mm
Ekran Kartı: RTX 4070 12gb

Yeni sıfır bir işlemci aldım Ryzen 7 7700x, asus Ryujin 3 240mm lik iyi bir sıvı soğutma ile beraber mx7 macun ile kullanıyorum, herhangi bir uygulama açtığımda işlemci sıcaklığı 95 derecelere kadar çıkıyor ve 1 dakika sonra anca geri 55 65 derecelere düşüyor, sebebi ne olabilir?

Sistem:
Anakart: MSI Pro b850m-a pz
İşlemci AMD Ryzen 7 7700X
Sıvı Soğutma: Asus Rog Ryujin 3 240mm
Ekran Kartı: RTX 4070 12gb
Bir oyuna yada chrome a girerken islemcinin anlik sicaklik yukselmesi normal ama 95 derece normal değil.
Ya macunu sürmede ya montaj da ya da soğutucunun altinda jelatini unutma gibi bir sorun var

7800x3d var bende de anlık sıcaklık çıkıyor 70 lere düşüyor benim işlemcide normal bir şey de senin pompa hızın ne durumda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

oyunlarda ne durumda sıcaklık

7800x3d var bende de anlık sıcaklık çıkıyor 70 lere düşüyor benim işlemcide normal bir şey de senin pompa hızın ne durumda

oyunlarda ne durumda sıcaklık
pompa hızı normal uygulamasından maks a çekipte denedim maksimum 95 den 90 a düşüyor sıcaklıklar

Pompa hızını sabit 100' e ayarlayıp dener misin
denedim sorun yine aynı, yani sıcaklık yine aynı oranda yükseliyor

pompa hızı normal uygulamasından maks a çekipte denedim maksimum 95 den 90 a düşüyor sıcaklıklar

denedim sorun yine aynı, yani sıcaklık yine aynı oranda yükseliyor
O zaman HWInfo indir. Yalnızca sensörler modunda açıp uygulama açarken işlemcideki değerleri paylaş, watt, ısı vb. Pompa hep sabit 100 de kalsın.

Masaüstünde bir tık daha akışkan kıvamlı macunlar daha iyi oluyor

O zaman HWInfo indir. Yalnızca sensörler modunda açıp uygulama açarken işlemcideki değerleri paylaş, watt, ısı vb. Pompa hep sabit 100 de kalsın.
deneyeceğim

Masaüstünde bir tık daha akışkan kıvamlı macunlar daha iyi oluyor
macundan olduğunu sanmıyorum aynı macunu farklı setuptada denedim iyi performans veriyor

deneyeceğim

macundan olduğunu sanmıyorum aynı macunu farklı setuptada denedim iyi performans veriyor
işlemci kullanımı kaç oluyor bu derecelerde

işlemci kullanımı kaç oluyor bu derecelerde
%70 lerde falan, yani söyle söyleyeyim not defteri bile açsan sıcaklık artıyor, işlemci kullanan bir oyunda denedim neredeyse 100 dereceyi bulacaktı zarar vermemesi için kapattım

%100 kullanımda 100 derece falan yani

%70 lerde falan, yani söyle söyleyeyim not defteri bile açsan sıcaklık artıyor, işlemci kullanan bir oyunda denedim neredeyse 100 dereceyi bulacaktı zarar vermemesi için kapattım

Windows u yeni mi kurdun, arka planda çalışan bişey olabilir mi diyecem ama o dereceler normal değil

HWInfo ile değerleri kontrol edin.

Geri