5090 Bobin Vızıltısı (Coil Whine) Normalmi ?

Naex

80+
Reaksiyon skoru
94
Merhaba,

MSI Suprim 5090 SOC kullanıyorum.Yaklaşık 3 aydır kart sistemimde takılı ve bugüne kadar herhangi bir coilwhine sesi yoktu(1-2 defa çok yüksek şekilde kısa aralıklar ile geldi sonrasında gelmedi tekrar).Sormak istediğim 3 ay sonra başlayan ses normalmi ? Her yüksek güç çeken kartta bu kabul edilebilir birşeymi ? Garantilik bir durum sözkonusumu ? PCLE 4.0 MSI Riser ile dikey bağlı bu coilWhine'a sebep olabilirmi ?
-Sadece kart güç altındayken değil normal masaüstünde hiçbirşey açık değilken de vızıltı sürekli var.

PSU MSI AI1300

Daha önce coilwhine çok duydum ama yaşamadığım için ne olduğunu bilmiyordum.6900xtx - 3090 gibi kartlar kullandım hiçbirisinde yoktu böyle bir sorun.

Bilgilendirici yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

MSI Suprim 5090 SOC kullanıyorum.Yaklaşık 3 aydır kart sistemimde takılı ve bugüne kadar herhangi bir coilwhine sesi yoktu(1-2 defa çok yüksek şekilde kısa aralıklar ile geldi sonrasında gelmedi tekrar).Sormak istediğim 3 ay sonra başlayan ses normalmi ? Her yüksek güç çeken kartta bu kabul edilebilir birşeymi ? Garantilik bir durum sözkonusumu ? PCLE 4.0 MSI Riser ile dikey bağlı bu coilWhine'a sebep olabilirmi ?
-Sadece kart güç altındayken değil normal masaüstünde hiçbirşey açık değilken de vızıltı sürekli var.

PSU MSI AI1300

Daha önce coilwhine çok duydum ama yaşamadığım için ne olduğunu bilmiyordum.6900xtx - 3090 gibi kartlar kullandım hiçbirisinde yoktu böyle bir sorun.

undervolt bazen sese çözüm olabiliyor ama kesin çözüm değil
amazon tarzında bir yerden aldıysan kartı çok kolay bir şekilde değişim yapıyorlar. diğer siteler biraz daha uğraştırabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yeni kartta coilwhine olmayacağının garantisi yok bu arada, kulaklık takınca duymuyorsan kafaya takmaya gerek yok

• Beğen
Reaksiyonlar: Naex
riser ile alakası yok, ekran kartının tbp si ne kadar yüksekse cw çıkma ihtimali/seside artar yani 5090 için çok normal

• Beğen
Reaksiyonlar: Naex
Driver kaynaklı bile olabilir güncelleme varsa güncelle ya da eski sürüme düşürme yapsana düzelecek mi.

Furmark testi başlat boşluk tuşuna bastığında göz kapanır fps fırlar, o sıra ses artar bi bak bakalım o ses mi.

Oyunlarda olur coil wine furmarkta olmaz oyundan oyuna şiddeti dwğişebilir.

undervolt bazen sese çözüm olabiliyor ama kesin çözüm değil
amazon tarzında bir yerden aldıysan kartı çok kolay bir şekilde değişim yapıyorlar. diğer siteler biraz daha uğraştırabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yeni kartta coilwhine olmayacağının garantisi yok bu arada, kulaklık takınca duymuyorsan kafaya takmaya gerek yok
Deneyeceğim teşekkür ederim bilgi için.
riser ile alakası yok, ekran kartının tbp si ne kadar yüksekse cw çıkma ihtimali/seside artar yani 5090 için çok normal
Tüm 5090'larda olan birşeyse alışmaya çalışacağım artık.Biraz bende araştırdım CoilWhine'sız 5090'ı olan insan sayısı çok yok gibi.
Driver kaynaklı bile olabilir güncelleme varsa güncelle ya da eski sürüme düşürme yapsana düzelecek mi.
Driverlar güncel.
Furmark testi başlat boşluk tuşuna bastığında göz kapanır fps fırlar, o sıra ses artar bi bak bakalım o ses mi.
Furmark yaptım Space bastığımda göz kaybolup fps +5000'lere çıkıyor ama seste bir artma söz konusu değil aynı stabillikle sürekli var.

Anladığım kadarıyla ses çok rahatsız edici değilse normal kabul etmek gerekiyor.Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Merhaba,

PSU MSI AI1300

Aynı kartı kullanıyorum. Chrome da gezinirken web sayfasını yukarı aşağı yaptığımda bile cızırdama geliyor, bazı Chrome sürümleri/Windows update/Nvidia Driver ile bu geçiyor. (Hangi güncelleme sebep oluyor, hangisi çözüm oluyor saldım artık.) Oyunlarda 200-450 watt aralığında cızırdama yapmıyor. Ama 450 watt üzerine sıçrama yaptığında veya devamlı çektiğinde bazı oyunlarda yapıyor.
Ekran kartını ilk başlarda yatay kullanıyordum vardı, PCIE 4.0 riser ile kullandım bir süre vardı, şuan 5.0 riser ile kullanıyorum yine var.
Bundan önce 4090 Suprim Liquid vardı onda Chrome üzerinde yaşadığım cızırtı hariç geri kalan tüm senaryolarda yine cızırdama vardı. Bu konuyu görene kadar varlığını bile unutmuştum. Takma boşver.

Geri