Yardım 9700x Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım ?

Reaksiyon skoru
42
Arkadaşlar merhaba işlemcim 9700x 105w modunda kullanıyorum 360 mm lik Bitfenix Cube v2 360 sıvı soğutucu ile kullanıyorum bugün fifa oynarken ilk defa bu kadar ısındığını gördüm 90 derecelere dayandı ne yapmalıyım ? Soğutucu yeter siz mi geliyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Ekler

• IMG_1732.webp
    IMG_1732.webp
    903.4 KB · Hit: 116
Montaj doğru mu? Pompadaki jelattini söktün mü?

Söktüm, montaj da doğru da sistemi kuralı 5 ay oldu hocam. Hatta geçen sene kurmadan önce sana anakart bile danışmıştım 😅

termal macun kurumuş olabilir hocam değiştirip deneyebilirsin.
Bios ayarlarından fan ayarını arttırabilirsin , belki fan %100 çalışmaya 90 dereceden sonra başlıyordur örnek olarak yazdım buna bak istersen veya ayarla

Sıvı soğutmada belki sorun olabilir , fan arızası , pompa arızası vs. bir sorun çıkmış olabilir

Arkadaşlar merhaba işlemcim 9700x 105w modunda kullanıyorum 360 mm lik Bitfenix Cube v2 360 sıvı soğutucu ile kullanıyorum bugün fifa oynarken ilk defa bu kadar ısındığını gördüm 90 derecelere dayandı ne yapmalıyım ? Soğutucu yeter siz mi geliyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Soğutucunun yetersiz gelme ihtimalini sil kafadan öncelikle hocam aynı işlemciye sahibim dandirik gamepower ile görmüyorum o sıcaklıkları . İllaki bi yerde bi hata var fanlarını kontrol et pompada bi problem olabilir montaj demicem 5 ay oldu demişsin ama yinede bi temiz çıkar macun yenileyip kendin tak bakalım değişiklik olucakmı

termal macun kurumuş olabilir hocam değiştirip deneyebilirsin.
Bios ayarlarından fan ayarını arttırabilirsin , belki fan %100 çalışmaya 90 dereceden sonra başlıyordur örnek olarak yazdım buna bak istersen veya ayarla

Sıvı soğutmada belki sorun olabilir , fan arızası , pompa arızası vs. bir sorun çıkmış olabilir
Pompa dan sa nasıl öğrenebilirim arızalı olup olmadığını
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

soğutucu bloğunu düzgün oturtmamış veya sürdüğün macun kalitesiz olabilirmi?
Düzgün oturttum termal macun ise claw's ın macunu Abdullah aniden görüp almıştım

sisteme bak monitöre bak

Soğutucunun yetersiz gelme ihtimalini sil kafadan öncelikle hocam aynı işlemciye sahibim dandirik gamepower ile görmüyorum o sıcaklıkları . İllaki bi yerde bi hata var fanlarını kontrol et pompada bi problem olabilir montaj demicem 5 ay oldu demişsin ama yinede bi temiz çıkar macun yenileyip kendin tak bakalım değişiklik olucakmı
Müsait olduğum bi ara komple sökcem bakalım hocam macun değişme zamanı gelmiş de olabilir dediğin gibi

Pompa dan sa nasıl öğrenebilirim arızalı olup olmadığını
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düzgün oturttum termal macun ise claw's ın macunu Abdullah aniden görüp almıştım
cinebench testine sok yene ısınırsa iki ihtimal var ya montaj düzgün değil yada termal macun yada sıvı soğutma sıkıntılıdır

cinebench testine sok yene ısınırsa iki ihtimal var ya montaj düzgün değil yada termal macun yada sıvı soğutma sıkıntılıdır
Yarın bi deneyip testleri atayım normalde bu kadar hiç görmedim ilk defa bugün gördüm bu kadar sıcaklıklara çıktığını normalde max 75 lerde geziyordu

selam, vidaları kontrol edelim, tam oturmayan varmı? SS dinleyin gerçekten devir dayım var mı. Eksoz fanına bakın kasanın. Diper fanları kontrol edin. Biosu güncelleyin ve ayarları varsayılanda tekrar deneyin. En kötü ihtimal işlemci patates olması... ben yeni kurdum x870 gigabyte üstüne seotep beaced 360 mm 3000 TL lik SS ile 56-65 derece geçmiyor kapalı kasada. çok sıcaklarda max 70-75 beklenebilir. Macunum Thermalright Hydranaut.

Yarın bi deneyip testleri atayım normalde bu kadar hiç görmedim ilk defa bugün gördüm bu kadar sıcaklıklara çıktığını normalde max 75 lerde geziyordu
bi anda bu kadar yükselmesi muhtemelen ya fan ayarından kaynaklıdır ya da pompada sıkıntı vardır

Geri