hocam ilerde önü kapanmış olacak 30k bütçe varmış zaten elindekileride satınca am5e güzel bi geçiş olur bence iyi bi ekran kartı almak istese darboğaz problemleri filan yaşayacağına bu bütçe varken am5e geçmek daha mantıklı gibiAm5 e geçmek minimum 30 k ya mal olur. Ekran kartınız güzel bir süre daha idare edebilir sizi. Am5 e geçtikten sonra 30 k harcadığınıza değecek bir fps farkı olmayabilir fakat ileride ekran kartı yükseltmesi yaparsınız. Am4 de kalırsanız işlemciyi 5700x veya 5600 yaparsınız yanına bir 16 ram daha alırsınız. r5 5600 aldığınızı varsayarsak ekran kartı konusunda 1080 p de max 4070 veya 5060 besleyebilir diye düşünüyorum. Bu modeller size uygunsa am4 de kalın ama gelecektede yükseltme yapmak isterseniz sınıra ulaşmış olacaksınız.
hocam aceleye gelmek istemiyorum. şimdilik geçmesem am5 e r5 5600 alsam ekran kartımla idare edip memnun kalırmıyım.Am5 e geçmek minimum 30 k ya mal olur. Ekran kartınız güzel bir süre daha idare edebilir sizi. Am5 e geçtikten sonra 30 k harcadığınıza değecek bir fps farkı olmayabilir fakat ileride ekran kartı yükseltmesi yaparsınız. Am4 de kalırsanız işlemciyi 5700x veya 5600 yaparsınız yanına bir 16 ram daha alırsınız. r5 5600 aldığınızı varsayarsak ekran kartı konusunda 1080 p de max 4070 veya 5060 besleyebilir diye düşünüyorum. Bu modeller size uygunsa am4 de kalın ama gelecektede yükseltme yapmak isterseniz sınıra ulaşmış olacaksınız.
dediğiniz gibi duruyor. teşekkür ederim30k bütçe ile am4 te geliştirme seçenekleriniz az ve ölü yatırım olur.
Sİsteminizi tamamen satıp am5 sisteme geçmek çok daha mantıklı olur.
teşekkür ederimhocam ilerde önü kapanmış olacak 30k bütçe varmış zaten elindekileride satınca am5e güzel bi geçiş olur bence iyi bi ekran kartı almak istese darboğaz problemleri filan yaşayacağına bu bütçe varken am5e geçmek daha mantıklı gibi
3060ti ile 2kda oyundan oyuna değişir ancak çoğu oyunu en yüksek 2kda 60 fps oynatırsınız bence sorun olmaz pek ama ilerde birkaç yıla sizi tatmin etmeye başliyacak o zaman düşünede bilirsiniz bende 5600 3080 kullanıyorum 2kda tatmin ediyor açıkçası ama ilerde 4kya geçerken işlemcim sorun yaşatacağından elbette bir gün am5e geçeceğim ama dediğiniz gibi idare eder gibihocam aceleye gelmek istemiyorum. şimdilik geçmesem am5 e r5 5600 alsam ekran kartımla idare edip memnun kalırmıyım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
dediğiniz gibi duruyor. teşekkür ederim
teşekkür ederim
hocam aceleye gelmek istemiyorum. şimdilik geçmesem am5 e r5 5600 alsam ekran kartımla idare edip memnun kalırmıyım.
dediğiniz gibi duruyor. teşekkür ederim
teşekkür ederim