3395 Sensör Fare Gerekli mi?

Akabinde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
390
ChatGPT abim diyor ki, atıyorum 40x40 bir mousepadde oyun oynuyorsun 1.000 DPI'da, 3395 ile 3311'in farkını hissedemezsin çünkü 300 IPS yaklaşık 7.6 metre/saniye demek. Bu hızda fareyi hareket ettiremeyeceğinden dolayı farkı anlamanın pek mümkünatı yok diyor. 3395 sensörü anca çok düşük DPI ve kocaman bir mousepadde dirsekten hızlı flickler atarak oynuyorsan anlayabilirsin, boşuna 3395 sensöre para verme diyor.

Bunların dışında ucuz farelerde tıklama hissiyatı, kablosuz gecikmesi vs. kötü olabilir ama onların sensörle ilgisi yok genel kaliteyle alakalı diyor.

Siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 3395 sensör fare diye aranmaya gerek var mı sizce?

Chatgpt abinin mantığı ile yeni sensörlere hiç gerek yok boşuna geliştiriliyor zaten, insanın anlaması mümkün değilse?
Şaka bir yana çok para vermek istemiyorsan mouse'a 1000-2000 lira arası güzel 3395 mouse bulunabiliyor kablosuz ve 1000hz. 3950'lerin fiyatlar uçuyor gerek yok. 3395 iyidir.

ChatGPT abim diyor ki, atıyorum 40x40 bir mousepadde oyun oynuyorsun 1.000 DPI'da, 3395 ile 3311'in farkını hissedemezsin çünkü 300 IPS yaklaşık 7.6 metre/saniye demek. Bu hızda fareyi hareket ettiremeyeceğinden dolayı farkı anlamanın pek mümkünatı yok diyor. 3395 sensörü anca çok düşük DPI ve kocaman bir mousepadde dirsekten hızlı flickler atarak oynuyorsan anlayabilirsin, boşuna 3395 sensöre para verme diyor.

Bunların dışında ucuz farelerde tıklama hissiyatı, kablosuz gecikmesi vs. kötü olabilir ama onların sensörle ilgisi yok genel kaliteyle alakalı diyor.

Siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 3395 sensör fare diye aranmaya gerek var mı sizce?
dün sitede 1300tl ye 3395 vardı

Genel olarak malzeme kalitesi dışında fark hissediliyor mu zaten mouselarda ? 4 yıldır razer viper mini kullanıyorum hiç değiştirme gereği duymadım.En gelişmiş sensör olsa sanki benim yerime mi aim tutacak.

Genel olarak malzeme kalitesi dışında fark hissediliyor mu zaten mouselarda ? 4 yıldır razer viper mini kullanıyorum hiç değiştirme gereği duymadım.En gelişmiş sensör olsa sanki benim yerime mi aim tutacak.
valla razer viper mini kablosuz olsa 10 numara olucak

Fark ediyor. Daha önceden 3311 yakın sensörü olan Corsair fareler kullanırdım. 3395-3950 sensörlerde 180 dönüşlerde fare teklemiyor, fareyi sola, sağa çevirmek daha kontrolün sende olduğunu net hissediyorsun. CS2 veya Valorant gibi oyunlarda HS atmaya net etkisi var. Yani bu ani duraklatmaya ne deniyor onda etkili. Ayrıca daha hafifler, hafiflik bilek ağrılarına da etki ediyor.

Uzun süre bilgisayar kullanımında en çok yaşadığım sorun bilek ağrılarıydı. Şu an Scyrox V8 kullanıyorum 36 gram önceki fare 86 gramdı, çok eskiden kullandığım fason üretimler falan 100 gram ve üstüydü. Üstüne ağırlık eklemek mantıklı bir şey gibi pazarlıyorlardı. Bilek ağrılarına net olarak etkisi var. Ama tabii bilek desteği veya dikey fare kullanmak kadar diyemem.

Kablo ve ağırlıktan kurtulmak o ağrıları bayağı azaltıyor yani.

Ayrıca MCU, sensör, switch gibi diğer etkenler giriyor. Ucuz fareyi alıyorsun, atıyorum 1 yıl sonra switch ömrü bitiyor. Tekrar 3311 fare alıyorsun hop 3395 fare fiyatına denk geliyor.

Yani 3395, 3950 sensörlü iyi bir fare uzun ömürlü de oluyor. İnsanlar F/P en düşük fiyata göre ürün almak olarak algılıyor. Tam tersi uzun ömür, kalite vb. göre belirlenen bir şey. Mesela ₺3000 aldığın bir farenin karşılığı batılı ürünlde ₺6000-7000 bulabiliyor. O yüzden F/P oluyor.

Pp cok iyi

Farenden memnunsan, skatesi(ayakları) iyi durumdaysa, eline oturuyorsa hiç bir önemi yok. Aksine oyunu takip edebilmen(game sense) veya cross placament daha önemli. Oyun fps değilse bile pozisyon almak, durduğun yeri bilmek, yine etraf takibi daha önemli. Gereksiz şeylere 3-5 k gerek yok. Eskidiyse al

hocam bazıları boş yapmış, 3395 iyidir. daha ucuz sensörler dandik hissettiriyor daha pahalısı da fiyatını hak etmiyor. 1000hz, kablosuz ve 3395 sensörlü malzeme kalitesi de çok dandik olmayan bir mouse ile dünyanın en pahalı mouse'u arasında bana göre gram fark yok. kararı sen verirsin.

3395 1 yıl kullandım 3950 ye geçtim anlamlı fark hissetmedim. Casual kullanıcıyım. Oyun oynamıyorum ama oynadığımda da o kadar etkili olmadı.

En büyük farkı mousenin ergonomisi yaratıyor. Elinize tam oturan 3311 sensörlü mouse'dan oturmayan 3390 mouseye göre daha fazla verim alırsınız. İkisinin de tasarımı birebir aynı olduğunu düşünelim, sensör dışında ağırlığı, click switchleri, skatezleri, mousepad'iniz ile uyumu. Hepsi deneyimi doğrudan etkiler. Sadece sensöre bakarak tercih yapmak hata olur.

Geri