Ekrak Kartı Önerecek Varmı 15k'ya

Düşünürsen elimde ASUS ROG STRIX LC OC 6800XT kart var 16 bin liraya satıyorum.

PSU yeterse 6900XT bak.

psu yeterse 3080 veya 6900xt ama bu 6900xt lerin çoğu malesef minning çıkması
Mining olması dünyanın sonu değil. Donanım sağlamlığı ve testlerde iyi sonuç vermesi önemli.

15k ya ekran kartı önercek varmı
3080, 3080ti, 6800xt, 6900xt hepsi olabilir. Hangisini bulabilirsen oturduğun yerde.
Hepsi Watt canavarı kartlar iyi bir PSU'ya sahip olduğuna emin ol.

Sıfırda belki 5060 vardır, tercihim olmazdı.
Bütçe artar ise 9060xt 16GB da zorlayabilirsiniz.

Mining olması dünyanın sonu değil. Donanım sağlamlığı ve testlerde iyi sonuç vermesi önemli.

3080, 3080ti, 6800xt, 6900xt hepsi olabilir. Hangisini bulabilirsen oturduğun yerde.
Hepsi Watt canavarı kartlar iyi bir PSU'ya sahip olduğuna emin ol.

Sıfırda belki 5060 vardır, tercihim olmazdı.
Bütçe artar ise 9060xt 16GB da zorlayabilirsiniz.
aylarca full hız çalışmış kartamı dünyanın sonu değil diyorsun kanka ansızın çip arızası verirse ne olacak garantisi varmı

psu yeterse 3080 veya 6900xt ama bu 6900xt lerin çoğu malesef minning çıkması
3080 nin olduğu masada 6900xt ye mining çıkması denilmez hocam piyasadaki 6900xt lerin en az yarısı mining çıkmasıdır , ama 3080 ve 3080 ti ların en az %80 i mining çıkması özellikle traş modeller evga powercolor vs mining furyasının meta olduğu zamanlarda overclok edilmiş bi 3080 neredeyse 2 6900xt değerinde kazım gücüne sahipti 6000 serisi kartların tek artısı soğuk çalışmaları idi ama mh değerleri aşırı düşüktü bu sebepten bi adamın elinde 2 üzeri n tane 6900xt yoksa mining şansı az ve mining dünyanın sonu değil mantıklı miningcinin kartı alınır amma fiyat kondisyon vs kartın özellikleri çok önemli .

aylarca full hız çalışmış kartamı dünyanın sonu değil diyorsun kanka ansızın çip arızası verirse ne olacak garantisi varmı
Normal kartta da çip arızası çıkabilir. Mining'in çipe özel bir zarar verdiğine dair net bir durum yok. Asıl mesele kartın hangi sıcaklıklarda ve nasıl kullanıldığı. Mining çıkmış diye kartın yakında öleceğini varsaymak yanlış. Fan, termal ped gibi parçalar daha çok yıpranır çipin bozulması garanti bir sonuç değil.

Birde hocam mining de kartın çipi undervolt edilip mhz kısılır vram ler overclok edilir mining kartlar bir şeyden arıza yapcaksa ilk olarak vram işi bırakır uzun süre full kapasite overcloklu çalışmak bakımsız kullanım ve sıcaklık ile birleşirse bu durum oluşur .
Örnek 3080 lerin bellekleri sıcak çalışıyor normalde 80 in altına düşmez asla bu kartı 7 24 full yükte overcloklu kullanırsanız birde kart traş bi modelse bellekler sürekli 90 derecenin üzerinde çalışır örnek .

Normal kartta da çip arızası çıkabilir. Mining'in çipe özel bir zarar verdiğine dair net bir durum yok. Asıl mesele kartın hangi sıcaklıklarda ve nasıl kullanıldığı. Mining çıkmış diye kartın yakında öleceğini varsaymak yanlış. Fan, termal ped gibi parçalar daha çok yıpranır çipin bozulması garanti bir sonuç değil.
Kanka böyle bilimsel yaklaşırsan tabi ki dediğin gibi ama bu Türkiye'de ne kadar mümkün muamma onun güveni olmaz mesela 6900xt de 75 derece 10dk furmark testi nasıl söylediğine göre güvenlik etiketi dahi üstündeymiş (beyas computer adlı satıcı elinde 50 küsur tane var) ben soruyorum 1 hafta minning yapıldı diyor instagramdan soruyorum yapılmadı hiç diyor neye güvencez mesela 16k ya satıyor birde önerin varmıdır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde hocam mining de kartın çipi undervolt edilip mhz kısılır vram ler overclok edilir mining kartlar bir şeyden arıza yapcaksa ilk olarak vram işi bırakır uzun süre full kapasite overcloklu çalışmak bakımsız kullanım ve sıcaklık ile birleşirse bu durum oluşur .
Örnek 3080 lerin bellekleri sıcak çalışıyor normalde 80 in altına düşmez asla bu kartı 7 24 full yükte overcloklu kullanırsanız birde kart traş bi modelse bellekler sürekli 90 derecenin üzerinde çalışır örnek .
sizce şu alınır mı sarı siteden sorunca 1 hafta yapıldı diyor instadan soruyoruz hiç yapılmadı diyor :D etiket nasıl üstünde bu durumda muamma alıp koymadıysalar dediklerinize katılıyorum ben yapsaydım bu işi gözüm gibi bakardım ama kim nasıl kullandı bilemeyiz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,097
Üyeler
197,129
Son üye
Emirh4nn
Geri