Öneri Ekran Kartı Seçimi Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
8
Merhaba

ryzen 5 7500f, 16 gb ddr5 6000 mhz ram, gigabyte b650 m s2h ile bir sistem toplamak istiyorum. Ama ekra kartı seçiminde kararsız kaldım.

genelde valorant, cs2 gibi oyunlar oynuyorum. çok nadir hikayeli oyunlar oynuyorum. uzun ömürlü olmasını istiyorum.

rtx 5060 ti 8GB, rtx 5060 ti 16gb gibi kartların arasında kaldım. siz bir kart önerecek olsanız bunların içinden veya başka kartlardan öneririniz ne olurdu?

Teşekkürler.

Merhaba

ryzen 5 7500f, 16 gb ddr5 6000 mhz ram, gigabyte b650 m s2h ile bir sistem toplamak istiyorum. Ama ekra kartı seçiminde kararsız kaldım.

genelde valorant, cs2 gibi oyunlar oynuyorum. çok nadir hikayeli oyunlar oynuyorum. uzun ömürlü olmasını istiyorum.

rtx 5060 ti 8GB, rtx 5060 ti 16gb gibi kartların arasında kaldım. siz bir kart önerecek olsanız bunların içinden veya başka kartlardan öneririniz ne olurdu?

Teşekkürler.
Oynayacağın hikayeli oyuna göre seçmen lazım. Valoranta 3050'de yeter mesela. 5060ti 16gb ise şuan hiç mantıklı fiyatlarda değil.

Oynayacağın hikayeli oyuna göre seçmen lazım. Valoranta 3050'de yeter mesela. 5060ti 16gb ise şuan hiç mantıklı fiyatlarda değil.
8 gb ile 16 gb arasında 2 kat fiyat farkı var. ekran kartını 8gb olarak seçip işlemcide r7 7800x3d gibi bir işlemci daha mı mantıklı olur neredeyse hiç hikayeli oyun oynamıyorum.

Merhaba

Teşekkürler.
8gb asla almıyorsun.
Amd yi severim ancak yapay zeka desteği 0. Python da basit işleri bile yapamıyor. Eğer full oyun gireceksen 9060xt 16gb yeter. Farklı işlerin varsa 5060ti 16GB en güçlü tercih olacaktır. Raminizi bilmiyorum ama genellikle online fps oynuyorsanız tavsiyelerim şunlar olacaktır: İşlemciyi yükseltin. Ya bütçe çıkarın. Ya da dediğim gibi yapay zeka ile işiniz yoksa amd alın. Yani o işlrmci ve ekran kartı size manyak fps aldırmaz mı? Aldırır. Ancak hiç darboğaz olmaması için Cs, valo için kullanılacal bir pc de kesinlikle işlemci yüksek olmalı. İşlemcinizi yükseltin. Ayrıca rami de 32 leyebilirsen 32 le. Yani full online oynuyosan bence ekran kartını bu seviyelere çıkma. İşlemci ram kas derim. Şimdiden hayırlı olsun. Tavsiyelerim bunlar.

5060 ti 8GB bulasma kardesim pisman olursun rtx 5060 ti 16gb alınır pisman etmez güzel kart ama 5070 12gb öneririm VRAM e bakmak yerine performans + kaliteye deyiniceksen 5070

8 gb ile 16 gb arasında 2 kat fiyat farkı var. ekran kartını 8gb olarak seçip işlemcide r7 7800x3d gibi bir işlemci daha mı mantıklı olur neredeyse hiç hikayeli oyun oynamıyorum.
Asla olmaz kardeşim 2 kat fiyat farkı yok biri 20 22k biri 30k. Ayrıca uzun ömürlü istiyosan 16gn vram li alacan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5060 ti 8GB bulasma kardesim pisman olursun rtx 5060 ti 16gb alınır pisman etmez güzel kart ama 5070 12gb öneririm VRAM e bakmak yerine performans + kaliteye deyiniceksen 5070
İşlemci bu kadar kötüyken 5070 le ölür 7500f. 5070 gitmez bu sisteme. (5070 e göre kötü 7500f tabi.)

Reisim yine benimle aynı kafada. Alsın 3060 ı. Yapsın dediklerimi bence gayet iyi.

Asla olmaz kardeşim 2 kat fiyat farkı yok biri 20 22k biri 30k. Ayrıca uzun ömürlü istiyosan 16gn vram li alacan.

İşlemci bu kadar kötüyken 5070 le ölür 7500f. 5070 gitmez bu sisteme. (5070 e göre kötü 7500f tabi.)
7500f 5070 12gb kullanıyorum kardesim fıstık gibi gidiyor hiçbir oyunda sorun yaşamadım şu zamana kadar donanım arşiv bile bugün 68klık oem paylaştı 7500f 5070 ile ne ölmesi ne bayılması kafayı mı yediniz.

7500f 5070 12gb kullanıyorum kardesim fıstık gibi gidiyor hiçbir oyunda sorun yaşamadım şu zamana kadar donanım arşiv bile bugün 68klık oem paylaştı 7500f 5070 ile ne ölmesi ne bayılması kafayı mı yediniz.
Reis çok zorlamıyosundur. Zorlasan darboğaz yapar. Online oynayacak bir adamın 5070 7500f yapması deli saçması bir şey. 2k ye çok güzel giderde. Adam hikayeli oynamıyor .

8gb asla almıyorsun.
Amd yi severim ancak yapay zeka desteği 0. Python da basit işleri bile yapamıyor. Eğer full oyun gireceksen 9060xt 16gb yeter. Farklı işlerin varsa 5060ti 16GB en güçlü tercih olacaktır. Raminizi bilmiyorum ama genellikle online fps oynuyorsanız tavsiyelerim şunlar olacaktır: İşlemciyi yükseltin. Ya bütçe çıkarın. Ya da dediğim gibi yapay zeka ile işiniz yoksa amd alın. Yani o işlrmci ve ekran kartı size manyak fps aldırmaz mı? Aldırır. Ancak hiç darboğaz olmaması için Cs, valo için kullanılacal bir pc de kesinlikle işlemci yüksek olmalı. İşlemcinizi yükseltin. Ayrıca rami de 32 leyebilirsen 32 le. Yani full online oynuyosan bence ekran kartını bu seviyelere çıkma. İşlemci ram kas derim. Şimdiden hayırlı olsun. Tavs

Reis çok zorlamıyosundur. Zorlasan darboğaz yapar. Online oynayacak bir adamın 5070 7500f yapması deli saçması bir şey. 2k ye çok güzel giderde. Adam hikayeli oynamıyor .
çoğunlukla rekabetçi oynuyorum ama hikayeli oyun oynamak istediğimdede beni üzmesin. fps oyunlarında darboğaz çok sıkıntı değil. mobitör 240 veya 360 hz olacak. ve bu fpsleri rahatlıkla vereceğini düşünüyorum.

çoğunlukla rekabetçi oynuyorum ama hikayeli oyun oynamak istediğimdede beni üzmesin. fps oyunlarında darboğaz çok sıkıntı değil. mobitör 240 veya 360 hz olacak. ve bu fpsleri rahatlıkla vereceğini düşünüyorum.
5060ti 16gb 7500f ile 360 fpsi cs de rahat verir ancak daha kararlı olmasını istiyorsanız dediğim gibi ekran kartını 4000 serisine düşürün derim. 3000 serisi de üzmez hikayelide ama hadi 4000 serisi olsun. İşlemciyi yükseltin derim. Sonrada ram atarsınız. Ama tabii şöyle de bir şey var. Derseniz ben kademe ile yükselticem. Önce ekran kartını alayım derseniz çok mantıklı. Çünkü ekran kartı yükseltmek hop diye olmuyo ama hop diye işlemci ssd ve ram değişebilir. Eğer sonda dediğim şeyi yapmayacaksanız ilk dediğim şeyi öneririm. Ancak 2. Daha mantıklı. Yine de para sizin özgürlük sizin. 2 fikrimi de dikkate almayabilirsiniz isterseniz. Sadece yazmak istedim.

5060ti 16gb 7500f ile 360 fpsi cs de rahat verir ancak daha kararlı olmasını istiyorsanız dediğim gibi ekran kartını 4000 serisine düşürün derim. 3000 serisi de üzmez hikayelide ama hadi 4000 serisi olsun. İşlemciyi yükseltin derim. Sonrada ram atarsınız. Ama tabii şöyle de bir şey var. Derseniz ben kademe ile yükselticem. Önce ekran kartını alayım derseniz çok mantıklı. Çünkü ekran kartı yükseltmek hop diye olmuyo ama hop diye işlemci ssd ve ram değişebilir. Eğer sonda dediğim şeyi yapmayacaksanız ilk dediğim şeyi öneririm. Ancak 2. Daha mantıklı. Yine de para sizin özgürlük sizin. 2 fikrimi de dikkate almayabilirsiniz isterseniz. Sadece yazmak istedim.
ekran kartı sistemin en pahalı bileşeni olduğu için uzun vadede onu upgrade etmek daha fazla maddi zarar oluyor. ama ekran kartını güçlü alıp sonradan kolay bir şekilde işlemci veya ram upgrade edebilirim. böylesi banada daha mantıklı geliyor. tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Merhaba

Teşekkürler.
bugün forumda rx 9060xt 16gb gördüm 20k idi direkt göm hâlâ indirim varsa dicemde bitmiştir. ara ara indirime düşüyor forumu takip edebilirsin

FPS ağırlıklı oynuyorsanız X3D alıp 8gb ekran kartı daha mantıklı. Sonrasında ekran kartını hikayeli oyunda ihtiyacınız olursa yükseltirsiniz. Ben 2k ekranda 8gb 5060 kullandım sorun olmuyor. Forza 5, rdr2 ve cs2'de.
Tabi bunlardan daha ağır oyunlar oynarsanız hikayelide sorun olur ama 1080p de oda sorun olmaz.

Geri