Eldeki Canavar: G.Skill Trident Z Royal 5066mhz Ddr4 İncelemesi / Paylaşımı

mainacs

80+
Reaksiyon skoru
0
Herkese selamlar arkadaşlar,

Elimde DDR4 dünyasının sınırlarını zorlayan G.Skill Trident Z Royal 16GB (2x8GB) 5066MHz RAM kiti bulunuyor. Hem tasarımı hem de sunduğu ekstrem hız değerleriyle gerçekten çok özel bir seri.

Bu bellekleri forumda paylaşmak ve sizlerin de yorumlarını merak ettiğim için bu konuyu açtım.

Bellek Tipi: DDR4

Kapasite: 16GB (2x8GB)

Hız: 5066MHz

Tasarım: Aynalı Gold/Silver kaplama ve Kristal RGB
49111.webp

Herkese selamlar arkadaşlar,

Elimde DDR4 dünyasının sınırlarını zorlayan G.Skill Trident Z Royal 16GB (2x8GB) 5066MHz RAM kiti bulunuyor. Hem tasarımı hem de sunduğu ekstrem hız değerleriyle gerçekten çok özel bir seri.

Bu bellekleri forumda paylaşmak ve sizlerin de yorumlarını merak ettiğim için bu konuyu açtım.

Bellek Tipi: DDR4

Kapasite: 16GB (2x8GB)

Hız: 5066MHz

Tasarım: Aynalı Gold/Silver kaplama ve Kristal RGBAlıntıyı görüntüle
X570 anakartlarla ve Ryzen 5000 li işlemcilerle , özellikle Versiyon 2 işlemcilerle çıkılabilecek en yüksek frekans 3933MHz olup, Whea Logger hatası istemezseniz 3800MHz ye kadar düşüyor bu sınır.
FCLK=Ram hızı, UCLK=MCLK ayarlarıyla 3800 MHz de 59000 Mb/sn Bellek Okuma ve 60Ns Ram geçikme değeri, DDR4 için en üst sınırlara en yakın değerleri aldım.(64gb - 4x16 gb Trident Z 4266MHz Rgb CL 19 ramlerle, 18 22 22 22 44 zamanlamalarıyla, Gear Down Modu açık)

Elinizdeki Ramler intel sistemlerde test edilebilir. Amd kullanıcıları boşuna heveslenmesin. 14600k, 14700k işlemcisi ve üst seviye DDR4 anakartı olanlar deneyebilir.

Son düzenleme:
Ne tarzda bi bilgi anlayamadım 5066 mhz DDR4 CL20 Bellek bir ram hani biraz daha açarsan aklındaki soruları cevaplayabilirim
Bu ram türkiyede mevcutmudur mesela veya şuan kimlerde var diğer ramlerden ne gibi bir farkları var hangi işlemci ile tam performans kullanabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

X570 anakartlarla ve Ryzen 5000 li işlemcilerle , özellikle Versiyon 2 işlemcilerle çıkılabilecek en yüksek frekans 3933MHz olup, Whea Logger hatası istemezseniz 3800MHz ye kadar düşüyor bu sınır.
FCLK=Ram hızı, UCLK=MCLK ayarlarıyla 3800 MHz de 59000 Mb/sn Bellek Okuma ve 60Ns Ram geçikme değeri, DDR4 için en üst sınırlara en yakın değerleri aldım.(Trident Z 4266MHz Rgb CL 19 ramlerle, 18 22 22 22 44 zamanlamalarıyla)

Elinizdeki Ramler intel sistemlerde test edilebilir. Amd kullanıcıları boşuna heveslenmesin. 14600k, 14700k işlemcisi olanlar deneyebilir.
Peki intel bir işlemci ile maximum kaç mhz de kullanabiliriz

Bu ram türkiyede mevcutmudur mesela veya şuan kimlerde var diğer ramlerden ne gibi bir farkları var hangi işlemci ile tam performans kullanabilirim
Yani bunu 2nci elde ve bi satıcıda bulabileceğini sanmıyorum eskiden ddr4 kralı sistemlerde kullanılan ramlar bunlar

Intel Core i9-10900K
İntel Core i9-11900K

Bu işlemciler olabilir anakartın z490 z590 gibi olursa iyi olur çünkü ramların yüksek mhz değerine sahip bunu basit bir anakart taşıyamaz

Yani bunu 2nci elde ve bi satıcıda bulabileceğini sanmıyorum eskiden ddr4 kralı sistemlerde kullanılan ramlar bunlar

Intel Core i9-10900K
İntel Core i9-11900K

Bu işlemciler olabilir anakartın z490 z590 gibi olursa iyi olur çünkü ramların yüksek mhz değerine sahip bunu basit bir anakart taşıyamaz
Benim elimde bu ramlerden mevxut şuan

Benim elimde bu ramlerden mevxut şuan
Dediğim işlemcilerden ve anakartlardan tercih edebilirsin eğer ddr4 sistem Şartsa ama anakartlarıda bulabilirmisiniz emin deilim sahibinde belki vardır ama 2 nci el anakart alırsam bişey olurmu gibi bir probleminiz olmasın anakart anakarttır yani 2nci hor kullanılmışla 0 arasında bir fark yok

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Peki intel bir işlemci ile maximum kaç mhz de kullanabiliriz

Xmp açık, ramlerin etiket hızının bir altına kadar çıkabilirsiniz anakartınız da iyiyse. Zamanlamalarla ve voltajla oynamadan, xmp yi açıp 4400MHz den başlayıp deneyerek yükseltin.

eskinin ağababalarından. hey gidi günler. bu ramler ileride müzelik olacak. şuan değer bakımından ddr5'ten dolayı kimse yüzüne bakmaz ama anı olarak koleksiyon olarak değerini bilenler alıp kenara atmışlardır bile.

eskinin ağababalarından. hey gidi günler. bu ramler ileride müzelik olacak. şuan değer bakımından ddr5'ten dolayı kimse yüzüne bakmaz ama anı olarak koleksiyon olarak değerini bilenler alıp kenara atmışlardır bile.
Türkiyede mevcutmudur peki

Geri