Çözüldü✓ Intel Core Ultra 7 255hx Cinebench R23 Testi Sonucu Normalmi Acil Yardım

Noname918

80+
Reaksiyon skoru
11
22635 multi-core skoru, Intel Core Ultra 7 255HX için

Laptop asus rog strix 5070tili bi bilgisayarda bu sonuç normal mi?

Değil bende u7-255h var o 20k veriyor zaten. Senin ortalama 26 ve üstü alman lazım.

Şimdi şöyle: Evet 30k'dan aşağı inmemesi gerekiyormuş internet verilerine göre. Ama siz bu testi hangi koşulda yaptınız? Aşağıda anlattığım duruma göre 22k almanız normal olabilir:

10dk'lik uzun test mi yoksa tek seferlik test mi uyguladınız? Çünkü uzun testlerde genelde güç limitleri değişir. Intel işlemcilerde PL1 ve PL2 diye güç ayarları vardır. Anlık yüklerde PL2, uzun soluklu yüklerde PL1 devreye girer. Bu limitler örneğin benim işlemci için PL1: 55W, PL2: 157W şeklinde ayarlıdır. Benim işlemcim PL1 sınırını 157W ayarlarsam ve fanları daha testi başlatmadan köklersem 20k civarı skor alıyor. Ama 55W olarak bırakırsam 14k'ya düşüyor. Sizdeki durum da buna benzer olabilir.

Değil bende u7-255h var o 20k veriyor zaten. Senin ortalama 26 ve üstü alman lazım.

Şimdi şöyle: Evet 30k'dan aşağı inmemesi gerekiyormuş internet verilerine göre. Ama siz bu testi hangi koşulda yaptınız? Aşağıda anlattığım duruma göre 22k almanız normal olabilir:

10dk'lik uzun test mi yoksa tek seferlik test mi uyguladınız? Çünkü uzun testlerde genelde güç limitleri değişir. Intel işlemcilerde PL1 ve PL2 diye güç ayarları vardır. Anlık yüklerde PL2, uzun soluklu yüklerde PL1 devreye girer. Bu limitler örneğin benim işlemci için PL1: 55W, PL2: 157W şeklinde ayarlıdır. Benim işlemcim PL1 sınırını 157W ayarlarsam ve fanları daha testi başlatmadan köklersem 20k civarı skor alıyor. Ama 55W olarak bırakırsam 14k'ya düşüyor. Sizdeki durum da buna benzer olabilir.
Turbo modunda cihaz güç modunda falanda değil 2 test yapttık 2 side 22k cıktı occt testlerinde işlemci direk 90-100lere cıkıyo sonra otomatik kısıyo kendini büyük ihtimalle ama olmaması lazım cihaz yeni sayılır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

45w çekiyo işlemci artmiyor bir türlü düşük güç modunda değil bilgisayarı dinlendirdik ettik ne yaptık olmadı :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve 10dklik test

Şu başlıkta benzer bir şikayet vardı. Belki dediğiniz gibi termaller sıkıntılıdır.

Şu başlıkta benzer bir şikayet vardı. Belki dediğiniz gibi termaller sıkıntılıdır.
bende öyle düşündüğümden almadım cihazı hocam pek normal gelmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,089
Üyeler
198,236
Son üye
kdmrbss
Geri