strafiink1
80+
- Reaksiyon skoru
- 3
- Konu Sahibi Konu Sahibi
evet tek ramtek ram mı acaba ?
evet tek ramtek ram mı acaba ?
tamam bır ram takınca dual olunca fps sorunuz cozulcek![]()
ben 5600 rx 6600 ekran kartıyla ortlama 350 fps alıyorum arkada 20 tane uygulama acık olmasına ragmen wındows optımızasyonu onemlı ama valorant ıslemcı odaklı ıslemcıde ram odaklı yanı tek ram bu kadar fark edıyorHocam tek ramden değil benim ölüm maçında 500 ve ustu fps veriyor tek kanal 16 gb cl 30 6000 mhz tek fark onun rami cl 36 belki birde birkaç ayardir ama çoğu ayarı ve yapılması gerekeni yaptı hocam
Ddr5 1x16 da dual channel olarak çalışıyor zaten 2 tane ram olmasına gerek yok ve 16gb çok çok yeterli valorant için. 8gb bile yetiyortamam bır ram takınca dual olunca fps sorunuz cozulcek![]()
ilkez boyle bir sacmalık duyuyorum aydınlatır mısın beniDdr5 1x16 da dual channel olarak çalışıyor zaten 2 tane ram olmasına gerek yok ve 16gb çok çok yeterli valorant için. 8gb bile yetiyor
Anakartın modeline göre değişir yada hazır sistem olarak alıp almamaya göre hazır sistem alırsan çoğu satıcı güncelliyor diye biliyorum ama kendin toplarsan ve mesela 2023 üretimi bi anakart alırsan eski sürüm bios ile gelir. Güncellemen gerekirYeni toplanan sistemlerde bios güncellimi geliyor
unlost eco 4 rx9060xt ryzen 5 7500F aldımAnakartın modeline göre değişir yada hazır sistem olarak alıp almamaya göre hazır sistem alırsan çoğu satıcı güncelliyor diye biliyorum ama kendin toplarsan ve mesela 2023 üretimi bi anakart alırsan eski sürüm bios ile gelir. Güncellemen gerekir
DDR5 bellekler kendi içerisinde çift kanal olarak çalışırlar DDR4 e göre DDR5 sistemlerde çift ram kullanımının performansa etkisi daha azdır ama yok değildir. Burdaki arkadaşın sorunu kesinlikle bundan kaynaklı değil emin olabilirsiniz.ilkez boyle bir sacmalık duyuyorum aydınlatır mısın beni
İşlemci sıcaklığı fazla değilmi hocam 7500f içinAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
sadece yuksek var hocam zaten o ayar gecerliymis nihai var dediginiz o olabilir mi?
Başlat a (msinfo32) yaz orda bios bilgi satırını bul oradaki tarihe bak bios sürümün o tarihe aittir çok eski ise güncelle. Anakartının kendi sitesine gidip daha güncel bios varmı diye bakabilirsin. Ama sistem stabil çalışıyorsa ve bios sürümün çok eski değilse bir süre güncellemesen de olurunlost eco 4 rx9060xt ryzen 5 7500F aldım