7500f İslemci ve 9060xt 16gb Ekran Karti Bekledigim Performansi Vermiyor

Hocam tek ramden değil benim ölüm maçında 500 ve ustu fps veriyor tek kanal 16 gb cl 30 6000 mhz tek fark onun rami cl 36 belki birde birkaç ayardir ama çoğu ayarı ve yapılması gerekeni yaptı hocam
tamam bır ram takınca dual olunca fps sorunuz cozulcek :D

Hocam tek ramden değil benim ölüm maçında 500 ve ustu fps veriyor tek kanal 16 gb cl 30 6000 mhz tek fark onun rami cl 36 belki birde birkaç ayardir ama çoğu ayarı ve yapılması gerekeni yaptı hocam
ben 5600 rx 6600 ekran kartıyla ortlama 350 fps alıyorum arkada 20 tane uygulama acık olmasına ragmen wındows optımızasyonu onemlı ama valorant ıslemcı odaklı ıslemcıde ram odaklı yanı tek ram bu kadar fark edıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ıslemcı odaklı olmayan oyunlarda o arkadasanın sıstemıyle kendını karsılastır bak nasıl ezıyor cs2 de bıle farkı gorebılırsınız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yenı aldıysan sıstemı https://www.passmark.com/products/p...njz59IvZt5mhXtSXaGLQ6VmO3NMpVxaA88iXjkaGYXOvP test ettın senın ıslemcın baska 7500f ler le aynı puanı verıyor vb test et derım

tamam bır ram takınca dual olunca fps sorunuz cozulcek :D
Ddr5 1x16 da dual channel olarak çalışıyor zaten 2 tane ram olmasına gerek yok ve 16gb çok çok yeterli valorant için. 8gb bile yetiyor

Aga konudaki tüm mesajları okudum. Sen ne yap biliyomusun. Bios ayarlarını sıfırla pc ye de format at sürücüleri falan baştan adam akıllı kur chipset güncellemesini de yap çünkü aldığın değerler hiç normal değil.

Yeni toplanan sistemlerde bios güncellimi geliyor
Anakartın modeline göre değişir yada hazır sistem olarak alıp almamaya göre hazır sistem alırsan çoğu satıcı güncelliyor diye biliyorum ama kendin toplarsan ve mesela 2023 üretimi bi anakart alırsan eski sürüm bios ile gelir. Güncellemen gerekir

Anakartın modeline göre değişir yada hazır sistem olarak alıp almamaya göre hazır sistem alırsan çoğu satıcı güncelliyor diye biliyorum ama kendin toplarsan ve mesela 2023 üretimi bi anakart alırsan eski sürüm bios ile gelir. Güncellemen gerekir
unlost eco 4 rx9060xt ryzen 5 7500F aldım

ilkez boyle bir sacmalık duyuyorum aydınlatır mısın beni
DDR5 bellekler kendi içerisinde çift kanal olarak çalışırlar DDR4 e göre DDR5 sistemlerde çift ram kullanımının performansa etkisi daha azdır ama yok değildir. Burdaki arkadaşın sorunu kesinlikle bundan kaynaklı değil emin olabilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: ABiT
unlost eco 4 rx9060xt ryzen 5 7500F aldım
Başlat a (msinfo32) yaz orda bios bilgi satırını bul oradaki tarihe bak bios sürümün o tarihe aittir çok eski ise güncelle. Anakartının kendi sitesine gidip daha güncel bios varmı diye bakabilirsin. Ama sistem stabil çalışıyorsa ve bios sürümün çok eski değilse bir süre güncellemesen de olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,406
Üyeler
197,678
Son üye
ramazan alçı
Geri