Macbook Air Vs Asus Tuf A16

Reaksiyon skoru
15
Bütçe
75000
Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım desktopum var zaten ama yurtta kaldığım için laptopa ihtiyacım var okula götüreceğim. Şarjının uzun gitmesi sebebiyle mace yakınım fakat harici gpu bulundurmaması alma hevesimi kaçırıyor. Yerine Tuf A16 alıp ram ve ssd mi eklesem yoksa Hp Omen 24 rtx5070 i 72k ya mı alsam kararsız kaldım. Daha iyi önerilere de açığım.

Farklı sınıf cihazlar ben macbook air aldım yazılım mühendisliği okuyorum öneririm her tarafa rahatça taşınabilmesi iyi bir monitörü olması ve şarjının uzun süre gitmesi dolayısıyla tercih ettim

Farklı sınıf cihazlar ben macbook air aldım yazılım mühendisliği okuyorum öneririm her tarafa rahatça taşınabilmesi iyi bir monitörü olması ve şarjının uzun süre gitmesi dolayısıyla tercih ettim
Yalnızca Windowsta kullanılan programlar veya kullanımı için gpu gücü gerektirip de kullanamadığınız programlar oldu mu acaba? Ben oyun geliştirmeyi düşünüyorum ama üniversite için mac yeterli olursa gpu gerektiren işleri tatillerde evde yapabilirim diye düşünüyorum bu yüzden mace sıcak bakıyorum.

Bilgisayar Mühendisliği okuyacağım desktopum var zaten ama yurtta kaldığım için laptopa ihtiyacım var okula götüreceğim. Şarjının uzun gitmesi sebebiyle mace yakınım fakat harici gpu bulundurmaması alma hevesimi kaçırıyor. Yerine Tuf A16 alıp ram ve ssd mi eklesem yoksa Hp Omen 24 rtx5070 i 72k ya mı alsam kararsız kaldım. Daha iyi önerilere de açığım.
Bütçeyi az zorlayıp MacBook Pro almaya çalış, Air ağır işlerde bazen yetersiz kalabilir. Ama genel üniversite kullanımı için oyuncu laptopları mantıklı değil bence, kullanan var çok görüyorum ama hiç mantıklı gelmiyor. Üniversite hayatını en az yarısı hatta belki daha fazlası bilgisayardan notlarına bakmakla basit kodlar yazmakla falan geçiyor.

Yalnızca Windowsta kullanılan programlar veya kullanımı için gpu gücü gerektirip de kullanamadığınız programlar oldu mu acaba? Ben oyun geliştirmeyi düşünüyorum ama üniversite için mac yeterli olursa gpu gerektiren işleri tatillerde evde yapabilirim diye düşünüyorum bu yüzden mace sıcak bakıyorum.
Oyun geliştirme için unity kullandım mac de (mba m4 16/256) tıkır tıkır çalışıyor sorun yaşatmadı ama diğer oyun motorları hakkında bilgim yok muhtemelen emulatör veya wine ile de düzgün çalışmaz

Asus alabilirsin. Ryzen işlemciler pilde üzmez hem ağır bir cihazda değil rahat taşırsın. Bende hp omen 16 u7/5070 var ağır bi cihaz zor taşırsın. Hemde pili su gibi içiyor prize bağımlı yaşamak istemiyorsan alma😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,856
Üyeler
198,205
Son üye
selimwnchster
Geri