Herkese selamlar,
Kullandığım laptopta son zamanlarda özellikle rekabetçi oyunlarda can sıkan bir performans sorunu yaşıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var. Cihazım Lenovo Legion Slim 5.
Sistem Özellikleri:
Yaşadığım Sorun:Ağır grafikli oyunlarda ekran kartı genel olarak işini yapsa da, asıl mesai harcadığım rekabetçi oyunlarda (Özellikle CS2'de Faceit atarken ve LoL'de) sistem resmen darboğaza giriyor. Akıcılık kayboluyor, FPS beklediğim değerlerin çok altında kalıyor ve anlık düşüşler yaşıyorum. Ayrıca GPU güç limitlerinde zaman zaman 60W ile 100W arası dalgalanmalar gözlemliyorum.
Sorularım:
Kullandığım laptopta son zamanlarda özellikle rekabetçi oyunlarda can sıkan bir performans sorunu yaşıyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var. Cihazım Lenovo Legion Slim 5.
Sistem Özellikleri:
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7435HS
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070
- RAM: Single Channel (Tek Kanal)
Yaşadığım Sorun:Ağır grafikli oyunlarda ekran kartı genel olarak işini yapsa da, asıl mesai harcadığım rekabetçi oyunlarda (Özellikle CS2'de Faceit atarken ve LoL'de) sistem resmen darboğaza giriyor. Akıcılık kayboluyor, FPS beklediğim değerlerin çok altında kalıyor ve anlık düşüşler yaşıyorum. Ayrıca GPU güç limitlerinde zaman zaman 60W ile 100W arası dalgalanmalar gözlemliyorum.
Sorularım:
- Sistemde şu an Single Channel RAM takılı. CS2 ve LoL gibi işlemci/bellek iletişimine aşırı duyarlı oyunlardaki bu darboğazın ve düşük FPS'in ana sebebi tek kanal RAM kullanımı mıdır?
- Çift kanala (Dual Channel) geçiş yaparsam bu darboğaz hissiyatı çözülür mü? Gözle görülür bir FPS sıçraması yaşar mıyım?
- Cihazdaki bu 60W-100W arası güç dalgalanmasını Legion serisinde yaşayıp çözen veya daha stabil hale getiren var mı?