Ram Karıştırma Sıkıntılı mı?

proerdo

80+
Reaksiyon skoru
46
Merhabalar ddr4 eski bi ramim var şuan zaten 2133mhz destekliyen bi sistemde 8gb 2133mhz ramim var yanına 3000 veya 3200mhz ram takmayı düşünüyorum ama dikkat etmem gereken bişey var mı? çok sorunlar ile karşılaşır mıyım? 3000 veya 3200 mhz istememin nedeni sonradan yükseltmek istiyorum am4 e o zaman da kullanabilirmek için. Genel olarak mavi ekran veriyor deniyor ama bilemedim.

Genel olarak tavsiye edilmiyor ama araştırmışsındır sende aldığın ram de 2133mhz de çalışacak en son 2400mhz 8gb corsair yanına 3600mhz 8gb g.skill ekledim sorunsuz çalıştı eğerram alıp denersen önce bios dan xmp yada amd ise docp idi galiba yada buna benzer kapat sonra aldığın ram i takıp dene uyum sorunu çıkıp çıkmamasının bir garantisi yok
2nci seçenek aynı ramden bulabilirsen al sonra sistem yükselteceğin zaman elindeki işlemci anakart ram satıp öyle yükselt daha garanti olur

Merhabalar ddr4 eski bi ramim var şuan zaten 2133mhz destekliyen bi sistemde 8gb 2133mhz ramim var yanına 3000 veya 3200mhz ram takmayı düşünüyorum ama dikkat etmem gereken bişey var mı? çok sorunlar ile karşılaşır mıyım? 3000 veya 3200 mhz istememin nedeni sonradan yükseltmek istiyorum am4 e o zaman da kullanabilirmek için. Genel olarak mavi ekran veriyor deniyor ama bilemedim.
Sorun olmaz ve manuel ayar yapmayı biliyorsan fark da etmez en dandik RAM bile 3200MHz kaldırıyor.

Uyumsuzluk olma ihtimali var ama sebebi MHz değil çip farklılıkları.

Benim masaüstümde kingston hyperx predator 3000mhz ve fury 3200mhz var 8'er gb. Herhangi donanımsal bir problem çıkmadı, performansla ilgili de bir problem yaşamadım. En düşük hızlı olana göre çalışıyor ama sistem, bilgin olsun.

Sorun olmaz ve manuel ayar yapmayı biliyorsan fark da etmez en dandik RAM bile 3200MHz kaldırıyor.

Uyumsuzluk olma ihtimali var ama sebebi MHz değil çip farklılıkları.
çip farklılıkları derken benim ram çipleri micron marka diğer rami de micron bulmaya mı çalışayım?

çip farklılıkları derken benim ram çipleri micron marka diğer rami de micron bulmaya mı çalışayım?
Onu tutturma şansın pek yok, marka hariç farklı çip türleri farklı revizyonlar falan var, aynı anda aldığın aynı model 2 RAM bile farklı çipli çıkıyor genelde, %99 sorun olmadan çalışacak zaten ama ufak da olsa bir risk var onu belirtmek istedim.

Geri