Oyun özelinde konuşuyorum. Benim seçimim rtx 5070 ti dı. Ama aradaki fiyat farkı bu kadar açılmadan önceydi. Şimdi Her türlü 32.000 TL civarı bulunabilen rx 9070 xt Sapphire pulse veya PowerColor Reaper her türlü alınabilir kıldı. Hatta şahsen Amd saygı duyulur bir şey yaptı. Ram fiyatları arttı, yapay zekacılar alıyor gibi gibi bahanelerle Nvidia kartların fiyatı uçmuşken Amd kartlar bu süreçte neredeyse aynı fiyatlarda kaldı. Videodan da görebileceğin gibi performansı da fiyatını karşılayan türden. Yine videoda kullanılan ekran kartları sapphire nitro+ rx 9070 xt ve msi gaming x trio rtx 5070 ti olarak gözüküyor. Burada belirtmek gerekir ki rtx 5070 ti neredeyse 100 watt daha az çekerek rx 9070 xt ile aynı performansı veriyor. Bu Nvidia kartların Amd kartlardaki en iyi avantajı bana kalırsa. ( Nitro+ modeli 100 watt daha fazla çekerek daha iyi soğutma sağlıyor. Bunu da es geçmemek gerek.) Aradaki fiyat farkı daha az olsa seçim için etkin durumlardan biri. Ama bilirsiniz belki rtx 5070 ti fiyatları bir ara 38.000 TL'yi görmüştü. Hemde Colorful Ultra modeli. Şimdi giriş seviye modeller 50.000 TL 52.000 TL olunca alınabilirliği çok düştü. Yani fiyat farkı bu seviyede olduğu sürece rx 9070 xt her türlü. Ama makas daralırsa rtx 5070 ti saflarına yeniden geçiş.