Henry Avery
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 468
Ya kim ölü soket diyor onu anlamadım daha bir kaç ay öncr yeni işlemci çıktı bu sokete bu işlemciyi 3 sene kullansan 3 sene sonra 270 plus gecsen onuda uzun süre kullanırsın am5 kaç nesil daha devam edecek kim veriyor o garantiyiEvet hocam ben de dünden beri bakıyorum direk 245k ile 7500f'i karşılaştıran bir video göremedim, genelde 9600x ile karşılaştırılıyor. 7500f'in karşılaştırma videoları 225f ile. Aynı zamanda dünden beri bu konuda hem bu forumda hem de diğer forumlarda çok fazla yorum okudum geneli 7500f'in daha iyi bir tercih olduğunu söylüyorlardı. Hem ölü soket olmadığı için hem de rekabetçi oyunlar da daha fazla fps verdiği için. Ama ben de sizin gibi düşünmeye başladım. Zaten alırsam en az 2-3 sene dokunmam upgrade gibi bir derdim olmayacak ki 7500f alırsam 2-3 sene sonra onu da upgrade ederken anakart değişmek gerekebilir.
Ben de 245kf'in biraz sıcak bir işlemci olduğunu okudum. Oraya bakmak lazım ama thermalright özelleştirme seçenekleri arasında yok, sistemi aldıktan sonra sanırım almak gerekecek. Akım korumalı priz ile kullanabileceksek fazeon kısa vadede işimi çözer. Anakart için ne diyorsunuz, onu upgrade etmek gerekir mi?
Edit: kaldı ki 7500f 245k dan iyi diyenlerin tamamı fanboydur.