Ram Timing Ayarından Sonra Memory Management Hatası

SalimBdk

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,071
Bugün optimize edilmiş benim içime uygun zamanlama ayarlarını vesayri girdim ilk başta memtest yapıldı oyunlar oynandı yedi sekiz saat pc açık kaldı zaten sonra kapattık ve geri açınca şifre girme ekranında hata vermeye başladı yeniden başlattı sonra BIOS'a girip sıfırladım, ramler Hynix A die cip acaba girdiğim ayarlar neden tutmamış olabilir kaçırdığım bir nokta mi var diye konu açmak istedim çünkü ayarlardan sonra pc daha akıcı ve tepkisel gelmişti cevaplarını bekliyorum, ayarlarımı aşağı attım

Ekler

• 1000105709.webp
    1000105709.webp
    229.7 KB · Hit: 38
voltaj ver hocam dene

https://www.youtube.com/@ExtendifyPC vaktin varsa şu kanalı izle hocam yapacağın herşeyi neden sonuca bağlıyor bazen ezber timing de girdiği oluyor. Muhtemelen üstüne çıkman gerekecek. Küçük bir trick vereyim amd ekran kartları ram stabilitesine aşırı bağımlı crash yersen dön ramlere bidaha bak.

https://www.youtube.com/@ExtendifyPC vaktin varsa şu kanalı izle hocam yapacağın herşeyi neden sonuca bağlıyor bazen ezber timing de girdiği oluyor. Muhtemelen üstüne çıkman gerekecek. Küçük bir trick vereyim amd ekran kartları ram stabilitesine aşırı bağımlı crash yersen dön ramlere bidaha bak.
Ekran kartından yemedim yok direkt ramler hata verdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1.38-1.40 arası denemek. Lazım sanirim

Ekran kartından yemedim yok direkt ramler hata verdi
6400 mts cl 28 denememde 12 saat hata almadım 13. saat hata verdi. bu iş biraz böyle hocam üretici güvense expo ayarlarını bu frekanslarda verir. Kumar oynamak gibi aman aman da katkısı yok eğer belleklerin ısınıyorsa cl32 dene

CL 32 38 38 96

6400 mts cl 28 denememde 12 saat hata almadım 13. saat hata verdi. bu iş biraz böyle hocam üretici güvense expo ayarlarını bu frekanslarda verir. Kumar oynamak gibi aman aman da katkısı yok eğer belleklerin ısınıyorsa cl32 dene

CL 32 38 38 96
55 dereceyi geçmiyor Bellekler zaten ona göre trfei girdim Bellekler yüksek sıcaklıkta hata vermesin diye hatta trfc dahi 510 girdim A die çipler 420 kabul ediyor ama nedense tutmadı acaba anakarttin Bellek performansı kötü mü biraz giriş seviye bir model

CL 32 38 38 96
En iyisi x3d işlemci almak gibi duruyor 😂

Bugün optimize edilmiş benim içime uygun zamanlama ayarlarını vesayri girdim ilk başta memtest yapıldı oyunlar oynandı yedi sekiz saat pc açık kaldı zaten sonra kapattık ve geri açınca şifre girme ekranında hata vermeye başladı yeniden başlattı sonra BIOS'a girip sıfırladım, ramler Hynix A die cip acaba girdiğim ayarlar neden tutmamış olabilir kaçırdığım bir nokta mi var diye konu açmak istedim çünkü ayarlardan sonra pc daha akıcı ve tepkisel gelmişti cevaplarını bekliyorum, ayarlarımı aşağı attım
Soc u 1.20 diger voltajlari 1.40 a cekip denesene.
Bende de a-die var.6000 cl 28 de bu şekilde

CL 32 38 38 96
Ya katkisindan değilde özellikle %1 değerlerin daha iyi olması için yaptım hatta sonuçta aldım bir tık daha akıcı gelmisti

CL 32 38 38 96
Ya katkisindan değilde özellikle %1 değerlerin daha iyi olması için yaptım hatta sonuçta aldım bir tık daha akıcı gelmisti

anakart önemli de hocam ben takıntılıyım sistemde 50 derece ram kullanmıyorum aktif soğutma öneririm madem girişiyorsun anakartına yakın fiyatta m force var giriş darmadağın edersin.
Soc u 1.20 diger voltajlari 1.40 a cekip denesene.
Bende de a-die var.6000 cl 28 de bu şekilde
1.40 yüksek kalır hocam

önerdiğim kanalı bir izle hocam bişey almadan stabilite sağlarsın

anakart önemli de hocam ben takıntılıyım sistemde 50 derece ram kullanmıyorum aktif soğutma öneririm madem girişiyorsun anakartına yakın fiyatta m force var giriş darmadağın edersin.

1.40 yüksek kalır hocam
Bi ara yapacaktım ama sonra vazgeçtim uğraşmaya erindim biraz

1.40 yüksek kalır hocam

önerdiğim kanalı bir izle hocam bişey almadan stabilite sağlarsın
Hangi videosunu izliyeyim

Yapılabilecek bir çok kombinasyon var hocam öncelikler hynix a die chip için 1.35 sınırda 6000 mhz ramlere oc yapıyorsanız korkmadan 1.40 deneyin. sonrasında adım adım ilerleyebiliriz tras ayarlarınız biraz sıkı görünüyor esnetebiliriz vsoc gereksiz voltaj vermeyin. 1.20.1.23 arası iyidir ama dediğim gibi adımları ayrı ayrı denemek lazım öncelikler 1.40 voltaj ile occt testi yapma şansınız nedir ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,292
Üyeler
197,657
Son üye
eres
Geri