Üniversite İçin Laptop Önerisi

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
50000
Gençler selamlar,

Şu an elimde Intel i3-12100F ve RTX 5050’li, 27 inç monitörlü, stabilizesinden son derece memnun olduğum normal bir masaüstü oyuncu setup'ım var. Evde oyunumu falan kral gibi oynuyorum, kurulu düzenim mis gibi.

Ancak okulum gereği (2 Yıllık Önlisans Grafik Tasarım Bölümü) bana kampüste, dışarıda, şurada burada kullanabileceğim taşınabilir bir laptop da gerekiyor. Lakin derslerin hangi programlar üzerine olduğunu da bilmediğim için Mac uyumsuzluğu falan yaşanır mı bilmiyorum.

Şu an önümde iki tane yol var ve hangisini seçeceğim konusunda acayip kararsız kaldım:

1. Senaryo: Elimdeki kurulu masaüstü düzenini komple satmak. Üstüne de nakit para ekleyip RTX 5060'lı falan sıfır bir Windows gaming laptop almak. Eve gelince tek cihazdan hem oyun hem okul işleri hesabı devam etmek. (Ama laptopun ısınması, fan gürültüsü ve priz bağımlılığı ameleliği beni düşündürüyor).

2. Senaryo: Masaüstü düzenine hiç dokunmamak. Canım sıkıldığında oyunumu oynamaya devam etmek. Yanına ise bütçeyi çok sarsmadan, tamamen okul odaklı ikinci el temiz bir M1 Macbook Air çekmek.

Gönlüm masaüstünün rahatlığını bırakmak istemiyor ama bir yandan da her yerde (priz olan her yerde ;)) işini yapma ve oyununu oynama işi aklımı çeliyor.

Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden eyvallah.

Şimdi anladığım kadarıyla aile evinde kalacaksın hangi pc sana daha iyi olur onu bilemem ama sana şunu söyleyebilirim prize bağlı kalmamak çok güzel bir şey ben yıllardır windows laptop kullandım bu sene macbook'a geçtim şarj olayı çok iyi çok güzel bir ayrıcalık ve çok hafif olduğu içinde her yere götürebiliyorsun Windows da şarj aleti ve laptop çok ağır oluyordu

ikisinin ortası bişey istersen verimli işlemcilere sahip laptoplar var mesela intelin ultra veya amd nin ai serileri gibi, bende ryzen 7 260 a sahip lenovo bir laptop var işlemcinin kendi gpu sunu açarak pil tüketimini ciddi bir miktarda azaltabiliyor , kütüphaneye götürdüğümde kullanımıma bağlı olarak 8-10 saat chrome spotify karışık pil süresi alabiliyorum ki birazcık daha para verip 100w lık taşınabilir bir şarj aleti aldım yarım saat şarj ettiğimde birkaç saat daha kazanabiliyorum amd ai 350 işlemcisi var mesela tüketim olarak çok verimli bir işlemci bununla combo 5060 lı laptop alırsan uzun saatler öğrenci işlerini halledebilirsin ve evine gittiğinde rtx 5060 ı açıp oyunlarda da yüksek verim alabilirsin ben öyle yapıyorum

aynı işlemciye ve ekran kartına sahip lenovo versiyonu var bende tahminimce aynı işlevleri görecektir

Son düzenleme:
Gençler selamlar,

Şu an elimde Intel i3-12100F ve RTX 5050’li, 27 inç monitörlü, stabilizesinden son derece memnun olduğum normal bir masaüstü oyuncu setup'ım var. Evde oyunumu falan kral gibi oynuyorum, kurulu düzenim mis gibi.

Ancak okulum gereği (2 Yıllık Önlisans Grafik Tasarım Bölümü) bana kampüste, dışarıda, şurada burada kullanabileceğim taşınabilir bir laptop da gerekiyor. Lakin derslerin hangi programlar üzerine olduğunu da bilmediğim için Mac uyumsuzluğu falan yaşanır mı bilmiyorum.

Şu an önümde iki tane yol var ve hangisini seçeceğim konusunda acayip kararsız kaldım:

1. Senaryo: Elimdeki kurulu masaüstü düzenini komple satmak. Üstüne de nakit para ekleyip RTX 5060'lı falan sıfır bir Windows gaming laptop almak. Eve gelince tek cihazdan hem oyun hem okul işleri hesabı devam etmek. (Ama laptopun ısınması, fan gürültüsü ve priz bağımlılığı ameleliği beni düşündürüyor).

2. Senaryo: Masaüstü düzenine hiç dokunmamak. Canım sıkıldığında oyunumu oynamaya devam etmek. Yanına ise bütçeyi çok sarsmadan, tamamen okul odaklı ikinci el temiz bir M1 Macbook Air çekmek.

Gönlüm masaüstünün rahatlığını bırakmak istemiyor ama bir yandan da her yerde (priz olan her yerde ;)) işini yapma ve oyununu oynama işi aklımı çeliyor.

Reis bişey sorucam 12100f 5050 yi besleyebiliyor mı yeterince bende yeni aldım işlemciyi

Gençler selamlar,

9 Taksite Bunu Al Derim Kalite / Fiyat / Performans Bir Ürün .

9 Taksite Bunu Al Derim Kalite / Fiyat / Performans Bir Ürün .

Edit yanlış yere attım kb :)

Macbook Air M1, M4, Zenbook 14 Oled gibi modelleri kullandım ve en memnun kaldığım model bu oldu. Sık sık indirimler ile 40 bin altına satılan bir model, değerlendirmeni tavsiye ederim.

Ekran şahane, hoparlör ortalama, soğutma performansı çift fan sayesinde yeterli, soğutma kapasitesi sayesinde de performansı gayet yeterli. Ram tümleşik olduğu için artırılamıyor ama 16GB ile gündelik işleri çok rahat halledersin. Pil ömrü konusunda da Macbook'lar gibi 10+ saat vermese de yoğun kullanımda 6 - 8 saat arası alabilirsin. Ekran formatı 3:2 olduğu için de modern, kullanışlı ve taşınabilir bir ürün.

1781649951357.webp

Geri