c++ çalıştırma ve yazma

Reaksiyon skoru
161
Arkadaşlar c++ başlamyı düşünüyorum öncelikle notepad++ kullanmayı düünüyorum ama notepad++ da c++ çalıştırmak için ne yapmam lazım.Yada alternatif kod düzenleyiciler var mı ücretsiz olarak

Arkadaşlar c++ başlamyı düşünüyorum öncelikle notepad++ kullanmayı düünüyorum ama notepad++ da c++ çalıştırmak için ne yapmam lazım.Yada alternatif kod düzenleyiciler var mı ücretsiz olarak
Visual Studio Code kullanabilirsin.

Notepad biraz eski ve kötü arayüze sahip. SublimeText , Visual Studio Code gibi delikanlıları kullanabilirsin.

Ben VS Code kullanıyorum. IDE istersen de Windows'ta Dev-C++ veya Visual Studio öneririm, Linux'ta da Code::Blocks güzel olabilir IDE olarak. Ama ben önce kodu yazıyorum, sonra Terminal yardımı ile derliyorum. Sana kalmış.

Editör tek başına yetmez. Bir de derleyici kurulu olması gerekir. İde kullanmak, bir acemi için daha mantıklı. Derleyicisi dahili oluyor.

Geri