2. El Işlemci Aldım Sanırım Dolandırıldım Ne Yapabilirim ?

Sahibinden de bir satıcı ile anlaşıp param güvende ile 2900₺ ye Ryzen 5 5500 satın aldım yüklediği fotoğraflarda pinler vs. Sağlam gözüküyordu

işlemci geldi ama sanki işlem görmüş gibi üst metal kısmın kenarlarında yapıştırıcı kalıntıları var ve fabrikasyon gibi durmuyor, şimdi pc ye taktım çalışmasında bir problem yok bios a girdi işlemci de boşta 48 - 50 derece civarında sizce iade etmeli miyim ?

Üst kapak çıkarılıp ne tür bir işlem yapılmış olabilir ?
Bu şekilde kullanmamda bir sakınca var mı. ?
gönder gitsin bune böyle

Sizce parayı iade alınca Sıfır olarak R5 5600’ü 6K ya almak mantıklı mı performans olarak parasının karşılığını verir mi ?

Soğutucu alacaktım onu almayıp sıfır 5600 alıp bir süre stok soğutucu ile kullanabilirim.

Ama eski nesil am4 bir işlemciye de 7500F in fiyatına yakın bir fiyat vermek istemiyorum ne önerirsiniz.
Yok ya 2. el bulursun ucuza

Biraz kuruntu yapıyor olabilirsin.
Çünkü işlemcilerde farklılıklar olabiliyor. Benim sıfır aldığım 2 tane işlemci vardı ikisini yan yana koyduğumda 1 tanesinin alttaki silikonu dışarı doğru baya taşmış durumdaydı, üst kenarları biraz pütürlüydü sanki zımparalı gibi.
Sonuç olarak dert etmedim. Pinler düzgündü. Kenarlarda belki termal macun taşıp kalmış olabilir mi birazcık?
Pinler ne durumda?

Biraz kuruntu yapıyor olabilirsin.
Çünkü işlemcilerde farklılıklar olabiliyor. Benim sıfır aldığım 2 tane işlemci vardı ikisini yan yana koyduğumda 1 tanesinin alttaki silikonu dışarı doğru baya taşmış durumdaydı, üst kenarları biraz pütürlüydü sanki zımparalı gibi.
Sonuç olarak dert etmedim. Pinler düzgündü. Kenarlarda belki termal macun taşıp kalmış olabilir mi birazcık?
Pinler ne durumda?
Pinler sağlam, evet macun kalıntıları vardı onları dikkatlice temizledim ama bana kenarlardaki silikonlar fabrikasyon gibi gelmedi

belli bir kısımda hiç yoktu işlemcinin altına doğru boşluktu, bazı kısımlarda da sanki tek bir hamlede düzgünce sıkılmamış gibi tortular vardı benim önceki işlemciye bakınca onunki kusursuzdu.

Belki dediğiniz gibi üretim konusunda farklılıklar olabilir ama benim içime sinmedi işlem görmüştür 2 - 3 aya bozulur diye o riski alamadım iade tamamlanınca 800₺ fazla verip sıfırını alıcam.

Yok ya 2. el bulursun ucuza
Tekrar 2. El alıp riske girmek istemiyorum birde sanırım bazı oyunlarda işlemciden Hardware Ban olayı oluyormuş 2. El alıp kendi anakartına takınca hwid den senin hesapların da banlanıyormuş öyle bir şey duydum

Sahibinden de bir satıcı ile anlaşıp param güvende ile 2900₺ ye Ryzen 5 5500 satın aldım yüklediği fotoğraflarda pinler vs. Sağlam gözüküyordu

işlemci geldi ama sanki işlem görmüş gibi üst metal kısmın kenarlarında yapıştırıcı kalıntıları var ve fabrikasyon gibi durmuyor, şimdi pc ye taktım çalışmasında bir problem yok bios a girdi işlemci de boşta 48 - 50 derece civarında sizce iade etmeli miyim ?

Bende geçen rayzen 3 1200 aldım 400 TL ye böyleydi yapay zekaya attım normal dedi ama daha sisteme takıp çalıştırmadığım için bilgim yok tam umarım dolandırılmam

İntel olsa delid şüphesi olurdu ama o işlemci fabrika çıkışı öyledir. Şüphlenmeni gerektirecek bir şey yok. Testini yap kullan.

1781800333115.webp

Satıcıya yorum olarak iade etmek istediğimi yazdım.

Çalışması normalse görünüşü niye önemsiyorsunuz değişik nedenlerden iade edecekseniz almayın boşa uğraştırıyorsunuz gibi şeyler yazmış.

ben de işlemcinin kapağındaki yapıştırıcının işlem gördüğünü gösterebileceğini içime simediğini söyledim

ama merak ettiğim şey iade talebi oluştururken benden ne bir açıklama ne bir fotoğraf istedi satıcı iadeyi onaylamazsa sahibinden kimin haklı olduğunu nereden bilecek, ben direkt iade kargoyu verince kargo karşı tarafa ulaşınca sistem mi iadeyi onaylayacak.
Yabsağa bak la bi de pişkin pişkin görünüşü niye önemsiyonuz diyo. Bu lavuğun işlemciyi peçeteye sarıp gönder kargoda başına ne geliyosa gelsin

İntel olsa delid şüphesi olurdu ama o işlemci fabrika çıkışı öyledir. Şüphlenmeni gerektirecek bir şey yok. Testini yap kullan.

Alıntıyı görüntüle
Bendeki de aynı bu şekildeydi ortada boşluk, bazı yerlerde fazlalık vardı eski işlemcimdeki çok düzgün olunca emin olamadım.

Neyse yapacak bir şey yok iade ettim artık, para gelince sıfır olarak alırım sıfır ile arasında zaten az bir fark var.

siyah şey silikon oluyorda bir tuhafmış bu aynı değilse yüklediği fotolarla iade et uğraşma git 5600 al knk

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,257
Üyeler
198,725
Son üye
Dnzhb

Geri