Ryzen 4070 Super
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı ile işlemciyi 2.el alıcam diğerleri sıfır olucak. 7500F de dahili grafik yokmus diye biliyorum 7600 da var doğrumudur? 9070xt ye baktım ama daha pahalı gibi gördüm sanki.Eğer bu soğutucu overkill olucaksa uygun birtane önerebilir misiniz?. Psu da fiyat farkı çok yoktu 850w ile 750 arasında o yüzden 850w'ı düşündüm. Ramler çok pahalı şuan birtane 16gb la idare edicez gibi.Parçaların linkleri açılmadı ama bu parçaları sıfır mı alacaksınız?
Sıfır alacaksanız 7800xt yerine indirim kovalayıp 9070xt almanızı öneririm, 7800xt iyi bir kart ama eski nesil ve performansına göre bence pahalı kalıyor,
İşlemci indirimde denk gelirse 7500F de alabilirsiniz, çok bir performans farkı olmayacaktır,
Seçtiğiniz anakartta VRM üzerinde soğutucu yok, soğutuculu bir model seçebilirseniz güzel olur,
Ramleri kesinlikse 2x8 almayın, 16gb artık alt limit olmaya başladı, piyasada her zaman bulabileceğiniz bir model 1x16 alın ilerde 2.sini alırsınız,
Anakartta 2.ssd slotu yoksa 2tb almanızı öneririm, Gen4 olan ve bilinen markalardan herhangi bir SSD işinizi görür,
Bu işlemci için çift kule soğutucuya ihtiyacınız yok, iyi bir markanın 4bakır tek kule soğutucusu yeterlidir,
Seçtiğiniz PSU güzel, tasarruf amaçlı indirimde denk gelirse 750watt'da alabilirsiniz,
Kasa olarak önerim Lian Li Vector V100R, sessiz, hem görsel olarak, hem de malzeme kalitesi olarak çok güzel.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Biraz araştıriyim dışarıdan iyi gözüküyordu ondan bakmıştım o modeleforumda bir bilgili arkadas ( kim olduğunu hatırlamıyorum ) samsung g5 g4 g3 serisi monitörler kötü demişti . monitör için ayrı konu aç yardımcı olsunlar