Bilgisayarımda Durduk Yere Oyundan Atma Sorunu Yardım!!!

Roindiass

80+
Reaksiyon skoru
4
Öncelikle iyi forumlar bilgisayarımda son 1-2 haftadır oyunda herhangi bir hata yemeden oyundan atılıyorum oynadığım oyunlar ise GTA V ile League Of Legends sadece bu iki oyunu oynuyorum ama iki oyun arasında şöyle bir sorun var lol de 2-3 maçta bir oyundan atarken GTA da nerede ise her 5 dk da bir oyundan atıyor bilgisayarı tam 2 sene oldu ve ben bilgisayara ellemedim hiç yani ne sıfırladım nede termal macunu değiştirdim hiç bir şey yapmadım ama pek normal gelmiyor belki işlemci ısınıyor olabilir.

Sistem bilgileri
Rx 7800 xt
Ryzen 5 7600-240mm sıvı soğutucu
32 gb ram
1.5tb depolama
750w güç kaynağı

Öncelikle iyi forumlar bilgisayarımda son 1-2 haftadır oyunda herhangi bir hata yemeden oyundan atılıyorum oynadığım oyunlar ise GTA V ile League Of Legends sadece bu iki oyunu oynuyorum ama iki oyun arasında şöyle bir sorun var lol de 2-3 maçta bir oyundan atarken GTA da nerede ise her 5 dk da bir oyundan atıyor bilgisayarı tam 2 sene oldu ve ben bilgisayara ellemedim hiç yani ne sıfırladım nede termal macunu değiştirdim hiç bir şey yapmadım ama pek normal gelmiyor belki işlemci ısınıyor olabilir.

Sistem bilgileri
Rx 7800 xt
Ryzen 5 7600-240mm sıvı soğutucu
32 gb ram
1.5tb depolama
750w güç kaynağı
Hwinfo64 programı ile sıcaklıklarını bir kontrol et.
Yada Amd adrenalin programından ölçümleri ayarla, oyunda iken kaç derecelere çıktığına bir bak bakalım

Hwinfo64 programı ile sıcaklıklarını bir kontrol et.
Yada Amd adrenalin programından ölçümleri ayarla, oyunda iken kaç derecelere çıktığına bir bak bakalım
derecelerde sorun yok gibi geldi ama birazda kolpa gibi geldi özellikle işlemci sıcaklığı bana nedense amd nin kendi uygulamasıdan baktım mavi temalı olan oyunu ilk açtığım sarılı olan ise 5 dk oynadıktan sonraki versiyonu.bu arada işlemci max 64 dü gördü

Ekler

• WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.27.18.webp
    WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.27.18.webp
    120.1 KB · Hit: 16
  • 1781883129080.webp
    1781883129080.webp
    242.7 KB · Hit: 15
derecelerde sorun yok gibi geldi ama birazda kolpa gibi geldi özellikle işlemci sıcaklığı bana nedense amd nin kendi uygulamasıdan baktım mavi temalı olan oyunu ilk açtığım sarılı olan ise 5 dk oynadıktan sonraki versiyonu.bu arada işlemci max 64 dü gördü
Adrenalini kullaniyorum ben. Genelde hwinfo ile 1 derece fakan fark ediyor

anladım peki şimdi ne yapmalıyım format galiba en net sonucu vericek faktör gibi
Yani format atınca ne kadar etkisi olur bilemem ama uzun zamandır atmıyorsan, 1 saatini ayırıp atabilirsin. Ama fast boot u kapatmanı tavsiye ederim.

Psu tam marka ne Minidump dosyası var mı kontrol eder misin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bios güncelle, ddu ile ekran kartı sürücüleri sil amd sitesinden en günceli indir kur

Psu tam marka ne Minidump dosyası var mı kontrol eder misin

Bios güncelle, ddu ile ekran kartı sürücüleri sil amd sitesinden en günceli indir kur
psu markası frisby diye marka bronz veya gold bide Minidump dosyası tam olarak ne oluyor onu bilmiyorum

bide başka uygulamadan baktım hwmonitör diye orada da 59-63 arası çıktı sıcaklıkta sorun yok başka bir önerin var mı format dışı

%90 psu değiş düzelir diyebilirim yine iyi dayanmış
önerin var mı psu marka model olarak bide psu ile tam olarak ne alaksı var meraktımdan soruyorum

Kardeşim psu güzel değil kalitesiz, kullandığın kart 300 e yakın enerji çekiyor kaliteli bir psu almanız lazım, ayrıca rica etsem occd indirim power testine sokun Eğer pc reset atarsa net psu

Kötü PSU stabilite sorunu yaratabiliyor, sonraki aşaması aniden PC kapanması.
Kötü bir sürücü olabilir buna sebebiyet veren.
GPU sıcaklığında temp değeri kadar VRAM sıcaklığını da inceleyin.

Isılar temizse, sürücü sorunu yoksa, cihazı OCCT'deki power load testine sokun. Kanımca o PSU ile kapanacak ve suçlu ortaya çıkacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,011
Üyeler
198,028
Son üye
yigitgrbz
Geri